Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena
    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

  • Bílé klobouky opevňují Trumpovy nemovitosti
    Bílé klobouky opevňují Trumpovy nemovitosti

    Bílé klobouky opevňují Trumpovy nemovitosti

  • První čínský meziměstský vlak na vodíkový pohon dokončil testování
    První čínský meziměstský vlak na vodíkový pohon dokončil testování

    První čínský meziměstský vlak na vodíkový pohon dokončil testování

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

Krvavé svědomí: Devět z deseti katastrof na jeden účet. USA největším vývozcem války v historii. Neokoni konkurují kanibalům. Proč ostrouhali Číňané v Súdánu? Kterak na poušti narazila kosa na kámen

Krvavé svědomí: Devět z deseti katastrof na jeden účet. USA největším vývozcem války v historii. Neokoni konkurují kanibalům. Proč ostrouhali Číňané v Súdánu? Kterak na poušti narazila kosa na kámen

[wp_ad_camp_1]

Letošní “Globální index míru 2017” poukázal na skutečnost, že ačkoli se na planetě Zemi údajně zvýšila globální míra bezpečnosti ve srovnání s minulým rokem, při cekovém pohledu na poslední desetiletí míra násilí značně vzrostla. V mnoha zemích se situace údajně zlepšila, oproti tomu v deseti jiných zemích kritická situace přervává. Proč?

Devět z deseti zemí na dně žebříčku totiž trpí proto, že se zde rozhodly Spojené státy destabilizovat situaci za účelem cynického sledování svých vlastních zájmů.

Sýrie a Súdán

Sýrie, která se nachází na posledním místě, je zcela rozvrácená, neboť se zde před šesti lety Američané rozhodli vyměnit legitimní syrský režim v čele s prezidentem Bašárem Asadem.

Až do chvíle, kdy Američané vztáhli ruku na Sýrii, patřila tato země k nejrozvinutějším státům na Blízkém a Středním východě. Obdobným krvavým způsobem, který je v rozporu s mezinárodním právem i demokracií, zasáhli Američané i v jiných zemích – například v Jugoslávii, Iráku, Libyi, Afghánistánu, Jižním Súdánu a Somálsku, kde kvůli tomu stále přetrvává katastrofální humanitární a ekonomická situace.

Jižní Súdán oddělili Američané od Súdánu v roce 2011, neboť se na jeho území nachází 75 % súdánských ložisek ropy (největší zásoby ropy v Africe). Oddělením Jižního Súdánu a ustavením proamerické vlády získaly USA pod svůj vliv celý ropný průmysl v zemi. Jedním z důvodů tohoto postupu bylo zabránit Číňanům vstoupit na súdánský ropný trh. Číňané a Súdánci totiž krátce před americkým zásahem podepsali bilaterální dohody, které se však poté nepodařilo naplnit). Když nedokázali Američané získat ropné naleziště korektní cestou, pomohli vyprovokovat v zemi válečný konflikt mezi etniky a náboženskými skupinami.

Spojené státy se zpočátku tvářily, že budou s Jižním Súdánem obchodovat, ale kontrakty v objemu 1,6 miliardy dolarů ukončila brzy brutální občanská válka, v níž zahynuly desetitisíce Súdánců a přibližně 1,5 miliónu obyvatel uprchlo ze země. Súdánská ropná naleziště za dostali Američané za pakatel pod svou kontrolu.

Čtěte ZDE: USA: Donutíme vás zatoužit po válce. Umíme to na deset způsobů a vždy na tom vyděláme. Vlastníme média i přisluhovače. Stoletý vrak parníku Lusitania má aktuální poselství

Bomby na Jemen

Charakteristickým znakem amerického vměšování je totální destabilizace a zvyšování míry násilí. Washington chtěl poprvé svrhnout Bašára Asada již v roce 2006, plány však zkrachovaly. K novému pokusu o změnu režimu v Sýrii se američtí neoconi odhodlali v roce 2011, kdy začali financovat a vyzbrojovat opoziční extremistické a teroristické skupiny v zemi. V centru jejich pozornosti stála opět mimo jiné naftová a ropná pole.

Chaos se podařilo iniciovat i v Jemenu, kde však USA nepůsobily otevřeně – konflikt zde naplánovali a financovali Saúdové. Zde však trochu narazila kosa na kámen. Saúdská Arábie nejenže nedokázala chudý Jemen vojensky porazit, ale bojovní Jemenci dokonce pronikli i na území Saúdské Arábie, kde útočí na nakterá saúdská města na jihu země. Saúdové na oplátku bombardovali Jemen a zlikvidovali titisíce jemenských civilistů.

Američané, kteří mají plná ústa demokracie a lidských práv, si zakrývají oči před tím, když demokratické a civilizační hodnoty porušují sami, případně jejich spojenci. Bombardování napalmem a bílým fosforem, které Američané a Saúdové provádějí běžně, jsou toho důkazem (Irák, Afghánistán). Patří k tomu i blokování humanitární pomoci těžce zkoušeným zemím.

Čtěte ZDE: P. C. Roberts: Stydím se za Spojené státy! Impérium lži ovládá svět. Proč je Rusko univerzální nepřítel? Kdo chce mír, je Putinův agent. Zaprodanost mediálních obránců establishmentu

Pád na dno

Další zemí, kterou USA rozvrátily, je Somálsko. Nešlo tolerovat, že v 90. letech 20. století padl režim Siddi Barreho, jenž byl proamerickým diktátorem. Země se ocitla v občanské válce a zdejší ropná naleziště získali opětovně za levný peníz Američané. Země se nachází v anarchii již téměř 20 let.

V roce 2011 Američané rozvrátili Libyi, po vpádu “demokratických západních velmocí” došlo na lynčování Muammara Kaddáfího. Kaddáfí Američany rozlítil mj. tím, že se snažil prosadit panafrickou valutu s názvem Libyjský dinár a chtěl odstavit dolar od libyjského obchodu s ropou.

Libye která byla jedním z nejrozvinutějších států Afriky, se díky USA změnila na jednu z nejchudších a nejnebezpečnějších zemí světa, přičemž ropný průmysl znovu kontrolují Američané a západní společnosti.

Poslední zemí, kde Američané rozehráli svoji cynickou hru, byla Ukrajina. Zde byl zinscenován státní převrat v roce 2014, díky kterému se k moci dostal Porošenko a momentální kyjevská pseudopolitická garnitura. Americkým cílem je tlak na Rusko a snaha oslabit možnosti průniku ruských plynárenských společností na evropské trhy. V důsledku Majdanu se výrazně snížil rating Ukrajiny a Ukrajina se stala jednou z nejnebezpečnějších zemí ve světě, kterou houfně opouští její obyvatelstvo.

Krvavý účet

Jedinou zemí, v níž Američané nezasahovali, a přesto patří k nebezpečným oblastem, patří Středoafrická republika, kde se však dosud praktikuje i kultovní kanibalismus.

Samotné USA v globálním indexu klesly ze 114 příčky na 163 příčku. Tento propad je velmi markantní, neboť po prezidentských volbách narostl počet konfliktů a výrazně se zvýšil počet vražd. Vliv na rostoucí počet násilných úmrtí mají též aktivity americké policie, která v posledním roce hojně zasahovala zejména proti afroamerickému obyvatelstvu.

Je neoddiskutovatelné, že za posledních zhruba 20 let byla drtivá většina válek na světě rozpoutána zásahem USA. Mnozí američtí politici jsou tak přímo zodpovědní za katastrofické a smrtonosné konflikty v celém světě, které si vyžádaly nejen statisíce obětí mezi civilním obyvatelstvem, ale i tisíce mrtvých v řadách americké armády.

[wp_ad_camp_1]

zdroj: 1

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál