Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena
    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

  • Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise
    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

  • Šéf FSB: Za teroristickým útokem v Moskvě mohou stát USA, Velká Británie a Ukrajina
    Šéf FSB: Za teroristickým útokem v Moskvě mohou stát USA, Velká Británie a Ukrajina

    Šéf FSB: Za teroristickým útokem v Moskvě mohou stát USA, Velká Británie a Ukrajina

  • Černý kašel – lež jako věž
    Černý kašel – lež jako věž

    Černý kašel – lež jako věž

  • JAG odsuzuje okresního prokurátora ve Washingtonu za vlastizradu
    JAG odsuzuje okresního prokurátora ve Washingtonu za vlastizradu

    JAG odsuzuje okresního prokurátora ve Washingtonu za vlastizradu

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

Jak číst z kávové sedliny 2. díl / Doporučuji

Ke čtení z kávy se často používají malé kávové šálky a podšálky. Nevím jak to dělají jiní mistrové, ty které jsem poznala já, je nepoužívali. Raději si brali klasické keramické hrníčky. Dávali přednost větším před menšími z jednoho praktického důvodu: Čím větší hrníček, tím větší plocha a prostor pro konstruktivní duchy Vesmíru. Když použijeme hrníček o klasické velikosti, můžeme dostat mnohem větší a rozsáhlejší odpověď (pokud to situace vyžaduje a schopnosti vykládajícího umožňují), než když dáme kávu do malinkého hrníčku. Výhodné také je, používat hrníčky, které jsou nahoře rozšířené, protože tím ještě více zvětšujeme prostor pro kreslení.
Hrníček by měl mít uvnitř čistě bílou glazuru. Jak vypadá zvenku, je celkem jedno. Jiné než ty uvnitř bílé, nepoužívejte. Pokud máte nějaký hrníček oblíbený a pijete z něj častěji, dejte mu přednost před ostatními hrníčky.
Existují dvě varianty kávového výkladu. Při té první – zkrácené – se použije pouze hrníček, logr se nechá naspod a čte se pouze z vnitřku a krajů hrníčku. Druhá varianta – poctivá, delší – počítá ještě s použitím podšálku. Nemusí to být kávový podšálek, stačí použít nějaký malý talířek, který má bílou barvu. Nepoužívejte talířky s jinými barvami a ornamenty, zavazely by následnému výkladu.
Čtecí káva může být jakákoliv černá káva. Turek… První mistr (nebo mistrová, jak chcete) měla oblíbenou určitou značku kávy. Podle jejích zkušeností tato konkrétní nejlépe a nejvíce malovala a nejlépe se jí z ní četlo. Byla to káva značky Hofr. (www.Hofr.cz) Druhý mistr, ani já osobně, nemáme preferovanou konkrétní značku kávy. Všechny nám malují krásně.
Do čtecí kávy se nikdy nedává mléko, protože zkresluje výsledky.
[wp_ad_camp_1]
NIKDY si nedělejte čtecí kávu, pokud nemáte důležitou otázku. V tomto je výuka čtení z kávy problematická, nemůžete systematicky každý den přečíst cíleně šálek na náhodnou otázku, protože vám duchové Vesmíru nebudou odpovídat. Pokládejte otázky a čtěte kávu pouze v případě, že je vaše otázka pro vás důležitá a – jak už bylo zdůrazněno – jste připraveni slyšet na ni pravdivou odpověď, kterou se budete svědomitě řídit. Neptejte se jaké bude zítra počasí, co dělá soused, nebo kolik je hodin. Nikdy nezatěžujte konstruktivní duchy Vesmíru s hovadinama, nebo s vámi nebudou spolupracovat.
Osobně to jako učedník řeším tak, že jakmile někdo druhý vypije kafe, dívám se – i když se na nic neptal – třeba něco vidím, ale nechám si to většinou pro sebe, případně když jsem u čtení, nebo když mistr ve čtení z kávy sdílí své zážitky a zkušenosti ze čtení, špicuju uši a dávám veliký pozor, aby mi nic důležitého neuteklo. A snažím se vše, co řekne, pečlivě zapamatovat. O čtení z kávy si však nevedu žádné psané záznamy. Uchovávám pouze obrazy, protože jednou dobře přečtený obraz už nepotřebuje psaný výklad.
Pokud jste se pečlivě zamysleli nad vším co už bylo předtím řečeno a víte, že jste na čtení z kávy připravení, možná můžete mít strach, že nebudete výsledkům rozumět. V tomto vás můžu potěšit. Není sice žádná záruka, ale já osobně, když pokládám za sebe otázku, myslím během jejího pokládání na to, že jsem pouhý učedník a že potřebuji, aby mi nedělali román, ale spíš něco jako čítanku pro hloupého prvňáčka, co sotva pozná písmenko B. Pokládám otázku s hlubokou úctou a myšlenkou na to, že jsem tak trochu natvrdlý šuplík a musí se mi to říct polopatě. Mistrové totiž dostávají v kávě hotové romány, ve kterých se někdy dokážu parádně ztratit a potřebuju s jejich překladem pomoct. Když ale dělám kávu sobě, dokážu ji přečíst. A čím více mám zkušeností a čím více jsem úspěšně absolvovala káv, tím složitější začínají chodit obrazy. Jakoby duchové Vesmíru byli dost moudří na to, aby mi nedávali číst něco, co nepochopím.

Celý článek zde: Aluška.org – Jak číst z kávové sedliny 2. díl – Doporučuji

[wp_ad_camp_1]
Líbil se vám článek? Pošlete ho dál