Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena
    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

  • Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise
    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

Související zprávy

  • Černý kašel – lež jako věž
    Černý kašel – lež jako věž

    Černý kašel – lež jako věž

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

  • 10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr
    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

  • Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu
    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

Jak se odnaučit chutím na sladké – 3.díl

Zdravotní aspekt
Abychom skutečně dosáhli svého, musíme vyřešit otázku podvýživy a toho, žetělo chutí na sladké hledá chybějící vitamíny. Možná tomu nebudete chtít věřit, ale tento krok je velice důležitý a pokud chcete uspět na tisíc procent, rozhodně je potřeba ho dodržet. Když tělu nedáte to co hledá, neodvykne si od shánění sladkostí. Musíte ho prvně nasytit. Nepředpokládám, že jíte junk food, ale i když konzumujete dost zeleniny a snažíte se jíst dzravě, není žádné tajemství, že zelenina ze supermarketu, co je pěstovaná někde na jihu ve skleníku, neobsahuje tolik vitamínů, jako kdyby rostla ve vaší zahrádce. Konzumovat vlastní zeleninu je samozřejmě nejlepší, nemáme ji ale po celý rok k dispozici. Druhý problém je, že kvalita půdy i na vaší zahrádce vlivem zněčištění prostředí, je o poznání horší a její plody už nemají takovou kvalitu, jako před sto lety…
Abyste tedy doplnili vše, co vaše tělo potřebuje a tělo přestalo hledat vitamíny pomocí nezvladatelných chutí, naučte se každý den ve stejnou dobu užívat doplňky stravy. Doplňky budou podléhat vašemu osobnímu výběru a vašim preferencím. Mohu vám rozepsat co beru já, ale pokud vám něco nebude vyhovovat, nebo budete chtít přidat něco svého, hrdě do toho.
Efekt vymizení chutě na sladké během užívání doplňků potravy se dostaví až po nějaké době, až když bude tělo spokojené a bude vědět, že všechno má. Může mu to trvat i měsíc a během té doby je potřeba vydržet a pomáhat si hořkou čokoládou. Nebuďte na sebe jako psi a nezakazujte si striktně úplně všechno sladké, ale ani se nenechte svými chutěmi ovládat. Najděte si svoji míru sebeovládání, která je vám příjemná a při které netrpíte pocitem, že nic nesmíte. To by vás totiž mohlo dovést k neúspěchu a hlavně by vám to vzalo radost z ozdravného procesu. Takže místo abyste se kroutili, že si nesmíte vzít ani trošku cukru, v klidu se potěšte hořkou čokoládou když bude nouze a ráno nebo večer si vždy vezměte své vitamíny. Držte se toho systému každý den, nesmíte z něj vypadnout a nemáte k dispozici žádný prasící den. Buďte šikovní pořád a nepovolujte.
Je nutné nastavit si jasná pravidla a jasné mantinely, které budete pevně dodržovat a nebudete o nich ve své hlavě diskutovat, ale zároveň uvnitř vašich mantinelů musí být drobné radosti a úlevy v potravinách, které jsem už zmínila. Nesmíte se jimi ale cpát nonstop. Máte chuť, dejte čtvereček, nebo dva a najděte si aktivitu, co vás zaměstná. Ne že to spasete na posezení. Dokud se nenaučíte ovládat a být organizovaní, ničeho nedosáhnete. Pamatujte na to, je to moc důležité.
Kdy budete vitamíny brát, záleží na vás. Já dřív brala hned ráno, teď je beru těsně před spaním. Nachystám si malý skleněný kalíšek, do něho dám všechno co chci zapít, vezmu 4dcl sklenici studené vody a během četby před spaním to do sebe postupně nahážu. Už se z toho stal upevněný zvyk, vzpomenu si že jsem nezapila vitamíny, i když zalehnu bez nich… Tak vstanu a jdu si je vzít. Pokud zvládnete opakovat určitou činnost bez přerušení tři týdny, utvoří se z toho váš nový zvyk a potom si automaticky vzpomenete co máte dělat, i když jste zapomněli a nehlídali to. První tři týdny na to proto je potřeba myslet a případně si nachystat nějakou upomínku.
Jak by mohla vypadat vaše vitaminová směska?
Záleží na tom jak se stravujete. Pokud se potýkáte s konkrétními zdravotními problémy, vyberte si doplňky podle toho. Vaše problémy vám říkají, čeho máte v potravě málo. Vyhněte se však anorganickým multivitaminům s chemickými příchutěmi a hromadou plnidel, pokud je to možné. Raději dejte přednost přírodním doplňkům stravy, kdy máte konkrétní surovinu vlisovanou do tabletky, nebo nasypanou do kapsle. Kapsle si dokonce můžete sami naplnit tím, co budete chtít užívat. Širokospektrální multivitamíny v jedné tabletce jsou vyhazování peněz, protože tyto vitamíny nemají organický zdroj a vaše tělo je neumí plnohodnotně vstřebat. Vstřebá pouze cca 2% a 98% vymočí.
Tělo umí vstřebávat pouze organické živiny, to jsou ty, které ziskáme z rostlin a ze zvířat. Neumíme však trávit hlínu, nebo prášky ze zkumavky. Tělo je nepozná, takže jednou stranou je tam hodíte, druhou stranou vyjdou ven a výsledek je téměř nulový. Existuje na to řada studií a článků, určitě se dají dohledat na internetu, pokud by vás téma podrobněji zajímalo.
Neberu ani vitamín C v kapslích, protože aktuálně neznám výrobce, který by ho měl z anorganického zdroje, vysoce potentní a pokud možno bez hromady škodlivých plnidel. Vitamín C si proto hlídám v potravě. Když si čerstvě vymáčknete citrus do vody, bude to pro tělo určitě výživnější, než tabletka.

Celý článek zde: Aluška.org – Jak se odnaučit chutím na sladké – 3.díl / Doporučuji

[wp_ad_camp_1]

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál