Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra
    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

PŘEDPOVĚZENÝ ZABIJÁK SVOBODY SLOVA – BRITÁNIE ZŘIZUJE ZPRAVODAJSKOU JEDNOTKU K BOJI S FALEŠNÝMI ZPRÁVAMI OD CIZÍCH STÁTŮ

Britská válka se svobodou slova pokračuje a je nadále čím dál temnější s každým dalším krokem podle klasického scénáře ve stylu kradmých misí. Když už mají legislativu proti protestům (bez policejního povolení) nebo protestům na mnoha veřejných místech a legislativu ke špehování a dohledu nad celou populací ve stylu známém jen z vlhkých snů Stasi, tak dalším postupným krokem okované boty dopadající na tvář občanské společnosti je rozdrcení svobody slova.

[wp_ad_camp_2]

Začalo to využitím daňových pobídek k zajištění, že webové stránky a blogy, které budou ať autenticky levicové nebo autenticky pravicové, protiválečné a svobodu slova zastávající, za občanské svobody a lidská práva, budou pod cenzurním dohledem globálních technických gigantů. Pak přijde další taková legislativa, a to jako obvykle pod záminkou ‚národní bezpečnosti‘. Samozřejmě, že je třeba bubáka, na kterého se to svede, a když už se nehodí vládní historky o nutnosti drtit domácí teroristy, tak se musí uchýlit ke starému spolehlivému zloduchovi ze Studené války, víte k té zemi, která ještě nikdy Británii nenapadla – k Rudému Rusku.

Veškerá média mainstreamu – aniž by měla k té povídačce jakékoliv výhrady – nás poučují o historce, že ta nová zpravodajská jednotka bude mít za úkol bránit nás před šířením tzv. „falešných zpráv“ vytvořených cizími státy. Nikoho nezajímá, jaká bude mít tato tzv. Národně bezpečnostní jednotka bezpečnostní komunikace omezení.

Očekává se, že ministr obrany Gavin Williamson poskytne další podrobnosti o této Národně bezpečnostní jednotce bezpečnostní komunikace už brzy. Williamson sám zatím neúnavně opruzoval po celém světě poukazy na to, jak by Rusko mohlo způsobit „tisíce a tisíce a další tisíce“ úmrtí tím, že vyřadí britské infrastruktury způsoby ve stylu infantilního hysterického záchvatu, který sám měl charakter toho, co bychom mohli nazvat – FALEŠNÝMI ZPRÁVAMI. Mnozí Williamsona obviňovali, že ztratil kontakt s realitou. Mluvčí ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov řekl, že komentáře pana Williamsona se vyrovnaly komediálním číslům Montyho Pythona.

Williamson řekl The Telegraph, který s tím opravdu vyšel na veřejnost a vytiskl to:

„Rusové neplánují, že by se jejich vyloďovací plavidla náhle objevila v South Bay v Scarborough a na plážích Brightonu. Ti jen potutelně přemýšlí: ‚Jak bychom mohli Británii způsobit co nejvíce bolesti, kolik to jen jde?‘ Poškodit její ekonomiku, rozervat jí infrastruktury, ve skutečnosti způsobit tisíce a tisíce a tisíce mrtvých, ale fakticky jen pomocí prvků způsobujících v zemi naprostý chaos. Toto je „reálná hrozba“, dodal.

Mezitím přišla obvinění Williamsona, že zneužívá národní bezpečnost a tisk jako určitý druh taktiky odvracení pozornosti, aby se sám vyhnul pozornosti za své nepřístojné chování.

„Zdroje blízké společnosti, která Gavina Williamsona, současného ministra obrany, zaměstnávala jako ředitele, vypovídají o tom, jak se zúčastnili diskuse o jeho budoucnosti na konci tohoto jeho působení, když se provalil jeho vztah s jistou mladou kolegyní,“ hlásí The Guardian.

[wp_ad_camp_2]

Williamson údajně řekl, že se tuto společnost rozhodl opustit, aby zachránil své manželství. To však není problém. Problém je, že máme ministra obrany připraveného klamat obecnou veřejnost pomocí národního tisku jako zástěrky k zakrytí svých vlastních neetických průšvihů.

Samozřejmě, že neexistuje žádné větší a přesvědčivější nebezpečí od Ruska než od kterékoliv jiné země. Rusko není pro Velkou Británii žádným nebezpečím.

Británie podobně jako Amerika se obrací zády ke globální katastrofě, za kterou mohou na Středním východě, a teď potřebují přesměrovat pozornost na dalšího protivníka a tím je Rusko. Proto se v tisku tak moc nedovíte o hrůzách páchaných ISIS, pokračující zkáze Libye, pádu Kábulu a spoustě dalších věcí.

Ta nová jednotka bude zjevně obsazena profesionály z britských zpravodajských a bezpečnostních agentur, ale bude spoléhat na příspěvky od expertů z venku v oborech kybernetická bezpečnost, komunikace a vztahy s veřejností, bezpochyby tedy z těch samých organizací, které beztrestně olupují převážně nevědomou populaci o její soukromá data. Tato jednotka bude mít i „jednotku rychle reakce“, která bude mít na starosti boj s „falešnými zprávami“ v reálném čase, uvádí The Times.

Tento krok přichází po podobném vývoji ve Spojených státech. Prezident Barack Obama v prosinci 2016 potichoučku podepsal nový zákon přidělující 160 milionů $ na zřízení vládního centra pro „boj proti zahraniční propagandě a dezinformacím.“

Wearechange.org v té době referoval:

„Tento zákon „kriminalizuje ‚falešné zprávy a propagandu‘ na webu,“ což je klíčová část legislativy zaměřené na rozdrcení svobody slova a nezávislých médií. Laicky řečeno, tento zákon vládě beztrestně umožní rozdrtit mediální kanály, o kterých si usmyslí, že jsou „propaganda“. Další část legislativy poskytne značné peníze na financování „proti-propagandy“, aby se zajistilo, že vládou schválené povídačky překonají alternativní média a žurnalisty, kteří zpochybňují ty u moci.“

Jedna z tzv. fakta kontrolujících stránek v USA Snopes zašla tak daleko, že začala vysvětlovat, proč je i tato zpráva od wearechange samotná podle nich falešnou zprávou. Načež se ukázalo, že Snopes jsou úplně vedle.

[wp_ad_camp_2]

Tohoto zákona bylo pak použito k okamžitým útokům na webové stránky, které šly proti tzv. národní verzi americké vládní politiky – jak domácí, tak zahraniční. Velký počet webů si stěžoval na cenzuru. Mnohé velké nezávislé levicové kanály začaly hlásit okamžitý obrovský propad počtu návštěvníků, jelikož jejich webové stránky byly záměrně skryty před výsledky vyhledávacích enginů a byly cenzurovány sociálními médii.

TruePublica už v prosinci 2016 varovala, že:

„Falešné zprávy a propaganda tažená vládou a korporacemi samozřejmě není nic nového. Brexit a americké volby to nedávno ukázaly velice barvitě, když politická třída neočekávaně prohrála důležitá vytoužená hlasování o rozhodnutích. To s sebou v Británii přinese zavedení kontroverzních zákonů, aby se zadusila svoboda slova, což časem povede k zastavení funkce jednotlivých webů nebo zpravodajských kanálů, aby nereferovaly v rozporu s vládní povídačkou, tj. tzv. ‚falešnými zprávami‘, které budou nakonec mimo zákon.

Ve středu bylo v Londýně oznámeno, že britský ministr obrany Gavin Williamson poskytne další podrobnosti o Národně bezpečnostní komunikační jednotce v projevu k Dolní sněmovně, k němuž dojde „v několika příštích dnech.“

Toto oznámení znamená jen zase další součást závažné cenzury v Británii. A jak jsme referovali jen před několika měsíci – Británie se jen v posledních pěti letech na stupnici svobody tisku propadla o 12 míst, tedy na 40. místo ze 180 zemí. Čímž už dost zaostává za zeměmi jako Ghana (26), Namibie (24) a Surinam (20). Budeme-li tímto tempem pokračovat dále tak se před Británii do dvou let dostane Tonga i Botswana!

OpenRightsGroup vládu loni obvinila, že „Vláda si Zákonem o digitálních právech 2017 udělila pravomoci blokovat webové stránky, což vede k ‚Masivní cenzuře‘.“ Ti to tehdy vystihli a řekli:

„A na to poukazujeme. Pravomoci udělené návrhem Zákona o digitální ekonomice (nyní už schváleného) vytvoří mechanismus k blokování doslova milionů webových stránek; kdy jediným omezením je množství peněz, které jsou zákonodárci ochotni do této organizace nalít.“

Národně bezpečnostní komunikační jednotka jsou ve skutečnosti ty peníze, o kterých mluvili. Nejenže je tím na oltář falešné povídačky o ‚národní bezpečnosti‘ obětováno vaše soukromí, osobní bezpečnost a svoboda ale také vaše právo na svobodu slova.

[wp_ad_camp_2]

Zdroj: 1

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
1 Komentář
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře