Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra
    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

Žlté vesty a  zmena taktiky vlády na ich protesty

…..naš korespondent z Francie má pro Vás nové poznatky o událostech….

00:54

Počas soboty prebehli už jedenáste víkendové protesty hnutia Žltých viest po celom Francúzsku. Priebeh bol už až tradičné rovnaký. Pomalý rozbeh z rána s prevádzaný mohutnými manifestáciami ľudí, ktorí zotrvávajú napriek všetkému už po jedenásty krát za sebou! Manifestácie sa konali po všetkých väčších mestách po celom Francúzsku. Vytrvalosť je obdivuhodná napriek zlému počasiu manipulovanej kritike zo strany vlády a niektorých celoštátnych médií stále protesty pokračujú! K násilnostiam prichádza vždy v podvečerných hodinách, kedy napomáha demonštrantom práve tma a nemožnosť jasnej a okamžitej identifikácie. To sťažuje aj identifikáciu a preto nie je možné kontrolovať proti opatrenia polície, čo prináša stále viacej obetí na strane demonštrantov. Tento víkend bolo menej ľudí o skoro 20.000 čo je však, ale len odhad štátnych orgánov. Tento fakt, však vláda hneď využila k šíreniu propagandy o výraznom poklese účastníkov a pomalom útlme a strate podpory.

[wp_ad_camp_2]

Prezident Makron okrem prázdnych sľubov, ktoré vie rozdávať priehrštiami nevie inak spraviť vôbec nič. Jeho úloha bola hneď od začiatku inak nastavená a s tým, že budú protestovať proti niečomu, tak malichernému, ako zvyšovanie daní v jeho vlastnej krajine sa neočakávalo.

Hnutie Žltých viest je pre jeho vládu skutočne prekliatím! On, ktorý mal vládnuť v EÚ, ako Napoleon nevie spraviť poriadok ani doma, tak ako ho môžu poslúchať inde, keď doma ho neposlúchajú? Preto jedenáste pokračovanie protestov prinieslo novinku, ktorá by mohla zabrať a rozhýbať a naštrbiť podporu hnutiu Žltých viest. Na scéne sa objavilo nové hnutie Červených šálov. Je to síce celé o par desiatkach ľudí, ale podpory akej sa mu dostalo v médiách je až ťažké uveriť, že vzniklo len nedávno! Celú nedeľu má v celoštátnych médiách priestor v správach, debatách a reportážach, kde sa vyjadrujú priamo ľudia z námestia v Paríži a kde podporujú (teraz to prekvapenie! Prezidenta Makrona a jeho politické hnutie En March a klišé „odmietajú násilie“). Pozornosti, ktorej sa tomuto „proti hnutiu“ (ako ho nazývajú reportéri, aby sa presne vedelo, že to je „PROTI“ a nie za“!) dostáva, nenechá nikoho na pochybách prečo bolo vytvorené! Blížia sa voľby do Európskeho parlamentu a nič nie je isté, tak netreba nič ponechať náhode. Masívna propaganda EÚ začína naberať na obrátkach! Treba podporiť tých správnych, aby sa nedaj bože nestalo to, že si ľudia budú vyberať podľa svojej úvahy a to slobodne! Jasne treba poukázať, kto je ten správny!

[wp_ad_camp_2]

Druhou novinkou je veľký počet zranených ľudí počas protestov. Všeobecne sa o nich vie, ale dnešok priniesol priame zábery a rozhovor s dvomi ľuďmi, ktorí boli zasiahnutý do oka priamou streľbou polície počas protestov. Tieto dokumenty sú už vysielane priamo a bez obalu, kde sú uvádzané aj analýzy, koľko ľudí bolo ťažko zranených streľbou polície a dokonca vyčíslená štatistika, koľko ľudí prišlo o oko! Tieto neprimerané zásahy za použitia plastový nábojov a ohlušujúcich granátov sa stávajú verejnou debatou o primeranosti ich použitia. Ukazuje sa, čo preukázali aj predošlé manifestácie, že stará taktika polície nemá veľmi účinný efekt a okrem brutálnej sily, polícia toho veľa nevie vymyslieť.

Ako budú pokračovať protesty a po novom už aj proti-protesty uvidíme na budúci víkend! Mobilizácia hnutia Žltých viest však pokračuje ďalej. Nechajme sa prekvapiť s čím príde prezident a jeho poradcovia pri svojej záchrane? Topiaci sa slamky chytá, tak uvidíme či to pomôže.

Erik Steiner

[wp_ad_camp_2]
Líbil se vám článek? Pošlete ho dál