Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra
    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

Související zprávy

  • Černý kašel – lež jako věž
    Černý kašel – lež jako věž

    Černý kašel – lež jako věž

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

  • 10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr
    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

  • Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu
    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

Bývalá obchodní zástupkyně farmaceutických firem odhalila hrůzy západní medicíny

Dnes již bývalá obchodní zástupkyně farmaceutických firem, která v tomto odvětví pracovala 15 let, zveřejnila informace o tom, jak to ve světě moderní západní medicíny chodí. Gwen Olsenová se ve své knize rozhodla objasnit, proč svět farmacie opustila a jaké praktiky jsou velkými výrobci léčiv běžně používány.

 

[wp_ad_camp_2]

 

...

„Neexistuje nic jako bezpečný lék“

Olsenová pracovala pro některé z nejznámějších farmaceutických firem světa, jako je například Johnson and Johnson, Bristol-Myers Squibb či Abbott Laboratories. Po patnácti letech strávených ve farmaceutickém průmyslu se rozhodla, že vyjde ven s pravdou o tomto odvětví a jeho neetických praktikách.

Gwen podle svých slov poznávala a uvědomovala si hrůzy farmacie postupně. Ve své knize píše, že mnohé z běžných prodejních praktik přivedly stovky tisíc lidí doslova až do hrobu.

„Byl to proces postupného procitání do reality, kdy jsem začala pozorovat, co se ve skutečnosti děje a co mají některé z léků na svědomí. Začala jsem si uvědomovat, že někteří pacienti jsou léky doslova mučeni,“řekla bývalá obchodní zástupkyně. „Neexistuje nic jako bezpečný lék,“ dodala.

Její kniha odhaluje zkušenosti s prodejem léků a především s nekalými praktikami tohoto velice lukrativního průmyslu, který si svou pověst na veřejnosti samozřejmě bedlivě hlídá. Olsenová například tvrdí, že u nových léků, které jsou uvedeny na trh, nejsou zpravidla vůbec známy všechny vedlejší účinky. Tak je tomu až u 50 % nových léčiv.

[wp_ad_camp_2]

Léky se testují na pacientech

Lékaři jsou o účinnosti léku skálopevně přesvědčeni a jejich pacienti se tak stávají doslova „laboratorními potkany.“ Gwen dokonce přiznala, že byla vyškolena, aby o léčivech podávala mylné informace. Po celá léta si tato obchodní zástupkyně myslela, že prodejem léků pomáhá lidem, ale v roce 2004 jí rodinná tragédie otevřela oči.

„Mojí neteři bylo 20 let, studovala na Univerzitě v Indianě a byla to velice inteligentní a krásná mladá žena. Měla však autonehodu a kvůli bolestem jí byl předepsán lék Vicodin. Postupně se na něm stala závislou,“ uvedla Olsenová. Tento lék zničil u její neteře schopnost soustředění a došlo to až tak daleko, že se mladá dívka obrátila ke stimulačnímu léku, efedrinu.

Ten jí pomáhal zůstat dlouho vzhůru, aby se mohla učit do školy. Jenže mezi oběma užívanými léky začalo docházet ke kontraindikacím, až nakonec dívka skončila v nemocnici, kde jí byla diagnostikována bipolární porucha. Lékaři vůbec nedávali vinu lékům, naopak dívce ještě naordinovali další antipsychotika a stabilizátory nálady.

Špatná kombinace léků dohnala dívku k sebevraždě

Brzy na to přestala dívka chodit do školy, protože jí to vedlejší účinky léků už vůbec nedovolovaly. Vytvořila se u ní závislost i těžké deprese. Dívka už situaci nezvládala, a tak jednoho dne vešla do pokoje své mladší sestry, vzala zde lampu naplněnou olejem, polila se a zaživa se upálila.

Tato tragédie Gwen prudce zasáhla, a na to konto se rozhodla s prodejem léků nadobro skončit. Nyní proti farmaceutickému průmyslu vystupuje, odhaluje praktiky ze zákulisí tohoto odvětví a jako vzorový případ uvádí právě tragédii své neteře.

Mladým lidem jsou dnes podle ní často nesmyslně podávány léky nehledě na dlouhodobé vedlejší účinky a psychiatři u nich automaticky diagnostikují duševní poruchy bez jakýchkoliv vědeckých důkazů, aby jim mohli právě tyto léky předepsat, ať už za účelem testování nebo zisků z provize.

 

[wp_ad_camp_2]

 

„Byla jsem natolik rozčarovaná a rozhořčená zjištěním, kolik podvodů a dezinformací se ve farmaceutickém průmyslu odehrává, že jsem se rozhodla proti němu vystoupit. Bohužel jsem jednou z těch, kdo tento průmysl dlouho podporoval a tím ubližoval lidem. Jsem za to částečně zodpovědná a musím s touto zátěží žít,“ uvádí ve své knižní zpovědi Olsenová.

 

Autor: ElS, Zdroj: 1, 2

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
3 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře