Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena
    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

  • Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise
    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

  • Šéf FSB: Za teroristickým útokem v Moskvě mohou stát USA, Velká Británie a Ukrajina
    Šéf FSB: Za teroristickým útokem v Moskvě mohou stát USA, Velká Británie a Ukrajina

    Šéf FSB: Za teroristickým útokem v Moskvě mohou stát USA, Velká Británie a Ukrajina

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

Poslanecká sněmovna se konečně začala zabývat podnětem Aeronetu, který jako první v ČR upozornil na zahazování a zasahování do emailů na poštovních serverech, které provozuje Zdeněk Bakala a jeho vydavatelství Economia! Na jednání podvýboru nepřišel nikdo z firem, kterých se obvinění týká!

Server Aeronet jako první médium v ČR přinesl v únoru tohoto roku výbušné informace [1] o zahazování a nedoručování emailů na českých freemailových serverech Centrum.cz, Atlas.cz a Volny.cz, pokud emaily obsahují zmínky o tzv. alternativních webech v ČR. Zmíněné freemailové servery používají antispamovou bránu Virusfree od pražské společnosti Excello, s.r.o., která poskytuje společnosti Economia antispamové služby.

[wp_ad_camp_2]

Vydavatelství Economia, které patří Zdeňku Bakalovi, provozuje všechny 3 zmíněné freemailové servery a záhy poté, co jsme na tyto nekalé poštovní praktiky upozornili, slíbila Economia vyřešení tohoto problému. Jenže uběhly dva měsíce a nevyřešilo se prakticky nic, pouze se změnila taktika. V únoru fungovala cenzura způsobem, že email obsahující zmínku nebo URL odkaz na nějaký alternativní zpravodajský server a zaslaný z jiného freemailu na kterýkoliv ze 3 vyjmenovaných prostě nedošel a byl zahozen po cestě. Odesílatel obdržel informaci o úspěšném odeslání emailu, ale příjemce nic nedostal. Ani do svého inboxu, ani do přihrádky se spamem.

Centrum.cz webmail.

Poté, co server Aeronet tuto kauzu medializoval, došlo zhruba koncem února ke změně taktiky ze strany vydavatelství Economia. Pokud jste se pokusili z freemailových serverů jako je Gmail nebo Seznam.cz poslat na emaily Centrum, Atlas nebo Volný jakýkoliv email, který obsahuje URL odkazy na články na tzv. alternativních zpravodajských serverech v ČR, potom vám nově přijde na email obratem zpětná zpráva o odmítnutí doručení emailu adresátovi, a to se lživým zdůvodněním, že… Vaše zpráva nebyla na adresu [email protected] doručena, protože může obsahovat virus.

Náš server na tuto praktiku opět upozornil v průběhu března, že takovéto odmítání doručování emailů může být posuzováno jako trestný čin pomluvy a také trestný čin šíření poplašné zprávy, protože zaslání emailu, který obsahuje URL odkaz na alternativní zpravodajský server, nemůže být vyhodnoceno jako virus, protože email nemůže obsahovat virus, ten může obsahovat pouze příloha emailu, pokud je připojena. Jenže brána Virusfree vracela poštu s touto hláškou i v případě, že email žádnou přílohu neměl, prostě email obsahoval jenom text, ve kterém byl URL odkaz na nějaký alternativní web [2].

[wp_ad_camp_2]

Nedoručování emailů na základě odhadu a věštění z křišťálové koule Excello, s.r.o.

Detekce viru není věštění z křišťálové koule, ale jedná se exaktní proces. Email buď obsahuje přílohu, která je zavirovaná, anebo virus nebyl v příloze detekován, a potom příloha není zavirována. Jenže společnost Excello, s.r.o., která provozuje antispamovou bránu Virusfree, odmítala doručit poštu pouze na základě domněnky, že emailová zpráva “může” obsahovat virus. Žádný antivirový a ani antispamový systém nemůže fungovat v rozhodovacím procesu s konstantou neurčitosti ve smyslu, že antispamový systém sice virus nenašel, ale být tam může. Takový antispam je potom naprosto k ničemu, protože pokud nedokáže exaktně určit, jestli v emailu je zavirovaná příloha, nebo není, potom je nasazení takové antispamové brány na veřejný freemail možné vysvětlit jen dvěma způsoby. Buď je to znakem naprostého diletantismu administrátorů Centrum.cz, Atlas.cz a Volný.cz, anebo je to úmysl. Promyšlený úmysl, jak nadále blokovat a nedoručovat adresátům zmíněných freemailů poštu, která obsahuje odkazy na alternativní servery v ČR.

Společnost Excello a její produkt Virusfree.

Po mediální baráži, kterou spustil náš server a po zaslání podnětů poslancům parlamentu ČR, došlo koncem března a počátkem dubna k dalšímu posunu, alespoň v případě emailů s odkazy na náš server. Nově již chodí emaily do schránek na Centrum.cz, Atlas.cz a Volný.cz, emaily se zmínkami o našem serveru však padají do přihrádky Spam, kde si je musíte ručně označit, že nejde o spam, aby vám příště už chodily rovnou do doručené pošty. Nezkoušeli jsme však zasílat odkazy na jiné alternativní servery, to si musíte sami každý vyzkoušet. Podle posledních informací se však toto týká jenom těchto zmíněných 3 freemailových serverů, protože např. Tiscali.cz nadále nedoručuje emaily a vrací je s podivnou poplašnou zprávou, že prý email nebyl doručen, protože může obsahovat virus. Brána Virusfree tak zjevně byla přivedena k rozumu jen v případě Bakalových freemailů, ale ostatní freemailové servery, které také využívají bránu Virusfree, nedoručují poštu i nadále.

[wp_ad_camp_2]

 

Kauzou, kterou rozvířil Aeronet, se konečně začala zabývat poslanecká sněmovna

Teprve nyní po více jak 2 měsících se začala celou kauzou zabývat Poslanecká sněmovna. V úterý proběhlo jednání parlamentního Podvýboru pro svobodu slova, na kterém byl přítomen předseda Asociace nezávislých médií Mgr. Stanislav Novotný. Jednalo se o cenzuře mnoha nezávislých médií, kterou provádějí některé emailové servery, jako např. centrum.cz a tiscali.cz. V právním smyslu se jedná o porušení paragrafu 182 trestního řádu. Server NWOO.org přinesl video a rozhovor se Stanislavem Novotným, video jsme připojili do úvodu článku. Na jednání podvýboru nedorazil nikdo z Economie, ani z Tiscali.

Zřejmě nepovažují zahazování emailů, které začalo probíhat už vloni před prezidentskou volbou, za něco důležitého, z čeho by se měli zpovídat. Na NWOO je ke stažení i vzor trestního oznámení [3], takže v tomto ohledu se věci začaly hýbat. Nicméně každého by mělo zajímat, že touto kauzou se vůbec nezabývala Česká televize, která kauzu úplně zazdila, a to hlavně kvůli tomu, že s kauzou přišel jako první jimi nenáviděný Aeronet. Teprve ve chvíli, kdy bylo zdokumentováno, že Economia zahodila i několika desítek emailů českých poslanců, kteří si posílali odkazy na alternativní servery, teprve poté se začalo ve věci konat.

Referenční databáze “závadových” webů.

Je dobré si znovu otestovat a vyzkoušet, jestli vám chodí emaily zasílané na Centrum.cz, Atlas.cz, Volny.cz, Tiscali.cz a také Centrum.sk, protože bránu Virusfree používají i slovenské mutace českých freemailů. Samotná brána Virusfree filtruje emaily podle seznamu ideologicky závadových webů, který provozuje slovenská iniciativa Konspiratori.sk a právě tento seznam se stal pilířem a rozhodovacím nástrojem pro Virusfree bránu, které emaily doručí, a které naopak zahodí, anebo ve druhé instanci nedoručí s odkazem, že mohou obsahovat virus. Jaký virus? No přese názorový virus! To je ten nejnebezpečnější virus všech dob, protože servery, které mají vlastní, rozuměj jiný názor, tak takové servery jsou rozvratné, škodící, takže je označíme za zavirované. Ale protože by se v tom někdo mohl vrtat, napíšeme odesílateli, že “možná” jeho email obsahuje virus, a proto nebyl doručen. Taková informace je k nezaplacení. Co je mi, pane doktore? Možná máte rakovinu! Možná! A možná taky ne.

[wp_ad_camp_2]

Boj alternativy s mainstreamem je jako boj Davida s Goliášem

V každé společnosti moderní doby probíhají degenerativní procesy. Obyvatelstvo je zahlceno informacemi dezinformačního mainstreamu, na který jsou přisáty tisíce firem, které se živí různě. Některé si postaví živnost na tom, že se postaví do role “spravedlivých” a začnou rozhodovat o tom, jaký email doručí adresátovi do inboxu a jaký naopak zahodí, anebo vrátí odesílateli s poplašnou a lživou zprávou o viru. Proč? Protože je naděje, že mnoho technicky nezdatných lidí si to špatně vyloží a budou si myslet, že ten server, na který chodí číst, je celý zavirovaný a tudíž škodlivý. Takže se leknou a už na něj chodit nebudou.

A tím pádem nebudou rozesílat odkazy na články na něm. A přesně o toto jde iniciativě, jakou je Konspiratori.sk a přesně o toto jde i společnosti Excello, s.r.o., která provozuje službu Virusfree pro řadu freemailů v ČR i na Slovensku. Nevíme, jestli máme jásat, že emaily s odkazy na Aeronet už konečně chodí na Centrum, Atlas a Volný, i když padají zatím do spamu a musíte si je odtamtud vyzvednout a označit za nespamovou poštu. Celá kauza je totiž jenom bojem malých s velkými, měřeno zázemím, zaměstnanci a hlavně financemi. Přesto však se nám podařilo kauzu rozpohybovat a je naděje, že se to stane ukázkovým příkladem toho, jak alternativa dokáže řešit aktuální problémy občanů.

[wp_ad_camp_2]

Zdroj: 1

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál