Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra
    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

Související zprávy

  • Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra
    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

  • Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise
    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

Federálna vláda vedie operáciu „štít Gotham“, ktorá má simulovať nukleárny výbuch 10 tisíc tonovej bomby nad New York City (NYC)/ New Jersey (NJ) budúci pondelok a utorok!!!

anna komentuje: ďalšia zaujímava správa k udalosťiam na ktoré sme upozorňovali

Zlúčená operácia, pod názvom Gotham Shield ja naplánovaná na 24. a 25. apríla. Scenár tejto simulovanej katastrofy má byť výbuch 10000 tonovej nukleárnej bomby vo vzduchu nad New Jersey.

Elektromagnetický impulz (EMP) vyvolaný touto detonáciou spôsobý výpadok väčšiny telefónov, internetu a ostatných elektronických zariadení v okruhu 20-tich kilometrov od centra výbuchu.

Operácia štít Gotham je zlúčené cvičenie s Pohotovostnou službou rádioamatérov – Amateur Radio Emergency Service (ARES), Vojenskou pomocnou rozhlasovou službou – Military Auxiliary Radio Service (MARS), Ministerstvou obrany – Department of Defense (Dod), Federálnou agentúrou pre riešenie mimoriadných udalostí – Federal Emergency Management Agency (FEMA) a s Červeným krížom v NY a NJ.

[wp_ad_camp_1]

Vojenský dokument získaný SuperStation95 opisuje rolu Amatérskeho rádia (HAM Radio). Operátory budú hlásiť systémom okres po okrese stav elektrickej siete, mestských vodárni, sanitárnych služieb, lekárských zariadení, komunikácie a dopravy.

Problém s týmto cvičením spočíva v tom, že už viackrát v minulosti sa federálne „cvičenia“ stali skutočnými udalosťami.

Na obrázku môžeme vidieť popis značenia a odstupňovanie hodnotenia stavu menovaných služieb:

 

Dva dni pred 11.9. bolo vojenské cvičenie, ktoré simulovalo samovražedný únos lietadla s cieľom v New Yorku

Podľa nájdeného dokumentu z US národného archívu sa konalo cvičenie pár dní pred 11. septembrom. Cvičenie zahrňovalo simulovaný únos lietadla teroristami, ktoré letelo z Londýna do New Yorku s plánom vyhodiť ho do vzduchu práve nad New Yorkom.

Dokument bez dátumu s názvom „NORAD CVIČENIE únos lietadla súhrn“ bol súčasťou archívu 9/11 komisie, ktorý bol neskôr presunutý do Národného archívu. Zdá sa, že súhrn bol načrtnutý jednou členkou z presonálu komisie, pravdepodobne to mohla byť Miles Kara podľa dokumentov predložených NORADom.

 

 

V scenári septembra 9 bolo cieľom „fiktívnych teroristov“ nechať vybuchnúť lietadlo nad New Yorkom a aby trosky zabili čo najviac ľudí. Lenže pri cvičení vojsko zachytilo lietadlo a presmerovalo ho preč od mesta. Kým si teroristi uvedomili, že nie sú v blízkosti New Yorku, nechali vybuchnúť lietadlo „nad miestom blízko miesta presmerovania“ bez jediného, ktorý by to prežil. Najviac zapojená vojenská jednotka v tomto scenári bola NORADov Severovýchodný vzdušný obranný sektor – Northeast Air Defense Sector (NEADS), ktorý taktiež hral kľúčovu rolu o dva dni neskôr vo vzdušnej obrane pri útoku 9/11.

Boli zaznamenané početné únosy lietadiel

O tri dni skôr 6. septembra, NORAD simuloval 2 únosy lietadiel počas jedného cičenia, ktoré sa volalo „Ostražitý ochranca“. V jednom zo scenárov fiktívna teroristická organizácia, Mum Hykro uniesla Boeing 747 z Tokia a vyhrážala sa pasažietrom, že im ublížia, alebo aj, že bude trpieť mnoho ľudí vo veľkomestách. Lietadlo menilo kurz letu od pôvodnej Aliašky cez San Franciscco, Kaliforniu až do Kanady po zámienkou až pokým USA neodstúpi od konfliktu v Ázií.

V druho scenári ukradnutého lietadla v ten istý deň uniesla ďalšia fiktívna teroristická organizácia, Lin Po boein 747 s destináciou na Aliaške, tentokrá ale vzlietajúcu zo Soulu, z Južnej Kórei. Únosci mali zbrane a plynové nádoby, ktoré mohli vybuchnúť. Dvaja z pasažierov boli zabitý a CIA a NSA varovali, že skupina môže zaútočiť s chemickými alebo biologickými zbraňami. Vrchný veliteľ NORADu nariadil kontraoperáciu a dostať sa do pozície, v ktorej môžu lietadlo zostreliť.

 

 

V originálnom článku je popis ďalších cvičebných scenárov.

Vo vydaní zprávy Komisie pre útok na dvojičky 9/11, Tom Kean, predseda správnej rady slávne povedal, že jeden z hlavných dôvodov prečo útoku nebolo zabránené bolo zlyhanie preddstavivosti. I tak, plánovači simulácií únosov mali predstavivaosti na rozdávanie. Napríklad, cvičenie v septembri roku 1999. Únosci 747 odlietajúci z Hong Kong do Kanady mali plyn sarin ma palube a kľudne by vyhodili lietadlo do vzduchu. V ďalšom cvičení stratili komunikačný kanál s lietadlom práve kvôli únoscom ale skupina premohla teroristov a znovu získala kontrolu nad lietadlom v poslednej sekunde.

Pravdepodobne jeden z najimagicatívnych scénarov, bol súčasťou cvičenia v júni roku 2001. Kolumbijský kartel urobil obchod s obetou AIDS z Haiti a spravila samovražedný útok s osobným lietadlom proti velitelstvu a kontrolnému uzlu SEADS.

 

Napriek tomu že to nie je zaznamenané v dokumente, bolo tu ďalšie cvičenie, ktoré simulovalo unesenie lietadla naplánované na severovýchod USA práve v deň 11. septembra. A jeho načasovanie sa krylo so skutočnou udalosťou. Podľa  Vanity Fair, sa malo cvičenie odohrávať podľa viacero scenárov a jedným z nich bola tradičná simulácia únosu lietadla, v ktorom politicky motivovaní The day’s exercise was designed to run a range of scenarios, including a ‘traditional’ simulated hijack in which politically motivated páchatelia prevzali lietadlo a pristáli na ostrove podobnom Kube a vyhladávali azyl.

Keď bolo NEADS informované o prvom skutočnom únose lietadla, tak členovia personálu si spočiatku mysleli, že je to sôčasť cvičenia. Napríklad velitelka Maureen Dooley oznámila svojmu týmu, že máme únos lietadla, pripravte si kontrolné zoznamy, cvičenie sa práve začalo. Major Kevin Nasypany, velitel misie nahlas oznámil, že únos lietadla by už nasledujúcu hodinu mal končiť. V správe komisie pre 9/11 nebola žiadna zmienka o tom, že by NORAD mal naplánované cvičenie práve na tento deň.

Zjavne, je žiadúce ďalšie vyšetrovanie udalostí a overenie zvláštných detailov uvedených v dokumente CVIČENÍ NORADu. Skutočnosť, že cvičenie s názvom Ostražitý ochrancazahrňovalo simuláciu únosu lietadla a NYC ako jeden z cieľov. Toto môže slúžiť, ako výstraha a predloha k tomu, čo by sa mohlo stať počas nastávajúcej „štít Gotham“ simulácie nukleárneho výbuchu naplánovanej na 24. a 25. apríla.

Aktualizácia 19. apríla

Ďalšie skúmanie operácie „štít Gotham“ odhaluje, že to bude obrovské cvičenie, zahrňujúc mobilizáciu mnoha federálnych, štátnych okresných a aj lokálnych služieb a zdrojov vojenských aj ostatných popísaných vyššie.

Cvičebná oblasť pre toto cvičenie bude MetLife štadión v Meadowlands vo Východnom Rutherforde v New Jersey. Toto je miesto kde sa bude tým zhromažďovať a kde budú „obete“ evakuované.

 

DOPRAVNÁ NOČNÁ MORA ???

Cesty v okolí budu pravdepodobne veľmi zaťažené: cesta 3 po cestu 17 k Lincoln Tunelu budú pravdepodobne úplne nepriechodné. Cesta 17 kdekoľvek na juh od cesty 46 bude pravdepodobne zapchaná a ostatné cesty v okolí nebudu na tom o nič lepšie. Mapa nižšie ukazuje MetLife štadión spolu s veľkými dialnicami a s NYC. Doporučujeme šoférom aby sa úplne vyhli NJ ceste 3 za každú cenu.

 

AKTUALIZÁCIA NESKÔR 19. APRÍLA

Viacero web stránok písalo o tomto „cvičení“ už nejakú dobu, ale je tu významný výkričník – používajú rôzne dátumy práve na toto jedno „cvičenie“. Jednen zdroj výhradne hovorí o tom, že to bude 24. a 25. apríla a ďalší zdroj „cvičenie“ datuje na 26. apríla. Viac na odkaze tu.

Východna regionálna Helicopter Council oznamuje svojim ľuďom, že to bude o deň skôr 25. apríla.

Samotná vláda USA taktiež operuje s rôznými dátummi. Napríklad, ich administrácia pre bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci – US Occupational Safety and Health Administration (OSHA) informuje, že cvičenie „štít Gotham“ už začalo 18. apríla a bude pokračovať až do 5. mája.

 

Najväčšia New Yorská nemocničná asociácia píše:

Nadchádzajúce cvičenie „štít Gotham“

Murad Raheem zdielal informáciu o národnom cvičení vedenom FEMA, ktoré je naplánované od polovice apríla až skrz začiatok mája. „Gotham štít“ je názov pre skupinu viacerých menších cvičení k vyhodnoteniu snahy celej komunity k prevencií, ochrane, reakcii a k plánovaniu počiatočnej obnovy po následkoch improvizovaného útoku nukleárnou zbraňou. Cvičenie bude zahrňovať mobilizáciu mnohých štruktúr federálnych, štátnych aj mestských. NYC plánuje aktivovať svoje centrum pre núdzové operácie a otestovať jeho schopnosti.

[wp_ad_camp_1]

Je mnoho agentúr, ktoré používajú rôzne dátumy. Pri takomto správaní viacerí pozorovatelia spozorneli a označili to za výstražné znamenie.

Prekla: anna

Zdroj: (1)

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
5 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře