Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

  • Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické
    Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické

    Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické

  • Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí
    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

  • Zprávy dne 22.3.2024
    Zprávy dne 22.3.2024

    Zprávy dne 22.3.2024

Související zprávy

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

  • 10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr
    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

  • Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu
    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

  • Škodlivost vakcín proti covidu-19 převažuje nad přínosy, tvrdí studie
    Škodlivost vakcín proti covidu-19 převažuje nad přínosy, tvrdí studie

    Škodlivost vakcín proti covidu-19 převažuje nad přínosy, tvrdí studie

Moje destruktivní zkušenost s antikoncepcí

Tento článek bych chtěla věnovat všem ženám, které se rozhodují, zda hormonální antikoncepci začnou brát nebo uvažují, že by ji brát přestaly. Je to už mnoho let, co jsem tuto chybu udělala, ale částečné následky si nesu dodnes, proto si myslím, že bych o této záležitosti také měla napsat.
[wp_ad_camp_2]
Když jsem si našla prvního přítele, tak samozřejmě vyvstala otázka, jak řešit nechtěné otěhotnění. Začala jsem hledat na internetu, co je nejlepší a co má největší účinnost a nechala se ovlivnit články, které vždy nejvíce doporučovaly hormonální antikoncepci s tím, že její bezpečnost v procentech je nejvyšší a jaké má všechny výhody. O nevýhodách se člověk moc nedočetl.
Za normálních okolností by mě ke gynekologovi nikdo nedostal, ale co bych neudělala kvůli prvnímu vztahu, kde navíc fungoval hodně i stud a bylo těžké to tedy řešit jinak, i když přítel na ničem netrval. Měla jsem vždy štěstí na muže, kteří byli ochotni tohle řešit jinak a záleželo jim na mě, takže to bylo hlavně mé rozhodnutí, ale tehdy mě ani žádná velká rizika nenapadala..
Dostala jsem se k svědomité doktorce, která mi chtěla udělat jaterní testy, i přes to, že to již prý díky inovacím těchto prášků nebylo nutné. Antikoncepci mi tedy předepsala a já ji začala užívat.
Testy jsem nakonec měla zhoršené (asi díky v dětství prodělané borelii). Brala jsem ji nakonec asi 3-4 měsíce. Ale nestačila jsem se divit, jak rychle jsem přestávala fungovat, neměla jsem energii, tudíž i chuť na to, na co byla určená, začala mizet.
Bylo mi divně – jako premenstruační syndrom 3 týdny v měsíci a ulevilo se mi vždy jen ten týden, kdy se prášky neberou. Nakonec jsem i na doporučení doktorky kvůli těm zhoršeným jaterním testům a svým problémům prášky konečně vysadila. Vztah také nefungoval, jak by měl, nebyl důvod je dále užívat. Ale pořád jsem si nechtěla připustit, že bych to někdy nemohla brát, když je to tak skvělé a bezpečné.
[wp_ad_camp_2]
Chtěla jsem si dát dohromady játra, kdy s pomocí bylinných čajů, mi už v nemocnici zhoršené krevní testy neohlásili a i se lékařka divila, když jsem neměla mononukleózu či jinou nemoc zatěžující játra. Vždy když jsem zmínila borelii, tak to lékaři s mými problémy nespojovali. Dnes už se ale všeobecně ví, že borelie může zatížit i játra, uvědomila jsem si tohle až později na léčení u léčitele, který při první zmínce o borelii šel masírovat právě tento životně důležitý orgán pro fungování energie v organismu.
Také jsem se dostala k homeopatce v Praze, tehdy to bylo myslím Centrum MUDr. Jonáše. Nebyla bohužel moc příjemná a nechtělo se jí moc mi vysvětlovat co a jak a proč. Už tehdy mě zajímaly příčiny a souvislosti, nejen brát bezhlavě doporučené. Dala mi bylinné tabletky a asi i nějaké kapičky, je to dávno, vše už si plně nevybavuji. Hlavní co mi řekla, antikoncepci již nikdy nebrat, ale také dost stroze, ať se prý starají muži. Taková odpověď mě ale tehdy moc neuspokojila a spíše mě naštvala, až s odstupem času jsem zjistila, že to bylo jedno ze znamení, kterých následovalo více.
Po nějakém roce jsem si našla nový vztah a situace se opakovala. Šla jsem za doktorkou, která mi navrhla, že by možná pro mě byly lepším řešením antikoncepční náplasti, které by k tělu měly být více šetrné, protože se z nich hormony uvolňují postupněji. Náplast se lepila každý týden nová a jeden týden se také vynechával.
Další znamení bylo, když mi sestřička brala znovu krev na jaterní testy, že zmínila jednu velice destruktivní zkušenost, kdy žena díky hormonům měla trombózu.
Náplasti jsem užívala asi 4-5 měsíců, ale poté už jsem opravdu přestávala fungovat a i byla tak nerozhodná, že jsem měla problém to přestat brát. Přestávaly mě bavit věci, které jsem měla ráda a bála jsem se například i plavání na rybníku, ve kterém si obvykle věřím a miluji to.
Pořád jsem věřila příbalovému letáčku, že po 3 měsících destruktivní účinky vymizí a tělo si zvykne. Teď už svoje tehdejší jednání vůbec nechápu, ale prostě holt člověk musí projít některými zkušenostmi, aby si začal pořádně uvědomovat, jak to tu funguje, začal více věřit sobě a svým pocitům. I partner mě již od dalšího užívání dost odrazoval.
[wp_ad_camp_2]
Až jsem konečně narazila na diskuzi na doktorka.cz, kde jsem zjistila, že ženy popisují podobné problémy, někdy i horší. Že třeba snesly hormony brát mnoho let, ale pak najednou měly zdravotní problémy s tím související. Když jsem to celé pročetla, konečně jsem si uvědomila, že to za to vůbec nestojí a že se reklamě a příbalovým letáků věřit nedá, tedy krom vypsaných vedlejších účinků léků, protože ty fungovaly naprosto přesně. Velice si vážím těch, co tam tehdy přispívali, opravdu mi to velice pomohlo a je to i důvod, proč jsem se rozhodla napsat tento článek.
Později mi jedna detoxikační poradkyně, měřící EAV přístrojem a doporučující přípravky firmy Energy řekla, že antikoncepce se s borelií v organismu nesnese. Proto nejspíše mé problémy, za které jsem nakonec byla vděčná, taktéž za citlivost svého organismu. Uchránili mě od delšího užívání, které by mohlo mít ještě mnohem horší následky.
Můj organismus mi za toto rozhodnutí daroval velice zajímavé zážitky při milování. Ovšem zbyl mi velice nepříjemný pozůstatek a to premenstruační syndrom (PMS), se všemi jeho nevýhodami, týden před měsíčky někdy i více. Záleží hodně na psychice, jak to probíhá, ale před braním hormonů jsem nikdy takovéto potíže nezažila, krom že bylo člověku hůře první den menstruace.
Postupně jsem zjistila, že není problém používat kondomy, že se dají najít i jiné příjemnější např. bez latexové. Že s opatrným partnerem jsou taky dostatečně bezpečné. Také jsem postupem času objevila tento moc zajímavý kalendář viz.:
Dny, které vychází z Jonášovy metody plodných dnů, se nechají spočítat také zde:
Tento kalendář lze kombinovat s tím, že se umí partner ovládat. Spermicidní krém doporučený doktorkou se mi pro jeho pálivost moc neosvědčil, myslím, že to byl Pharmatex krém.
Také mě udivuje, že tohle málokterá žena zná, že plodné dny nejsou jen uprostřed cyklu, ale že se řídí také dle lunárního kalendáře a data narození ženy, lze totiž využít nejen jako antikoncepční metodu, ale především je to dobré znát, pokud se rozhodnete pro miminko.
Samozřejmě nikdy žádná antikoncepce není bez rizika. Člověk s tím musí počítat vždy. Překvapuje mě, kolikrát se dovím, že stačí hormonální antikoncepci zkombinovat s něčím nevhodným jako např. černé uhlí či třezalka, co snižuje účinnost a potomek je na cestě.
Také si málokdo uvědomuje, že se muž v případě, že žena používá hormonální antikoncepci, ve své podstatě z energetického hlediska miluje s mužem. Další co je dobré si uvědomit, přínos měsíčků pro ženský organismus, jak nás to ochraňuje a prostě to patří k životu ženy jako přirozený cyklus. I když to žena v dnešní uspěchané době zaměřené na výkon může někdy vnímat jako překážku – k takovému uvědomění velice doporučuji si přečíst knihu Rudý měsíc. Pomůže si více vážit i těch horších dnů v měsíci a zkusit je třeba nějak kreativně využívat. Pokud si žena váží sama sebe, tak si nenechá do svého organismu takto uměle zasahovat a ničit si jeho přirozené funkce, i to je dobré si uvědomit.
autorkou je ketty
[wp_ad_camp_2]
Zdroj: 1
Líbil se vám článek? Pošlete ho dál