Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

  • Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické
    Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické

    Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické

  • Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí
    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

  • Zprávy dne 22.3.2024
    Zprávy dne 22.3.2024

    Zprávy dne 22.3.2024

Související zprávy

  • Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí
    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

  • Zprávy dne 22.3.2024
    Zprávy dne 22.3.2024

    Zprávy dne 22.3.2024

  • Američtí zákonodárci se snaží zabránit přerušení financování federální vlády
    Američtí zákonodárci se snaží zabránit přerušení financování federální vlády

    Američtí zákonodárci se snaží zabránit přerušení financování federální vlády

  • Paříž je připravena bojovat i v těch nejtvrdších bitvách na ochranu svých zájmů, prohlásil náčelník generálního štábu
    Paříž je připravena bojovat i v těch nejtvrdších bitvách na ochranu svých zájmů, prohlásil náčelník generálního štábu

    Paříž je připravena bojovat i v těch nejtvrdších bitvách na ochranu svých zájmů, prohlásil náčelník generálního štábu

Americké a britské tajné služby vyhlásily nezávislým médiím kybernetickou válku, aby prosadily agendu poslušnosti a vakcinaci

Jen minulý týden národní bezpečnosti Spojených států a Velké Británie diskrétně oznámily, že kybernetické nástroje a online praktiky, které byly dříve navrženy k použití ve válce proti terorismu po 11. září „Jsou nyní znovu použity proti informačním zdrojům propagujících „obezřetnost kolem očkování“ a informacím souvisejícím s Covidem-19.

(Článek od Whitney Webb publikován na UnlimitedHangout.com)

V pondělí byla zahájena nová kybernetická ofenzíva britskou zpravodajskou agenturou Government Communications Headquarters (GCHQ), která se snaží zacílit na webové stránky, které publikují obsah považovaný za „propagandu“, který vyvolává obavy ohledně státem sponzorovaného vývoje vakcíny na Covid-19 a zapojené nadnárodní farmaceutické korporace.

[wp_ad_camp_2]

 

Podobné snahy probíhají i ve Spojených státech, kdy americká armáda nedávno financovala firmu podporovanou CIA – zaplněnou bývalými teroristickými činiteli, kteří stáli za okupací Iráku a vzestupem takzvaného Islámského státu – na vývoj algoritmu zaměřeného na nové webové stránky obsahující „podezření“ na dezinformace související s krizí Covidu-19 a očkováním proti Covidu-19, známým jako Operation Warp Speed – navržený americkou armádou.

Obě země se připravují umlčet nezávislé novináře, kteří vzbuzují oprávněné obavy ohledně korupce ve farmaceutickém průmyslu nebo kolem extrémního utajování a mlžení s očkováním proti Covidu-19 sponzorovaného státem, teď když bude Pfizerova vakcína do konce měsíce americkým Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) schválena.

Historie společnosti Pfizer, která byla pokutována miliardami za nelegální marketing a za uplácení vládních úředníků, kterým pomohla zakrýt nelegální drogové počiny, při kterém bylo zabito jedenáct dětí (mimo jiné trestné činy), zmizela z většiny masmédií. Místo toho zjevně začala slavit bezprostřední souhlas s vakcínou společnosti Pfizer proti Covidu-19, aniž by byla historie společnosti zpochybněna nebo zmíněno, že technologie mRNA použitá ve vakcíně přeskočila běžné protokoly pro zjišťování bezpečnosti testů a nikdy nebyla schválena pro použití na lidi. Nezmiňuje se ani to, že vedoucí Centra pro hodnocení a výzkum léčiv FDA Patrizia Cavazzoni je bývalá viceprezidentka společnosti Pfizer pro bezpečnost výrobků, která kryla souvislost s jedním s produktů s vrozenými vadami.

Chodci procházejí kolem světového ústředí společnosti Pfizer v New Yorku v pondělí 9. listopadu 2020. Pfizer říká, že včasný pohled na údaje o vakcínách naznačuje, že injekce na COVID-19 mohou být na 90% účinné při prevenci, ale to neznamená, že je vakcinace akutní. (AP Photo / Bebeto Matthews)

V zásadě je moc státu více než kdy předtím ovládána policejním online zásahem a deplatformou zpravodajských webů na ochranu zájmů mocných korporací, jako je Pfizer a dalších farmaceutických gigantů sužovaných skandály, jakož i zájmů bezpečnostních agentur USA a Velké Británie, které jsou samy úzce zapojeny do úsilí očkování proti Covidu-19 propagovat.

[wp_ad_camp_2]

 

Nová zpravodajská služba UK Intelligence zaměřená na „protivakcinační propagandu“

UK The Times v pondělí oznámily, že britská GCHQ (Government Communications Headquarters, obdoba americké NSA), zahájila útočnou kybernetickou operaci k přerušení proti-vakcinační propagandě šířenou nepřátelskými státy“ a „používá sadu nástrojů už dříve vyvinutou k zastavení dezinformačních a odvodných materiálů šířených Islamským státem.” Vláda Spojeného království navíc nařídila 77. brigádě britské armády, která se specializuje na „informační válku“, aby zahájila online kampaň proti „nepravdivým informacím“ ohledně vakcíny Covid-19.

Nově ohlášená „kybernetická válka“ GCHQ nejenže zruší „propagandu proti vakcinaci“, ale také se bude snažit „narušit činnost kyber-aktérů, kteří jsou za ni zodpovědní, včetně šifrování jejich dat tak, aby k nim neměli přístup a dále blokování jejich komunikaci mezi sebou. Další prací GCHQ bude zahrnovat oslovení dalších zemí aliance „Pěti očí“ (USA, Austrálie, Nový Zéland a Kanada), aby partnerské agentury na takové „propagandistické“ stránky hostované v těchto zemích zacílili.

The Times uvedl, že „vláda považuje potírání falešných informací o očkování za vzrůstající prioritu, jelikož se blíží vyhlídka na spolehlivou vakcínu proti koronaviru,“ což naznačuje, že s blížícícm se schválením kandidáta na vakcínu bude úsilí pokračovat. Zdá se, že z pohledu národní bezpečnosti ve Spojeném království budou ti, kteří vyšetřují korupci ve farmaceutickém průmyslu a možný dopad experimentálních vakcín Covidu-19 (všichni používají experimentální vakcínové technologie, které nikdy předtím nebyly schváleny pro použití na lidech) zaměřování pomocí nástrojů původně určených k boji proti teroristické propagandě.

Zatímco The Times tvrdí, že úsilí se zaměří na obsah „pocházející pouze od nepřátel státu“ a nebude se zaměřovat na stránky „obyčejných občanů“, noviny navrhly, že se bude spoléhat na vládu USA při určování, zda stránka je či není součástí operací obsahující „zahraniční dezinformace“.

To je velmi znepokojivé vzhledem k tomu, že se USA nedávno zmocnily domén mnoha stránek, včetně amerického Herald Tribune, který chybně označili za „doménu íránské propagandy“ a to i navzdory tomu, že jeho šéfredaktor Anthony Hall sídlí v Kanadě. Americká vláda učinila toto prohlášení o americkém Herald Tribune poté co vládní dodavatel USA – firma zabývající se kybernetickou bezpečností FireEye – uvedla, že „doména má jen mírnou důvěru“ a byla „založena v Íránu“.

Skutečnost, že GCHQ tvrdí, že většina stránek na něž se chce zaměřit je „spojena s Moskvou“ vyvolává další obavy, protože vláda Spojeného království byla přistižena při financování Iniciativy pro integritu státu (činností britské vlády týkající se konfliktu v Sýrii), který falešně označil a dal do souvislosti k „dezinformacím z Ruska.“

[wp_ad_camp_2]

 

Vzhledem k tomuto precedentu je pravděpodobné, že by GCHQ mohla vzít za slovo buď svého spojence – vládu, vládní dodavatele nebo snad dokonce spojenecké mediální organizace jako Bellingcat nebo DFRLab Atlantické rady (Digital Forensic Research Lab) a sama říct, že daný web je „zahraniční propaganda“ a okamžitě proti němu kybernetickou ofenzívu zahájit. Takové obavy jsou zesíleny, protože jeden z hlavních vládních zdrojů pro článek The Times otevřeně prohlásil, že „GCHQ bylo řečeno, aby “antivaxery” (anti-vaccinate) online a na sociálních médiích odstraňoval. Jsou zde způsoby jak teroristickou propagandu monitorovat a narušovat.” což naznačuje, že cíle nové kybernetické války GCHQ budou ve skutečnosti určeny spíše samotným obsahem než jejich podezřelým „cizím“ původem. Místo toho se „cizí“ aspekt jeví pouze jako prostředek a kamufláž jak se vyhnout zákazu v operačním mandátu GCHQ zaměřovat se na projevy nebo webové stránky běžných občanů.

Tohle zaměření směrem k údajným „anti-vaxxerům“ jako k „národním bezpečnostním hrozbám“ už probíhá po většinu letošního roku a to částečně v čele s Imranem Ahmedem – generálním ředitelem britského Centra pro boj proti digitální nenávisti, členem řídícího výboru britské vlády pro boj proti extrémismu (pracovní skupiny, která je součástí Komise britské vlády pro boj proti extremismu).

Ahmed pro britské noviny The Independent v červenci řekl: „Chtěl bych zajít dále, než anti-vaxxery nazývat konspiračními teoretiky, řekl bych totiž, že jsou extremistickou skupinou, která představuje národní bezpečnostní riziko. Poté uvedl, že „jakmile je někdo vystaven jednomu druhu spiknutí, je snadné ho navést na cestu, kde přijme radikálnější pohledy na svět, které mohou vést k násilnému extremismu,“ což znamená, že „anti-vaxxeři“ se mohou zapojit do činů násilného extremismu. Mezi weby citované Ahmedovou organizací jako propagující takový „extremismus“, který představuje „národní bezpečnostní riziko“, patřily mimo jiné Children’s Health Defense, National Vaccine Information Center, Informed Consent Action Network a Mercola.com.

Podobně smýšlejí i spojené americké zpravodajské služby – ekvivalent GCHQ – Národní bezpečnostní agentura se zúčastní nově ohlášené „kybernetické války“ – a to tvrdila ve výzkumném dokumentu zveřejněném měsíc před vypuknutím krize Covidu-19, americké hnutí „anti-vaxxer“ by v případě „pandemie s novým organismem představovalo hrozbu pro národní bezpečnost.“

InfraGard, „partnerství mezi Federálním úřadem pro vyšetřování (FBI) a členy soukromého sektoru,“ varoval v článku zveřejněném v červnu minulého roku, že „americké anti-vakcínové hnutí bude spojeno také s dezinformacemi a propagandistickými kampaněmi na sociálních médiích pod taktovkou ruské vlády“ cituje The Guardian. Dokument InfraGard dále tvrdil, že prominentní „anti-vaxxeři“ jsou ve spojenectví „s jinými spiknutími včetně extrémní pravice . . . dezinformace a propagační kampaně sociálních médií mnoha zahraničních i domácích aktérů – Mezi tyto subjekty patří Agentura pro internetový výzkum, ruská vládní organizace.“

Článek zveřejněný minulý měsíc deníkem Washington Post tvrdil, že „váhavost se nechat očkovat se mísí s popřením koronaviru a spojuje se s krajně pravicovými americkými konspiračními teoriemi, včetně Qanonu“, kterou FBI loni označila za potenciální hrozbu domácího teroru. Tento článek citoval Petera Hoteze, děkana Fakulty tropické medicíny na Baylor College of Medicine v Houstonu, který uvedl: „Americké hnutí proti očkování se globalizuje a směřuje k extremističtějším tendencím.“

Simone Warstat z Louisville v Coloradu drží během demonstrace proti legislativnímu zákonu ceduli, který rodičům v neděli 7. června 2020 v Denveru znesnadnil imunizaci dětí z jiných než lékařských důvodů.

Je třeba zdůraznit, že mnoho takzvaných „anti-vaxxerů“ jsou skutečnými kritiky farmaceutického průmyslu, ale nejsou nutně proti vakcínám sami o sobě, což činí označení „anti-vakcínoví“ a „anti-vaxxer“ zavádějící. Vzhledem k tomu, že mnoho farmaceutických gigantů, kteří se podílejí na výrobě vakcín proti Covidu-19 finančně obdarovávají politiky v obou zemích velkou měrou, jsou zapojeni do mnoha bezpečnostních skandálů a používají státní zpravodajské agentury k vedení kybernetické války proti webům, kteří toto vše vyšetřují. To není pro budoucnost žurnalistiky jen znepokojující, ale v mnohém naznačuje, že Spojené království podniká nebezpečný krok směrem k tomu, aby se stalo zemí, která využívá své státní pravomoci k zacházení s nepřáteli korporací jako s nepřáteli státu.

[wp_ad_camp_2]

 

Firma podporovaná CIA „vyzbrojuje pravdu“ pomocí UI

Na začátku října americké letectvo a velitelství zvláštních operací USA oznámily, že udělily kontrakt na milion dolarů americké společnosti Primer se „strojovou inteligencí“. Podle tiskové zprávy „Primer vyvine vůbec první platformu strojového učení pro automatickou identifikaci a hodnocení podezřelých dezinformací. Primer také vylepší svoji platformu pro zpracování přirozeného jazyka, aby automaticky analyzoval taktické události a poskytoval velitelům nebývalý vhled, jak se události v téměř reálném čase odehrají.“

Podle společnosti Primer „staví softwarové stroje, které automaticky objeví čtou a zapisují v angličtině, ruštině a čínštině trendy a vzorce napříč velkým objemem dat.“ Jejich práce „podporuje poslání zpravodajské komunity a širšího DOD (Departament of Defence) automatizací čtení výzkumných úkolů vede ke zvýšení rychlosti a kvality v hledání výsledků.“ Jinými slovy, Primer vyvíjí algoritmus, který by státu národní bezpečnosti přes UI umožnil lokalizovat mnoho pozic vojenských a zpravodajských analytiků.

Společnost to ve skutečnosti otevřeně připouští a uvádí, že jejich současné úsilí „zautomatizuje práci, kterou obvykle provádějí desítky analytiků v bezpečnostním operačním středisku: nastavení veškerých relevantních dat pro aktuální událost a přenesení dat do jednotného uživatelského rozhraní.” Konečným cílem společnosti Primer je využít jejich UI k úplné automatizaci formování veřejného vnímání a stát se pánem „pravdy“. Zakladatel společnosti Primer, Sean Gourley, který pro armádu již dříve vytvořil programy umělé inteligence pro sledování „povstání“ po invazi v Iráku, v dubnovém příspěvku na blogu tvrdil, že „válečné a dezinformační kampaně na počítači se v roce 2020 stanou vážnější hrozbou než fyzické války.

Budeme muset reorganizovat zbraně, které pro tento boj nasadíme.“ Ve stejném příspěvku Gourley argumentoval vytvořením „projektu Manhattan pro pravdu“, který by vytvořil veřejně dostupnou databázi ve stylu Wikipedie postavenou na „znalostních základnách již existujích ve zpravodajských agenturách mnoha zemí pro účely národní bezpečnosti.“ Gourley poté napsal, že „toto úsilí bude v konečném důsledku, jak stanovují zpravodajské agentury, o budování a zlepšování naší kolektivní inteligence a pro ustanovení základů pro to, co je pravdivé a co ne.“ Na závěr svého příspěvku na blogu uvádí, že „v roce 2020 začneme vyzbrojovat pravdu.“ (pozn. ve smyslu použití pravdy jako zbraně)

Zejména 9. listopadu, ve stejný den, kdy GCHQ (Government Communications Headquarters) oznámila své plány zaměřit se na „antivakcinační propagandu“, americký web NextGov uvedl, že úsilí Primeru financované Pentagonem zaměřilo svou pozornost konkrétně na „dezinformace související s Covidem-19.“ Podle ředitele Primeru pro vědu Johna Bohannona: „Primer bude propojovat detekci botů syntetický text i analyzovat nestrukturované textové výroky do naší stávající platformy umělé inteligence, která se aktuálně používá společně s DOD. . . . Tím se vytvoří první jednotná platforma připravená na misi, která bude účinně čelit dezinformacím souvisejícím s Covidem-19 v téměř reálném čase.“

Bohannon, který dříve pracoval jako mainstreamový novinář zapojený do sil NATO v Afghánistánu, řekl NextGov, že nové úsilí Primeru zaměřené na Covid-19 „automaticky klasifikuje dokumenty do jedné z 10 kategorií, aby umožnilo detekci dopadu COVIDu na oblasti jako jsou obchod, věda a technologie, zaměstnanost, globální ekonomika a volby“. Konečný produkt by měl být Pentagonu dodán ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Ačkoli je takzvaná soukromá společnost Primer úzce spjata s Agenturou národní bezpečnosti, jejíž ochranu díky svému „vyzbrojování pravdy“ má, Primer hrdě hlásí, že více než 15 procent jejich zaměstnanců je z americké zpravodajské komunity nebo armády. Ředitelem skupiny pro národní bezpečnost ve společnosti je Brian Raymond, bývalý zpravodajský důstojník CIA, který po odchodu z agentury působil jako ředitel v Radě národní bezpečnosti USA pro Irák.

[wp_ad_camp_2]

 

Společnost také nedávno přidala do svého představenstva několik významných úředníků národní bezpečnosti, včetně:

Gen. Raymond Thomas (v důchodu), který velel silám zvláštních operací USA a NATO v Afghánistánu a je bývalým velitelem zvláštních operací USA i velitelem Joint Special Operations Command (JSOC).

Poručík Gen. Vera Linn Jamieson (v důchodu), bývalá zástupkyně vedoucího štábu pro zpravodajské, kontrolní a průzkumné letectvo, která vedla zpravodajské a kybernetické síly letectva. Také osobně vyvinula “strategická partnerství” mezi letectvem a Microsoftem, Amazonem, Googlem a IBM za účelem “urychlení digitální transformace letectva.”

Brett McGurk, jeden z „hlavních architektů“ gradace války v Iráku, spolu s notoricky známou rodinou Kagan, jako ředitel NSC pro Irák (Rada národní bezpečnosti) a poté jako zvláštní asistent prezidenta a vyšší ředitel pro Irák a Afghánistán během Bushovy administrativy. Za vlády Obamy a během části Trumpovy administrativy byl McGurk zvláštním prezidentským vyslancem Globální koalice pro porážku ISIS na ministerstvu zahraničí, který pomáhal zvládat „špinavou válku“ vedenou USA, Spojeným královstvím a dalšími spojenci proti Sýrii.

Kromě těchto nedávných náborů představenstva Primer přijal jako strategického poradce Sue Gordon, bývalou hlavní zástupkyni National Intelligence. Gordon dříve „řídila partnerství v rámci americké zpravodajské komunity a poskytovala rady Radě národní bezpečnosti v roli zástupce ředitele pro národní zpravodajství“ a měla 27 let kariéry v CIA. Hluboké vazby nejsou žádným překvapením vzhledem k tomu, že Primer je finančně podporován pobočkou CIA In-Q-Tel a skupinou rizikového kapitálu miliardáře Mika Bloomberga, Bloomberg Beta.

Dezinformační operace Warp speed, Blesková válka

Rychlý nárůst zájmu států USA a Velké Británie o „dezinformace“ kolem Covidu-19, zejména pokud jde o nadcházející očkovací kampaně proti viru úzce souvisí se strategií angažovanosti médií v rámci americké Operace Warp speed. V oficiálním „partnerství veřejného a soukromého sektoru“, operace Warp Speed, jejímž cílem je očkovat do příštího ledna 300 milionů Američanů, dominuje americká armáda a zahrnuje také několik amerických zpravodajských agentur, včetně Národní bezpečnostní agentury (NSA) a Department of Homeland Security (Ministerstvo vnitřní bezpečnosti), stejně jako zpravodajsky propojené technologické giganty Google, Oracle a Palantir. V několika zprávách publikovaných v The Last American Vagabondby autora a novináře Derricka Broze bylo odhaleno extrémní utajení operace včetně četných střetů zájmů i hluboké vazby na Silicon Valley a orwellovské technokratické iniciativy.

Oficiální pokyny Warp Speedu podrobně uvádějí postupný plán zapojení veřejnosti a řešení otázky: „obezřetnost kolem očkování.” Podle dokumentu Warp Speed s názvem „From the Factory to the Frontlines“ je „strategická komunikace a veřejná informovanost zásadní pro zajištění maximálního přijetí vakcín, což vyžaduje nasycení veřejnosti informacemi skrz celostátní média.“ Rovněž uvádí, že „spolupráce se zavedenými partnery – zejména těmi, které jsou důvěryhodnými zdroji pro cílové publikum – je klíčové pro zlepšení veřejného porozumění, přístupu a přijetí případných vakcín“ a že „identifikace těch správných zpráv na podporu důvěry ve vakcíny, sledování dezinformací zacílených na zranitelnou a rizikovou populaci bude nezbytné pro dosažení vysokého pokrytí.“

Dokument také konstatuje, že Warp Speed využije tříbodový strategický rámec CDC (Centra pro kontrolu a prevenci nemocí) pro své komunikační snahy. Třetí pilíř této strategie nese název „Zastavte mýty“ a jeho hlavním cílem je „navázání partnerství k potlačení šíření dezinformací“ a dále „práce s místními a důvěryhodnými partnery na zlepšení důvěry ve vakcíny.“

Ačkoli tento dokument Warp Speed nemá konkrétní specifika, CDC Covid-19 prozatimní Playbook Programu vakcinace obsahuje další informace. Uvádí, že operace Warp Speed „zapojí a využije širokou škálu partnerů, spolupráce a komunikačních a zpravodajských mediálních kanálů k dosažení cílů a pochopení, že preference kanálu braného jako důvěryhodný zdroj se od přístupu diváků s vyšším rizikem těžkých onemocnění liší. A i kanály se liší svou schopností dosáhnout různých komunikačních cílů.“ Uvádí, že v tomto ohledu zaměří své úsilí na „tradiční mediální kanály“ (tisk, rádio a TV) i na „digitální média“ (internet, sociální média a textové zprávy).

[wp_ad_camp_2]

 

Dokument CDC dále odhaluje, že kampaň „informovat veřejnost“ na „podporu zavádění vakcín“ a řešení „váhavosti se nechat vakcinovat“ je rozdělena do čtyř fází a dodává, že celková komunikační strategie Warp Speed „by měla být aktuální a použitelná pro současnou fázi očkovacího programu Covidu-19.“

Tyto fáze jsou:

– Než bude k dispozici vakcína

– Vakcína je k dispozici v omezeném množství pro část populace v místě ohnisek nákazy

– Vakcína je stále více dostupná pro další části populace a širokou veřejnost

– Vakcína je široce dostupná

Vzhledem k tomu, že se očekává, že kandidát na vakcínu Covid-19 vyrobený společností Pfizer bude schválen do konce listopadu, zdá se, že Národní bezpečnost USA, která v podstatě provozuje operaci Warp Speed spolu s „důvěryhodnými partnery“ v hromadných sdělovacích prostředcích se připravuje na vstup do druhé fáze své komunikační strategie ve které budou ty zpravodajské organizace a novináři, kteří mají ohledně Warp Speed oprávněné obavy zbaveni platformy. To aby si vytvořili cestu pro „požadované“ pro-vakcínové zprávy napříč celým anglicky mluvícím mediálním prostředím.

Pro tadesco přeložila adri | Zdroj: Natural News

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
41 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře