Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Ministerstvo vnitra chystá zásadní omezení lidských práv
    Ministerstvo vnitra chystá zásadní omezení lidských práv

    Ministerstvo vnitra chystá zásadní omezení lidských práv

  • Dvě reality – energetické “infuze”
    Dvě reality – energetické “infuze”

    Dvě reality – energetické “infuze”

  • 10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr
    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

  • Krádež ako spôsob politiky – Západ opakuje rovnaké postupy
    Krádež ako spôsob politiky – Západ opakuje rovnaké postupy

    Krádež ako spôsob politiky – Západ opakuje rovnaké postupy

Související zprávy

  • Speciální jednotky zničily letadlo YAL disponující energetickou zbraní
    Speciální jednotky zničily letadlo YAL disponující energetickou zbraní

    Speciální jednotky zničily letadlo YAL disponující energetickou zbraní

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

Američané poslali do vzduchu letadlo Soudného dne! Ruská televize odvysílala instrukce pro obyvatelstvo se seznamem potravin pro případ evakuace do protiatomových krytů!

 

[wp_ad_camp_2]

 

Americký prezident včera varoval Rusko, aby se připravilo na úder v Sýrii. Donald Trump uvedl na svém Twitteru varování pro ruskou vládu, že americké ozbrojené síly provedou zásah v Sýrii, který bude mířený na vojenskou infrastrukturu syrské armády. Podle dostupných informací turecké agentury Yeni Safak, která je známa svým napojením na informační zdroje z okruhu NATO a americké armády, na seznamu Pentagonu pro útok v Sýrii se nachází celkem 22 cílů a mezi nimi jsou i ruské základny s přítomností ruského vojenského personálu, jedná se především o základny Tartus, Khmeimim a Latakía [1]. Situace eskaluje do takové míry, že americké vojenské letectvo USAF včera ráno vyslalo do vzduchu tzv. letoun Soudného dne, Boeing 747 E-4B, který slouží pro případ termonukleární války jako velitelství NORADu a tzv. CENTCOM hub, tedy hlavní komunikační uzel pro případ jaderné války.

The Doomsday Plane, Boeing 747 E-4B.

Letadlo je speciálně upravené a chráněné proti elektromagnetickému pulzu EMP, je vybaveno systémem tankování za letu a může ve vzduchu vydržet až týden za předpokladu tankování právě ze stratotankerů. Američané naposledy vyslali tento stroj k ostrému letu do vzduchu 11. září 2001. To, že tento stroj byl včera opět vyslán do vzduchu [2], to ukazuje na opravdovou vážnost situace a dokonce i pozorovatelé a vojenští analytici se už nezdráhají používat příměr s Karibskou krizí. Ruská televize odvysílala večer obyvatelstvu instrukce, jaké potraviny si mají nachystat pro situaci vyhlášení evakuace v důsledku jaderné výměny mezi Ruskem a NATO kvůli krizi v Sýrii. Video s českými titulky je v úvodu článku.

Ruský generální štáb včera uvedl v tiskovém prohlášení, že Rusko provede odvetu proti komukoliv, kdo zraní nebo zabije v Sýrii ruské vojáky a Moskva znovu vyjádřila naději a přesvědčení, že Američané nepřekročí červenou linii a nepokusí se v Sýrii vyvolat válku s Ruskou federací. Podle informací tureckých médií, které jsou v těchto ohledech velmi dobře informované, však americká armáda chce zničit letištní plochy i na těch základnách v Sýrii, kde působí ruský vojenský personál. Pozorovatelé upozorňují, že Donald Trump takto veřejně a dopředu varuje Rusko, aby stáhlo své vojáky a poradce z těch syrských základen, kde Rusové nemají hlavní operační zázemí.

 

[wp_ad_camp_2]

 

Rusové poslali do Sýrie stíhačky s nejnovějšími protilodními raketami s plochou dráhou letu

Ruští vojáci a specialisté totiž nepůsobí jenom na zmíněných ruských domovských základnách v Sýrii, ale působí na mnoha dalších místech, takže teoreticky opravdu hrozí, že raketový útok proti syrským základnám může zabít i ruský vojenský personál. Pokud se tak stane, tisková mluvčí ministerstva zahraničí Ruské federace Maria Zacharova tlumočila postoj generálního štábu a rozkaz Vladimira Putina, že ruské ozbrojené síly v Sýrii mají rozkaz prezidenta v případě útoku proti ruským vojákům nebo proti ruské technice v Sýrii provést odvetu a útok na pachatele, nikoliv jen sestřelit letící rakety.Zde tudíž vidíme změnu ruské pozice, protože ještě donedávna Rusku stačilo sestřelovat Tomahawky nebo je za letu deaktivovat pomocí elektronického boje. A této změně odpovídají poslední informace ze Sýrie.

Ruská protilodní křídlatá raketa Kn-35E.

Tam se totiž před dvěma dny objevily ruské stroje Suchoj Su-35 zpozorované nad syrským městem Tartus s namontovanými novými protilodními raketami Kn-35 pod křídly, což potvrzují některé amatérské fotografie [3], které se dostaly na internet. Rusko se tak podle všeho připravuje na odvetu proti útočné skupině lodí USS Harry Truman, která je na cestě do Středozemí k pobřeží Sýrie, kam celá skupina dorazí počátkem května [4]. U syrských břehů však už operuje torpédoborec USS Donald Cook s raketami Tomahawk na palubě a další americké lodě. Donald Trump navíc zrušil cestu po Latinské Americe a chce se věnovat situaci v Sýrii.

Ruská televize pozvala do svého pořadu 60 Minut skupinu hostů, mezi nimi i uznávaného vojenského analytika Michaila Chodarjenoka (viz. video níže), který vyložil situaci, v jaké se nachází Rusko v Sýrii. Podle jeho názoru je situace ve stavu, že Rusko stojí na křižovatce a období kličkování Vladimira Putina je u konce, protože nepřátelé Ruska chtějí za každou cenu konfrontaci a vojenský střet, o nic jiného jim nejde. A Rusko má na výběr de facto jenom dvě možnosti, pokud jde o úder USA a zřejmě i spojenců USA v Sýrii.

 

[wp_ad_camp_2]

 

V Sýrii už Američané zabili více jako stovku ruských dobrovolníků ze skupiny Vagner a v Rusku málem vypukly nepokoje proti Putinovi, že prezident Američany vojensky nepotrestal. Podruhé už by tato zdrženlivost ruské vládě u občanů neprošla

Rusko může podle Chodarjenoka na masivní úder USA a spojenců v Sýrii nereagovat, omezí se pouze na diplomatické odsouzení takové akce. Tím sice Rusko zabrání rozpoutání války, ale Moskva tím ukáže celému světu, že když dojde na lámání chleba, Rusko nemá zuby. Ukáže tím světu, že pokud se vojenská konfrontace dostane do stavu hrozby vypuknutí rozsáhlé války mezi Ruskem a NATO, potom se Moskva pokaždé stáhne, pokud není útok mířen na ruské vojáky a jejich techniku.

Jenže tenhle rubikon už ruská vláda jednou překročila, když Američané zabili v únoru tohoto roku v Deir Ez-Zor desítky ruských žoldáků ze skupiny Vagner [5]. Moskva tehdy vyslala jen protest, ale jinak se nic nestalo. Tahle situace vyvolala v Rusku obrovský hněv proti Vladimiru Putinovi a nakonec i ruský generální štáb musel situaci uklidnit, když prohlásil, že podruhé se to již nestane a Rusko potrestá útočníky, pokud zaútočí na ruské občany v Sýrii.

Vladimir Putin během projevu k uctění památky ruských dobrovolníků zabitých Američany v Sýrii.

Jenže, to už bylo pozdě a signál a symbol byl vyslán. Varoval jsem předtím už dříve v jednom z pořadů na rádiu, že pokud Moskva ukáže slabost, neoconi chytí slinu a zjistí, že Rusko nemá zuby a Vladimir Putin není blázen, který bude riskovat nukleární válku s USA. Současná agrese západu proti Rusku je výsledkem ruské zdrženlivosti, protože neoconi si nevysvětlují diplomacii Vladmira Putina jako moudrost, ale jako slabost a bojácnost třísknout americké grázly přes ruce ostrými zbraněmi.Skandál okolo stovky zabitých Rusů ze skupiny Vagner v Deir Ez-Zor byl výstražným varováním, že Moskva musí přitvrdit.

To, co teď musí Vladimir Putin ukázat, to je ochota ruské armády použít zbraně proti americkým cílům a ochota potrestat Američany, i když to povede k obrovské eskalaci a zřejmě k novému kolu horečného zbrojení. Protože pokud Moskva bude jenom sedět a dívat se, jak USA a NATO bombardují a likvidují infrastrukturu ruského spojence, tzn. letiště a základny syrské armády, potom i ostatní spojenci Ruska zjistí, že na ruskou pomoc proti USA nebo NATO se nedá nijak spolehnout, protože když neoconi zadupají, Rusko se stáhne a drží se zpátky, aby nemuselo do konfrontace s americkými ozbrojenými silami. Takže to je možnost A, kterou Rusko disponuje a je to sebevražedná možnost pro Rusko.

 

[wp_ad_camp_2]

 

V syrských vodách bude hlavním aktérem útočná skupina letadlové lodě USS Harry S. Truman

A potom je zde varianta B. Rusko na případný úder Američanů proti Sýrii odpoví aktivně, zaútočí proti pachatelům a lodím, ze kterých došlo k útoku. Tomu odpovídá i výzbroj ruských letadel v posledních dnech v Sýrii. Protilodní střely Kh-35 nejnovější generace vypálené proti americký plavidlům by znamenaly trestnou odvetu, kterou by šlo ale stejně tak interpretovat jako vyhlášení války.

Systém odvet ve vojenské terminologii nemá přesnou specifikaci a ta červená linie nemá přesné vymezení. Pokud jedna strana zaútočí na druhou zemi, ale během útoku jsou zabiti vojáci třetí země, potom není jasné ani z vojenského hlediska, jestli takový útok je aktem války, nebo jenom vedlejšími ztrátami. Stejně tak odveta třetí strany proti straně první není z principu aktem války, pokud jde o odvetu na útok, který nemířil primárně proti třetí straně. Jenže tyto teoretické úvahy berou za své ve chvíli, kdy jedna strana chce použít druhou stranu k vyprovokování války se stranou třetí, která dosud se nechtěla nechat k válce vyprovokovat.

Útočná skupina letadlové lodě USS Harry S. Truman.

A to je přesně případ Ruska a dosavadní doktríny Vladimira Putina. Neoconi tak v této situaci dostali Rusko v Sýrii do situace, kde se dosavadní politika Vladimira Putina dostala do pasti. Protože neodpovědět na zabití stovky ruských dobrovolníků v Deir Ez-Zor, které provedly americké stíhačky a drony, bylo už před několika měsíci neudržitelné s ohledem na veřejné mínění v Rusku.

Pokud by Rusko neodpovědělo ani nyní na případné oběti mezi ruským personálem v Sýrii po útoku USA a NATO, potom by se jednalo o katastrofální selhání ruské obranné doktríny, za jejíž nejslabší článek by byl označen právě Vladimir Putin. A zřejmě právě o to americkým neoconům jde. Zásadní otázkou teď je Donald Trump, jestli se rozhodne udeřit jenom na čistě syrské základny, anebo jestli podlehne neoconům a dá rozkaz i k útoku na základny, kde s vysokou pravděpodobností může být ruský vojenský personál.

Sýrie se může stát roznětkou pro III. sv. válku, pokud Donald Trump podlehne tlaku neoconů, který na něho vyvíjejí ve Washingtonu, mj. i kvůli Jevgeniji Nikulinovi. Robert Pelikán je spolutvůrcem syrské krize!

Podle toho se potom dá usuzovat, jestli Donald Trump pouze manévruje před neocony, aby se nažrali a vztahy s Ruskem zůstaly naživu, když už tedy nejsou “skvělé”, anebo jestli podlehl tlaku neoconů a dá povel k sypání raket na hlavy ruských vojáků v Sýrii. Výroky Donalda Trumpa z poslední doby jsou opravdu podivné, výroky o tom, že Bašár Asad zaplatí, ale i Vladimir Putin že zaplatí, za údajný chemický útok v Dúmá, nedávají příliš jasno, jaké myšlenkové pochody probíhají v hlavě Donalda Trumpa.

Co je však opravdu děsivé, to je ochota Francie a Emanuela Macrona zaútočit spolu s USA na Sýrii. Londýn se po blamáži s Novičokem nijak nedrží zpátky a Theresa May oznámila, že podpoří úder na Bašára Asada, ale tohle nakonec nemusí být její vliv, protože britská armáda není pod kontrolou Theresy May, armádu kontrolují američtí neoconi v Londýně. Zároveň se ale úderů možná zúčastní Bundeswehr, a to už by opravdu bylo alarmující, že Američané se rozhodli vyvolat konflikt na úrovni mezi tzv. mezinárodní koalicí a Ruskem na syrském území.

Robert Pelikán, architekt předání Jevgenije Nikulina, hlavní munice neoconů, který má svědčit proti zájmům Donalda Trumpa.

Donald Trump je v USA v defenzivě, FBI provedla razii u jeho právníka, nejvyšší neocon a šéf kongresu Paul Ryan si přivezl proti Trumpovi Jevgenije Nikulina z Prahy, aby dosvědčil, že americké volby prezidenta ovlivnili ruští hackeři, americký prezident tak čelí dalšímu útoku neoconů a existuje obava, že jeho současné bombardovací angažmá proti Sýrii je motivováno snahou uspokojit neocony, aby mu doma přestali jít po krku.

Robert Pelikán netuší, že vydáním Jevgenije Nikulina do USA způsobil, že neoconi teď mají páku na Donalda Trumpa, který dost možná bude muset rozpoutat v Sýrii konfrontaci s Ruskou federací. Neoconi totiž tentokrát nechtějí jenom nějakou propagační akci na Tomahawky, ale chtějí z toho udělat akci pod hlavičkou mezinárodní koalice. A to už opravdu není žádná legrace. Úder proti Sýrii se očekává v noci ze středy na čtvrtek, nejpozději ze čtvrtka na pátek. Situaci budeme sledovat.

 

[wp_ad_camp_2]

 

*České titulky v obou videích zapnete tlačítkem “CC” v liště pod videi.

 

Zdroj: 1

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
3 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře