Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí
    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

  • Zprávy dne 22.3.2024
    Zprávy dne 22.3.2024

    Zprávy dne 22.3.2024

  • Američtí zákonodárci se snaží zabránit přerušení financování federální vlády
    Američtí zákonodárci se snaží zabránit přerušení financování federální vlády

    Američtí zákonodárci se snaží zabránit přerušení financování federální vlády

  • Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové
    Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové

    Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

Rusové Američanům už bez obalu: Pomáháte Islámskému státu, ale my ho beztak ničíme (VIDEO)


[wp_ad_camp_1]

Brífink ruského ministerstva obrany k situaci v Sýrii z pátku 9. června byl jiný než ty předešlé – a dá se říct, že byl průlomový. Ruští generálové před zraky celého světa natvrdo obvinili Spojené státy z toho, o čem se neoficiálně mluví už dlouhé měsíce: z přímé podpory Islámského státu.


Velitel hlavního operačního velení ruského generálního štábu Sergej Rudskoj shrnul vývoj v Sýrii jako pozitivní a konstatoval, že při podpoře ruských vzdušných a kosmických (VKS) sil byly dosaženy významné úspěchy prakticky ve všech směrech.

Zdůraznil, že vládní vojska za podpory ruských VKS nevedou bojové operace proti syrské opozici, ale jejich hlavním cílem je zničit Islámský stát, frontu An-Nusra a přidružené teroristické skupiny. A pak se pustil do nezvykle tvrdé a otevřené kritiky Spojených států.

„V ten samý čas znatelné výsledky boje koalice vedené USA proti IS nevidíme. Zatímco deklaruje jako svůj cíl boj s mezinárodním terorismem, koalice provádí údery na syrská vojska, volně pouští bojovníky IS z obklíčených oblastí, posiluje skupiny teroristů v oblastech Palmýry a Dajr az-Zauru. Nasnadě je otázka: proč to dělají a jaké reálné cíle sledují?“ otázal se Rudskoj. Koalice podle něj pouze brání zničení IS vládními vojsky

Úspěchy syrské armády podporované ruským letectvem doložil velitel ruské skupiny vojsk na území Syrské arabské republiky generálplukovník Sergej Surovikin: jen za poslední měsíc bylo osvobozeno 109 obcí a 3922 kilometrů čtverečných území. VKS provedly 1268 bojových letů, během nichž bylo zničeno 3200 objektů teroristů.

Postup syrské armády se Američanům evidentně nelíbí. Jak uvedl Surovikin, teroristé volně obcházejí z Rakky a přesunují se k Palmýře, kde na sebe vážou síly syrské armády.

„Místo toho, aby likvidovala teroristy, kteří přivodili smrt stovek i tisíců civilních syrských občanů, koalice vedená USA, vstupuje v dohody s vůdci IS, kteří bez boje vzdávají zabrané obce a přesunují se do těch provincií, kde aktivně působí syrské vládní síly,“ řekl generálplukovník.

Pod legendou „boje s mezinárodním terorismem na území Sýrie“ Američané podle Surovikina používají Islámský stát k houževnatému odporu proti postupu vládních vojsk. „Přitom některé západní sdělovací prostředky matou světovou veřejnost a informují o údajně prudkých ozbrojených střetech s bojovníky IS v provincii Rakka,“ poznamenal.

Rozbitá kolona Islámského státu ruským letectvem

Americké úsilí využívat teroristy z Rakky proti syrské armádě ale nepadá na úrodnou půdu. „Všechny pokusy o vyvedení teroristů z Rakky prostřednictvím otevřeného koridoru jsou odhalovány a likvidovány,“ řekl ruský velitel a připomněl nedávné zničení kolon teroristů ruským letectvem.

Nevelkým skupinám teroristů se sice podařilo ukrýt v dobře připravených objektech a tunelech v provinciích Hamá a Homs, jenže tyto úkryty byly odhaleny a 30. května zlikvidovány přesnými údery Kalibrů z fregaty Admirál Essen a ponorky Kransodar – podle výsledků objektivní kontroly byly zlikvidovány všechny cíle.

[wp_ad_camp_1]

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
3 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře