Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

  • Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické
    Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické

    Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické

  • Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí
    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

  • Zprávy dne 22.3.2024
    Zprávy dne 22.3.2024

    Zprávy dne 22.3.2024

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

Elity začínají být zoufalé. Cena zlata a stříbra je uměle držena nízko, brzy půjde nahoru

…..a to dle mého názoru o mnohonásobky. Dle jiných jenom o desítky procent. Bylo by dobré o tom pouvažovat a nakoupit hlavně stříbro. Stříbrné mince….

07:54

Keď sa naposledy toto stalo, cena zlata a striebra šla hore v desiatkach percent. Elity začínajú byť zúfalé.

Fed nám v marci opätovne dvihol úrokové miery a vyzerá to tak, že to s výtlakmi myslí vážne. Odhad rastu americkej ekonomiky je ale menší ako jedno celé percento. Dvíhanie mier do ekonomiky v kontrakcii je príšerná kombinácia. Ak bude Fed pokračovať, praskne bublina na dlhopisových trhoch a na trhy dorazí 30 ročná záplava likvidity. Vyhrocuje sa aj manipulácia cien drahých kovov. Pomocou historicky vysokého OI strhli ich cenu pred troma týždňami, len aby videli ako sa o chvíľu cena vráti na pôvodné hodnoty. Manipulácia dosahuje tak absurdné rozmery, že COMEX za dva dni preobchdoduje celoročnú produkciu striebra. Reálne hrozí, že trh je príliš silný a naked shortky, ktoré boli používané na manipuláciu, budú chytené v squeeze. OTC trh otvára bullion bankám zadné vrátka, ak by cena vystrelila nekontrolovateľne hore. Situácia veľmi pripomína koniec 90. rokov, kedy grázlov zachránil odpredaj 400 ton rezerv Spojeného kráľovstva. Dnes ale nemá nikto záchranné koleso, ktoré by globálny gang a trh kovov udržalo nad vodou.

Dlhopisová apokalypsa

Teraz, keď je Trump prezidentom, má Fed veľmi naponáhlo a opätovne dvihol v marci úrokové miery. Pani predsedníčka, ktorá ešte nedávno laškovala s uvoľnenejšou monetárnou politikou, sa teraz ženie zreálňovať krátku stranu výnosovej krivky. Aj napriek tomu, že 10 ročné dlhopisy USA sú stále tam, kde boli v decembri. Je komické sledovať médiá, ktoré výtlak mier obhajujú uzdravujúcou sa ekonomikou. Odhad rastu ekonomiky zo strany Fedu je za prvý kvartál 0,9%. Pri tomto ekonomickom raste má akože miery tlačiť hore dopyt po kapitále. Vec sa má presne naopak, ako sa nám snažia média a analysti predostrieď. Fed musí dvíhať miery a to aj napriek tomu, že americká ekonomika produkuje patetické výsledky. Eufória mudrlantov v médiách je hnaná iba rastom akciových indexov. Opakujem, Fed nedvíha miery preto, lebo sa ekonomike darí lepšie. Fed je donútený dvíhať miery a to aj napriek tomu, že hospodársky rast sa ide prekotiť do ďalšej recesie.

Hrozba spomalenia reálnej ekonomiky tovarov a služieb ale nie je zďaleka to najhoršie, čomu západná finančná elita teraz čelí. Posledných 30 rokov úrokové miery klesali. Aj dobre trénovaný medveď z cirkusu by na finančných troch dokázal spraviť love. Miery neustále klesali, takže ak niekomu vybuchla v ruke špatná pôžička, alebo banka, alebo celý sektor, problém sa dal premaľovať novým a lacnejším dlhom. Dole cestou bolo jednoduché refinancovať straty novými pôžičkami so stále nižším úrokom. Tomu je teraz koniec. Dôsledkom stláčania mier na ich historické minimá budeme musieť čeliť práve teraz.

Dvíhanie mier znamená koniec cyklu klesania výnosov a ukončenie troch dekád trvajúceho rastu cien dlhopisov. Obrat éry klesajúcich výnosov do éry rastúcich výnosov znamená, že dlhová bublina dosiahla svoj vrchol. Investori si to začínajú uvedomovať a kešovať svoje pozície v dlhopisoch. Čaká nás záplava likvidity, ktorá sa teraz bude z dlhopisových trhov valiť. Ak úrokové miery skutočne pôjdu nahor a Fed nespustí ďalšie stimulačné balíky, miery pôjdu hore vplyvom výpredajov grandióznym spôsobom . Realita hodí tehlu do hlavy nejednému fond manažérovi. Ultimátne tým končí aj manipulácia zlata a nastupuje nový rastový trend drahých kovov, ktorý bude trvať niekoľko rokov, ak nie celú dekádu.

Cena zlata historicky rástla ruka v ruke s rastom federálneho dlhu v USA. Jedná sa o totálnu závislosť. S tvorbou dlhu vzniká nové obeživo. Fiat a dlhopisy sú dve strany jednej mince. Hmota a antihmota, ktoré sa navzájom tvoria ako protistrany a pri vzájomnom styku sa eliminujú. Keďže zlato je konštanta, vytvorený fiat devalvoval v rovnakej miere, v akej bol tvorený federálny dlh. Tento vzťah platil až po začiatok veľkej manipulácie drahých kovov v roku 2012. Odvtedy dlh krajiny narástol na 20 biliónov dolárov ale cena zlata vyjadrená v dolároch išla dole 5 rokov. Tieto nožnice budú musieť byť uzatvorené. Buď klesne dlh a veritelia USA si nechajú hrubo ostrihať pozície, o čom veľmi pochybujem, alebo bude cena zlata precenená na úroveň, ktorá vyjadruje reálny pomer dlhu a množstva zlata, ktoré môžu USA v dolároch oceniť. Teda inventár zlata na COMEXe plus federálne zlaté rezervy. To značí podstatne vyššiu dolárovú cenu zlata ako súčasných 1250.

Manipulácia cien kovov na hranici zúfalstva

Dlhopisová apokalypsa je teraz na spadnutie. Rovnako vážna situácia ako na trhu dlhopisov je aj na západných burzách drahých kovov. Predminulý týždeň dostalo striebro nakladačku na 18 dolároch. V minulých článkoch som písal, že okolo 18 je útok očakávaný. Kov sa držal ale nakoniec poľavil. Veľmi rýchlo ale otrepal a začal sa štverať hore po oznámení nového výtlaku Fedom a teraz je opäť pod kótou 18. To je znakom, že investorom začína dopínať čo výtlak mier znamená pre dlhopisy a čo pre zlato. V nejednom článku som sa venoval tomu, ako médiá zavádzajú, keď tvrdia, že výtlak mier spôsobí prepad cien drahých kovov. Samozrejme opak je pravdou. Ich hypotéza nemá historický ani logický podklad.

Na zlate a striebre prebehol úrok, ktorý mal za cieľ zostreliť ceny pod 200 denné kĺzavé priemery. Cez kopírak to, čo spravili 2 dni pred prezidentskými voľbami. Ale prekročenie týchto rubikonov sa blíži. Šnúra je zapálená. Dopyt po fyzickom kove nekompromisne valcuje papierové trhy. Na striebornom trhu hodili šialené množstvo 30 000 kontraktov behom 45 minút, len aby sa o dva týždne cena vrátila na pôvodné hodnoty. Open interest je teraz na historicky vysokých číslach.

Komedianti z COMEXu sa chvália, že v roku 2016 im rukami prešlo 15,6 milión kontaktov, čo je asi o 12% viac ako v roku predošlom. Akože je to dobre, lebo COMEX viacej zarobil na lopatovaní kontraktov medzi honimírmi na burze. Pri klesajúcej ročnej produkcii sa preobchoduje 12% viac kontraktov. A to je celé nič oproti číslam z prvého kvartálu tohto roka. Opčných a futures kontraktov sa denne v priemere teraz preobchoduje o 41% viac ako v roku 2016 a zlata skoro 50% viac. Ale produkcia nevyskočila zrazu hore o niekoľko desiatok percent. Naopak, produkcia striebra minulý rok klesala a bude klesať aj tento rok. O stave v akom sú producenti som toho taktiež dosť popísal. Z posledných 5 rokov sa budú ešte nejaký čas spamätávať.

Preto je Open interest, pomer zakontratkovaného kovu k objemu kovu ktorý má burza na ruke, historicky vysoký. Držia ceny kovov silou mocou ale tie húževnato vzdorujú. Absolútne zúfalstvo elít, čistá manipulácia, ktorá teraz evidentne smeruje ku svojmu koncu. Strieborné kontrakty šli z denného priemeru 57 000 kontraktov na 80 000 kontraktov. 80 000 kontraktov pri 5 000 unciach na jeden kontrakt. Čiže za dva dni sa prakticky preobchoduje 900 miliónová ročná produkcia. Ale nič sa nedeje. Manipulácia? Žiadna manipulácia. To len producenti hedžujú produkciu. Ja viem, pre ľudí v ekonomických médiách, veľmi náročná matematika. Prakticky nevyriešiteľné počty.

Prvé veľké praskliny na trhu kovov

Čo však tieto veci znamenajú pre štruktúru trhu. Dosahujeme hodnoty Open interestu, ktoré tu nikdy v histórii neboli, ale kovy sa len otrepú a serú si to opäť ďalej hore. Tieto javy, keď sa pozrieme bližšie, odhaľujú obrovské trhliny v papierových syntetických trhoch zlata a striebra, ktoré západná finančná elita používa na manipulovanie ich cien. Zlato a striebro boli zostrelené expanziou short kontraktov bullion dealerov a fondov. Tieto shortky, rovnako ako shortky z pred pár mesiacov, teraz budú musieť banky brániť a držať cenu čo najnižšie. Hrozí veľmi seriózny short squeeze. Tieto prepákované pozície budú musieť držať, inak s každým nárastom ceny zlata o desať dolárov budú krvácať miliardy. Určite treba čakať snahy o útoky, ale treba si uvedomiť, že ich papierový nonsens teraz naráža na realitu skutočných fyzických trhov.

Posledné dva roky som dokumentoval obrovský nepomer objemu inventárov fyzického kovu a objemu papierových kontraktov, ktorý sa pohyboval okolo 100:1. Taktiež som veľa písal o toku likvidity fyzického kovu z inventárov papierových búrz. Situácia sa ale od tej doby veľmi zmenila. Sme v novom svete. Vďaka burzám na Východe je prakticky všetka likvidita preč. Kovy sú fuč. Odteraz bude likvidita tiecť cez veľkoobchodné kanály do centrálnych bánk a fondov. Taktiež bola oficiálne priznaná manipulácia cien kovov, ktorá sa teda ukázala ako ťažká realita a nie konšpirácia, ako tieto roky trvajúce podozrenia médiá a vládni regulátori nazývali. Deutsche bank sa priznala a už k tomu asi nie je treba viac rozprávať. Vitajte v novej realite, kde ľudia o trhoch a finančnom sektore stratili všetky ilúzie.

S tým, ako sa vyparil fyzický kov, mieri celý proces cenotvorby do pekiel. Papierový a fyzický trh sa začínajú rozdeľovať. Jedna cena bude existovať pre fyzický kov a druhá cena pre futures kontrakty a opcie. Toto je reálna hrozba, ktorá sa ukazuje opäť, od jesene 2015. Naposledy keď sa takéto niečo udialo, cena kovov šla hore v dvojciferných číslach. Všetko som vtedy v článkoch dokumentoval. Ale teraz je situácia oveľa vážnejšia. Západné burzy sú opäť na hranici kolapsu a začiatku rozpadu procesu cenotvorby. Zlato aj striebro môžu vystreliť veľmi vysoko, ak sa fyzický a papierový trh rozštiepia.

Zadné vrátka

Čo to ale znamená pre tých, ktorí žijú v šialenej paradigme mediálnej manipulácie a vsadili si na to, že ceny kovov pôjdu dole. Podľa zákona Dodd-Frank sú občania USA blokovaní z obchodovania kovov na OTC trhoch. Futures a opcie sú štandardizované vysoko likvidné kontrakty. OTC trh je tiež papierový trh ale prebieha v inej rovine. Medzi dvoma stranami, s nízkym dohľadom regulátorov a často len na dobré slovo. Ovčania môžu držať svoje pozície na trhoch futures a opicí, ale nemôžu hedžovať ani obchodnovať na OTC trhoch.

To znamená, že ak skutočne príde utrhnutie ceny z reťazí, ostanú vymknutí zo svojich pozícií. COMEX má v súčasnosti zabudovaný mechanizmus automatického prerušenie obchodovania, ak cena klesne alebo vzrastie veľmi rýchlo. Keď cena naraz vystrelí nahor, obchodovanie sa preruší na 5 minút. Pri súčasnom tradingu na milisekundy je to celá večnosť. Špekulant so short pozíciou na zlate nebude môcť pozíciu uzavrieť a ostáva mu len modliť sa, aby po opätovnom spustení obchodnvania nebola cena vyššie. Pri short stávke na pokles spôsobuje nárast ceny kovu obrovské straty.

Ale čo bullion banky, ktoré majú účet na COMEXe alebo zahraniční obchodníci? Pre tých je na OTC možnosť uniknúť. Ak aj ostanú tieto entity vymknuté zo svojich pozícií, môžu okamžite prebehnúť na OTC trh a otvoriť obchody do opačnej strany. To znamená, že ak bude mať veľká banka short pozíciu na futures trhu, môže po prerušení obchodovania otvoriť long pozíciu na OTC, čím vynuluje straty alebo dokonca zarobí. Ovčania však túto možnosť mať nebudú. Únikový východ bude len pre členov klubu. Verbež bude zamknutá v spodných kajutách a pôjde dole spoločne s loďou.

Entity ktoré pomáhali vládam a nadnárodným zoskupeniam ako BIS a MMF manipulovať ceny kovov si takto budú môcť pri resete ceny zlata zachrániť si svoju kožu. V prípade masívneho a likvidačného short squeezu prebehnú rýchlo na správnu stranu a ostanú zahojení. Reset ceny môže teraz prebehnúť zo dňa na deň. Situácia je skutočne seriózna. Fyzický hrb, ktorý podopieral papierovú hru už teraz skoro neexistuje. To ale neznamená, že dovtedy kovy ešte nedostanú jednu na čeľusť. Bankárska mafia teraz hrá o všetko.

LTRO

A vyprosím si reči o tom, že žiadna manipulácia zo strany štátov alebo BIS neexistuje. Že je to len nejaká konšpirácia. Dlhú dobu som písal o tom, že kovy sú manipulované veľkými komerčnými bankami ako Deutsche bank a tento blog bol pridaný akýmisi gašparmi na zoznam konšpiračných webov. Deutsche bank sa minulý rok ku všetkému priznala. Aj napriek tomu teraz počuť hlasy, že ide len o komerčné banky, pár chuligánskych traderov, ktorí manipulovali ceny kvôli profitu. Vlády, BIS a MMF by si nikdy nič také nedovolili. Samozrejme, títo jedinci, často exponovaní v médiách vedome alebo nevedome klamú. Sú to práve vlády a nadnárodné mafie, ktorým najviac záleží na tom, aby cena kovov nerástla.

Keď sa dostal na konci 90. rokov do kolien Long-Term Capital Management, mal tento fond obrovskú naked short pozíciu na zlate. Na páke 100:1 predali zlato ktoré nemali, dúfajúc, že cena pôjde dole a krásne na poklese zarobia. Ale cena kovu začala rásť. Strata, ktorú tento obchod spôsobil, bola nevyčísliteľná. Ak by zlato pokračovalo v raste, nielen LTCM ale aj Goldman Sachs a iné bullion banky by sa ocitli v kolapse. Situáciu zachránil Gordon Brown, vtedy minister financií Spojeného kráľovstva, ktorý na trh hodil 400 ton fyzického kovu z vládnych rezerv.

Masívny prebytok fyzického kovu na trhoch spôsobil jeho pokles na najnižšiu úroveň za 20 rokov. Predaj bol naschvál oznámený popredu a urobený navonok veľmi debilným spôsobom, čím Británia predala rezervy veľmi nevýhodne. O desať rokov neskôr bola cena zlata 4x vyššie ako počas Brownovho dna. To ale nebránilo Brownovi stať ministerským predsedom. Barón Edward George, predseda Bank of England v tom čase, povedal a to doslova „Nazreli sme do priepasti. Cenu zlata sme museli stlačiť za každú cenu. Nech to stojí čokoľvek.“ Cena zlata klesla, shortky fondu LTCM boli zachránené a tým aj Goldman Sachs a prakticky celý finančný systém. Eddie a Gordon odvrátili dezintegráciu zlatého trhu 400 tonami anglického pokladu. Eddie taktiež neutrel nos. Po tom čo odišiel z Bank of England dostal flek v BIS a u Rothschildovcov.

Imbecili, ktorí týchto veciach veľa nevedia, budú stále tvrdiť, že žiadna manipulácia kovov neexistuje. A ak hej, štáty v nej nemajú prsty. Len pár skorumpovaných obchodníkov v bankách. To je v súčasnosti aj tak jedno. Situácia je rovnako vážna, ako na konci 90. rokov. Teraz však nikto nemá na ruke 400 ton tehiel, ktoré môžu predať pod cenu. Fyzické inventáre sú kvôli východným burzám v keli. Ostáva im len papierová manipulácia a aj tá sa im pred očami rozkladá. Kontúry resetu ceny zlata sa teraz rysujú čoraz zreteľnejšie.

Zdroj (1)

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
4 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře