Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

  • Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické
    Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické

    Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické

  • Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí
    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

  • Zprávy dne 22.3.2024
    Zprávy dne 22.3.2024

    Zprávy dne 22.3.2024

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

Žlté vesty – protesty stále pokračujú, ako aj zúfalstvo prezidenta. Žiadne protiopatrenie zatiaľ nefungovalo! Reportáž, ktorá odhaľuje obe strany barikády

…..náš dopisovatel z Paříže Erik Steiner přináší zcela nový pohled na situaci, která se ve Francii vyhrocuje a určitě v blízké budoucnosti povede ke svržení vlády….

19:54

Protesty hnutia Žltých viest stále pokračujú! Nikam sa nevytratili, aj keď média ich pokrytie znižujú a politici svojimi vyhláseniami sa ich snažia dehonestovať. Presne ako minister vnútra, ktorý s pohŕdaním v hlase skonštatoval, že sa v sobotu zase stretli priaznivci žltých viest. To, že je to už 22. sobota protestov za sebou po celom Francúzsku mu asi uniklo? Takýto dlhý odpor proti vláde je naozaj ojedinelý a výdrž ľudí je obrovská, napriek všetkým ťažkostiam, ktorým musia čeliť! Tým sa vlastne aj vyjadril k problémom, ktorým musia vládny predstavitelia čeliť! Prezidenta Macrona vo svojej podstate nikto neberie už vážne a on svojím konaním len potvrdzuje, že na tom poste nemá čo hľadať. Plnenie zadaných úloh cudzími skupinami mu ide ľahko, ale spraviť si doma poriadok nevie. Na to asi nedostal manuál?

[wp_ad_camp_2]

 

Dnes v nedeľu poobede odvysielala televízna spravodajská stanica BFMTV dokument o polícii počas demonštrácií. Dokument s názvom „v srdci chaosu“. Musím priznať, že reportáž, ktorá mala hodinu bola veľmi dobre spracovaná a rozdelená do samostatných blokov a netýkala sa len jedného uhla pohľadu! Priestor dostali všetky zúčastnené strany, teda okrem politikov. Tým je to asi aj zadobre, keďže nevedia čo spraviť a ani čo povedať!

Nebude asi prekvapením, že je tu povedané, že tieto protesty predstavovali pre vládu niečo, ako šok elektrickým prúdom! Pre prezidenta, akým Macron je to muselo byť veľmi stresujúce a aj je zistiť, že keď on uveril vo svoju výnimočnosť, to celé nie je pravda! Jeho nočná mora ma názov „Žlté vesty“.

 

[wp_ad_camp_2]

 

Politici ich nazývajú hnutie bláznov! To je oslovenie, len preto, že si dovolili nesúhlasiť a dokonca otvorene a verejne protestovať proti vláde a ich pripravovaným zmenám, ktoré boli pripravené v ich neprospech. No, kto by také niečo čakal v západnej spoločnosti, tak politicky korektnej, že aj svojich vrahov si vítajú, ako niečo výnimočné! O požiadavkách, ako aj vzniku hnutia žltých viest, však v relácií nie je žiadna stopa. Dokonca ani o riešení, len suché konštatovanie na konci od ministra vnútra, že treba pokračovať v opatreniach a hľadať priestor na diskusiu. Či je to po čom ľudia túžia nám ukáže nasledujúca sobota.

Napriek tomu, že reportáž ukázala obe strany barikády, nebolo to o hľadaní riešenia, ani o ukázaní príčin. Boľ to pohľad na dve strany jednej barikády pre ostatných z celého Francúzska, nech je to vyvážené spravodajstvo. V tejto dobe inak dosť ojedinelý počin!

 

[wp_ad_camp_2]

 

Odvahu treba priznať aj niektorým policajtom, ktorí vypovedajú svoj pohľad a svoje názory bez zahalenej tváre! Ďalší našli len odvahu to verejne povedať, čo je tiež chvályhodné, i keď ich meno a tvár svet nespozná. Pri súčasnej politickej korektnosti, i tak počin hodný chváli.

Polícia priznala, že počas nepokojov boli demonštranti vystavený policajnej brutalite, bez zjavnej príčiny či stavu ohrozenia samotných policajtov. Policajný predstaviteľ priznáva, že policajti nekonali s chladnou hlavou. Záznam ukazuje frustrovaných príslušníkov poriadkových síl, ako si vybíjajú svoju zlosť. Možno ako ospravedlnenie bolo to, že jedenásť hodín ochraňovali pamätník a keď sa naskytla príležitosť, tak bezbrannú skupinu demonštrantov skrývajúcich sa v priestoroch rýchleho občerstvenia poriadne zmlátila.

Polícia a jej jednotlivý členovia priznávajú, že neboli ani nie sú dostatočne vybavený a vystrojený. Posily nie sú k dispozícií, keď sú vonku sú na to sami. Ich nadriadený podcenili situácie, keď im počas zásahov došla munícia a výstroj a priviesť nové zásoby bola cesta niekoľko desiatok kilometrov tam a späť! Neschopnosť dostatočne predvídať a reagovať odkrýva naplno až táto reportáž. Všetko je ukázané a je zjavné prečo je to zatajované! Dôvod, nehodí sa to štátnej propagande. Kto môže teraz skutočne veriť, že ho dostatočne poriadkové sily ochránia?

 

[wp_ad_camp_2]

 

Strach je niečo čo zažíva určite aj prezident! V jeho paláci bol aktivovaný protijadrový kryt JUPITER, ktorý mal slúžiť pre jadrový útok. Teraz slúži, ako úkryt v prípade, že dav sa počas niektorej soboty rozhodne zaútočiť na prezidentský palác. Tieto hrozby nie sú nereálne, jeden sobotný večer boli demonštranti len pár desiatok metrov od paláca! Nikto nikdy nevie, ako sa to všetko môže zvrtnúť, preto sa uvažuje aj v takýchto intenciách útoku.

Útoky sa nezameriavajú len na obchody a reštaurácie v Paríži! Niektoré útoky sú mierené aj proti budovám polície a vládnym budovám, ako takým. Výsledkom je útek polície so všetkým vybavením, aby sa nedostalo do rúk demonštrantom, ktorý nakoniec celý objekt zapália a zničia.

 

[wp_ad_camp_2]

 

Súčasné opatrenia sú vyčistenie ulíc v centre Paríža od vecí, ktoré by mohli účastníci sobotných protestov použiť na svoju výhodu voči polícii. Ďalšou proaktívnou politikou je kontrolovať príchod protestantov už na staniciach a vykonať prehliadky a preventívne ich zatknúť. Kontrola batožiny s tým súvisiaca prináša rôzne prekvapenia v podobe výzbroje a výstroje, ktorá určite nie je určená na nevinné víkendové športovanie v parku! Tieto zadržania sa rátajú na stovky až tisíce zadržaných ľudí.

Demonštrácie, ako ukazuje dokument sú často zneužívané aj dvomi extrémistickými tábormi. Jedná sa o extrémnu pravicu a extrémnu ľavicu. Tieto skupiny extrémistov sú vynikajúco organizované a hlavne ľavicové krídlo vie viesť efektívny boj v uliciach s využitím všetkého čo sa na uliciach nachádza. Preto nikoho už neprekvapuje obrnená technika polície v uliciach. Útoky sú často smerované na hlavný cieľ rozbiť, rabovať a utiecť. Tieto skupiny, tak znižujú hodnotu ideí hnutia Žltých viest!

Napriek tomu, postaviť sa ťažko vystrojenej a vyzbrojenej armáde polície len, tak vyžaduje veľkú odvahu! Tu sa potvrdzuje, že odhodlanie a odvaha je viacej, ako výstroj! To odhodlanie týmto ľudom nechýba a preto je veľa chýb v odhadovaní čo dav môže spôsobiť a ako môže pôsobiť. V západných demokraciách niečo čo dlho nebolo vidieť. Organizovaný a odhodlaný odpor voči vláde a jej predstaviteľom!

 

[wp_ad_camp_2]

 

Tento boj prináša rovnako veľké obete! Zranený a ťažko zranený sa počítajú na stovky! Odvaha stáť proti polícii, ktorá zneužíva svoju výstroj a strieľa na hlavy gumene veľko-kalibrové projektily je bezprecedentná! Napriek zákazu je to používaná praktika, ktorá má hrozné obete, kde niektoré sú poznačené do konca života, napríklad stratou zraku. Preto zranenia počas demonštrácií majú nelichotivé rekordy. Ako povedal jeden z poškodených „polícia nestrieľa pre ochranu, ale bohužiaľ pre ublíženie“ ako vysvetliť, keď som bol strelený do hlavy zozadu pri úteku? Počet vystrelených uvedených projektilov je 13500 kusov len za 4 mesiace! Napriek všetkému sa budú používať do vyčerpania zásob, ako bolo informované! Francúzsko je tak jediný štát v Európe, ktorý tieto projektily používa! No zdá sa, že Francúzsko môže čo iný nemôžu, predstav, že by takéto niečo bolo na východ od nich si ani neviem predstaviť. Hlavne ten krik o demokracii a mierumilovnosti k vlastným občanom!

Na demonštráciách fungujú aj malé dobrovoľnícke tímy „street medic“, aká si obdoba rýchlej pomoci na mieste stretov. Inú zdravotnícku pomoc tam počas demonštrácií ani vidieť nie je!

Tiež bolo ukázané, že napadnutým policajtom pomáhali sami demonštranti, aby mohli utiecť z rozzúreného davu. Tieto informácie sa, ale tiež nevysielajú nakoľko nie sú vhodné pre vládnu propagandu, ktorá potrebuje demonštrantov len a len haniť, nie chváliť.

 

[wp_ad_camp_2]

 

Čo na konci zarezonuje je to, že média to nazývajú sociálny konflikt? Neviem či to správne pochopili, ale to už je na každom z nás, aby si sám spravil obraz o tomto dianí. Kritické myslenie a zrelá úvaha je to čo má používať každý pri hodnotení informácií dnešných dní. Nie všetko to čo je predstierané musí zákonite byť aj také!

Účasť na protestoch síce kolíše raz hore raz dolu, ale protest sa nezastavil a ľud ide stále za svojím a ukazuje, že sa nechce poddať! To je niečo čo stále mobilizuje ľudí ísť každú sobotu do ulíc. Posledná výzva hlavného predstaviteľa hnutia Žltých viest preto aj z posledného 22. protestu je deklarovaná, ako posledná výzva k prezidentovi a zároveň vyzýva na medzinárodnú spoluúčasť na protestoch proti skorumpovaným a od reality života odtrhnutým politikom, ktorí vedú všetkých do konca v slepej uličke. Ako sa jeho výzva prejaví uvidíme na konci tohto týždňa!

Náš dopisovatel z Paříže Erik Steiner

 

[wp_ad_camp_2]
Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
2 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře