Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

  • Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické
    Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické

    Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické

  • Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí
    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

  • Zprávy dne 22.3.2024
    Zprávy dne 22.3.2024

    Zprávy dne 22.3.2024

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

Aktuální zpravodajství z USA (2.9.2017)

[wp_ad_camp_1]

Nejnovější zprávy ohledně katastrofických událostí v USA. Ve hře je mnoho problémů a otazníků. Nabízím vám zde tři úryvky z aktuálního Zápisníčku – Září 2017, který dnes vyšel na Aluška.org, kde najdete přehled nejnovějších zpráv.

1.

Aktuální otřesné události na planetě Zemi mě inspirovaly k hledání dalších podrobností tématicky spojených s problematikou. A našla jsem další zajímavé články a mapy. Tentokrát se týkají supervulkánu v Yellowstone Park, který je velice strategicky umístěn skoro uprostřed USA. Už v této době můžeme snadno najít nákresy, které odhadují jeho smrtící sílu v případě výbuchu. Zdroje se bohužel shodují na ,,vulkanické zimě”, která by mohla trvat 600 let a pravděpodobně by zasáhla severní polovinu planety.
Hodně mě zaujalo tohle video, které má 1,8 mil zhlédnutí a podrobě vysvětluje, jaké by byly globální dopady. Celé v angličtině: https://www.youtube.com/watch?v=141onYqSPTY
Yellowstone je velmi aktuální téma, lidé se totiž bojí, že ho vydráždí hurikány spojené se zeměstřeseními (viz. včerejší článek). Mají strach, že supervulkán bouchne jako reakce na tyto události a tím zlikviduje zbytek USA, na který nedosáhly hurikány.
I když sedím v relativním klídku v Česku, nenechává mě to chladnou a intenzivně sleduji zpravodajství… Budu se však snažit soustředit případné zprávy sem, aby hlavní stránka měla prostor pro obvyklý spirituální obsah, který tvořím.

[wp_ad_camp_1]

2.

Do hry se dostává nové téma a nový závažný problém: V USA díky aktuálním katastrofám může nastat další Fukushima.
Server AC24 varuje před hrozbou výbuchu elektrárny STP v Texasu. Hledala jsem její přesnější polohu, podrobnější data o elektrárně a našla jsem tento článek z roku 2016. Je to u bay City v Texasu, kousek pod Houstonem, bohužel blízko moře… (Který idiot postaví elektrárnu kousek od moře??) Dále cituji z článku:
,,Experti varují, že jaderná elektrárna STP v Texasu není připravena na bezprecedentní výši záplav v této oblasti a tvrdí, že postižená jaderná elektrárna by se mohla stát “novou Fukušimou” a zamořit celý jih USA.
Než hurikán Harvey tuto oblast zasáhl, tvrdili činitelé jaderné elektrárny STP, že jaderný reaktor je na tuto bouři připravený, kdy se v článku vydaném v Bay City Tribune v Texasu chlubili:
“Umístění elektrárny je 10 mil ve vnitrozemí ve výšce 29 stop (8,8 m) tedy o dost výše než vzedmutí moře při smršti kategorie 5. Elektrárna byla konstruována jako vodotěsná budova a vrata udrží záložní elektrické napájení a chladicí systém plně funkční. Celá stavba bezpečně zapouzdřuje zařízení, protože je vodotěsná až do výšky nejméně 41 stop (12,5 m) nad hladinou moře.”
Přes toto chvástání před Harveyem od činitelů jaderné elektrárny i jejího mluvčího, které možná znělo před úderem bouře působivě, jsou teď ale opravdu znepokojeni….
Pro řeku Colorado je v Bay City předpověď, že během příštích dvou dnů stoupne o 27 stop (8,2 m)!
A uvážíme-li, že tato řeka je teď o 9 stop výše, než byla předpověď pro tuto dobu v předpovědním grafu, tak je pravděpodobné, že během několika dnů překoná rekordní vzedmutí všech dob.
Je elektrárna STP konstruována, aby vydržela rekordní povodeň? Soudě podle vychloubání a holedbání jejích činitelů před úderem Harvey je jaderná elektrárna konstruována jen, aby vydržela ten “scénář nejhoršího případu” tj. 41 stop (12,5 m).
Postavili jadernou elektrárnu, aby vydržela “100 letou vodu” na řece Colorado. To je ale pro jadernou elektrárnu nedbalost a lehkomyslnost. Vypadá to, jako kdyby STP v nadcházejících dnech čekala velká zatěžkávací zkouška, a teď už s tím nikdo nic nenadělá, aby jí zabránil.”

[wp_ad_camp_1]

3.

Zpravodajství z USA pokračuje: Hurikán Irma je zatím stále nad mořem a dnes má stupeň síly 3. Problém je, že podle předpovědi míří přesně na New York a u pevniny by měl zesílit na stupeň 5. Bude tedy větší, silnější a ničivější než Harvey. Nechtěla jsem věřit tomu co slyším, tak jsem koukala na stránku windy.com, kterou lidé hodně používají. Tam je předpověď až do 11. září a vypadá takhle:
Předpověď počasí na 11. září – Hurikán Irma:
Když si rozkliknete tu stránku a podíváte se postupně pořádně na předpověď až do 11. září, tak si všimněte ještě jedné věci, u Afriky na skoro stejném místě kde Irma vznikla se formují další dvě bouře. Ta jedna by se měla po cestě rozpadnout, ale ta druhá vypadá silnější a zatím se neví co z ní nakonec vyleze. Zpravodajství si toho buď ještě nevšimla, nebo to zatím neřeší, protože USA má přímo před sebou Irmu, tak na nějaké další teoretické hurikány nezbývá čas.
Hurikán Harvey už prakticky zanikl, ještě včera byly zbytky v podobě silného deště a větru nad územím USA kousek nad Bostonem, ale dneska už je to pryč.

 

CELÝ ČLÁNEK NAJDETE ZDE: ALUŠKA.ORG – Zápisníček / Září 2017 

 

[wp_ad_camp_1]

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
3 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře