Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Ministerstvo vnitra chystá zásadní omezení lidských práv
    Ministerstvo vnitra chystá zásadní omezení lidských práv

    Ministerstvo vnitra chystá zásadní omezení lidských práv

  • Dvě reality – energetické “infuze”
    Dvě reality – energetické “infuze”

    Dvě reality – energetické “infuze”

  • 10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr
    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

  • Krádež ako spôsob politiky – Západ opakuje rovnaké postupy
    Krádež ako spôsob politiky – Západ opakuje rovnaké postupy

    Krádež ako spôsob politiky – Západ opakuje rovnaké postupy

Související zprávy

  • 10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr
    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

  • Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu
    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

  • Škodlivost vakcín proti covidu-19 převažuje nad přínosy, tvrdí studie
    Škodlivost vakcín proti covidu-19 převažuje nad přínosy, tvrdí studie

    Škodlivost vakcín proti covidu-19 převažuje nad přínosy, tvrdí studie

  • Covid už tak nezabíjí, v Evropě včetně Česka přesto začalo umírat nadprůměrně lidí
    Covid už tak nezabíjí, v Evropě včetně Česka přesto začalo umírat nadprůměrně lidí

    Covid už tak nezabíjí, v Evropě včetně Česka přesto začalo umírat nadprůměrně lidí

Špatná zpráva pro Váš mozek: Tyto oblíbené nápoje způsobují mrtvici a demenci

…..opět umělá sladidla, která likvidují Vaše zdraví a způsobují velké problémy Vašeho organismu a zároveň velmi zkracují Váš život. Dobrou chuť….

00:05

 

[wp_ad_camp_1]

 

Špatná zpráva pro Váš mozek: Tyto oblíbené nápoje způsobují mrtvici a demenci

Zamýšleli jste se někdy nad tím, zda náhodou pití limonád bez cukru (tzv. “Dietní” nebo “light” limonády ochucené umělým sladidlem) nemá na naše zdraví škodlivé účinky?

Pití neslazených limonád se zdá být dobrou volbou v porovnání s pitím slazených limonád. Vědecké výzkumy však dokazují, že ani to není dobrou volbou.

A přibyly i další důvody, proč bychom měli za každou cenu přestat s pitím limonád. Pití uměle slazených nápojů zvyšuje riziko mrtvice a demence. Jinými slovy, uměle slazené nápoje nám doslova mlátí na mozek.

Vědci z Bostonské univerzity posbírali statistické údaje a zjistili, že osoby, které pravidelně pijí uměle slazené limonády, mají třikrát vyšší riziko vzniku mrtvice a demence .

A co limonády slazené cukrem? S těmi se také spojuje nemálo problémů. Podívejme se nyní blíže na nejnovější výzkum …

 

[wp_ad_camp_1]

Uměle slazené nápoje zvyšují riziko vzniku mrtvice a demence

Výzkumníci pozorovali téměř 3000 dospělých osob, které měly ve zvyku pravidelně pít limonády. V souvislosti s konzumací uměle slazených nápojů vědci dospěli k znepokojivým závěrům.

Při analýze osob starších než 45 let, které utrpěly mrtvici a osob starších 60 let, které utrpěly demenci vědci zjistili, že pití uměle slazených limonád vedlo k trojnásobně většímu riziku vzniku mrtvice či demence.

Rizikový vliv konzumace slazených limonád zůstal stejný i po zvážení ostatních rizikových faktorů, jako jsou přejídání, špatná strava, nedostatek cvičení a  kouření .

“Výsledky uvedených výzkumů nejsou definitivní, ale třeba si uvědomit, že jsou to spolehlivé a pravdivé údaje, které s největší pravděpodobností potvrzují naše domněnky.

Zdá se, že z konzumace slazených nápojů nemáme žádný skutečný užitek a nahradit je neslazenými či uměle slazenými nápoji není žádné řešení.

Jediné, co lze budeme muset udělat, je znovu si zvyknout na starou dobrou vodu. “- MUDr. Sudha Seshadri, autor výzkumů seniory, profesor neurologie a člen fakulty v Centru pro výzkum Alzheimerovy choroby na Bostonské univerzitě (2)  

výsledky výzkumu

Avšak tým výzkumníků z Bostonské univerzity se nespokojil jen s těmito zjištěními. Výzkumu podrobili i pravidelné pití běžných slazených limonád a jaký to má vliv na naše zdraví.

A přestože nezjistili, že by cukrem slazené nápoje měly nějakou souvislost s mrtvicí či demencí, stále se však ukázalo, že tento typ nápojů s sebou nese své vlastní rizika.

Ať už se jedná o “opravdový” cukr nebo máme na mysli kukuřičný sirup s vysokým obsahem fruktózy a rizika spojená s jeho použitím při výrobě limonád, závěry vědeckých výzkumů jsou jasné.

 

[wp_ad_camp_1]

peníze

Skandál cukrovarnického průmyslu z 50. a 60. let stál na začátku pohromy ve stravování. Zfalšované výzkumy placené cukrovarské průmyslem ovlivnily veřejné mínění. Oklamali lidi a ti uvěřili, že to “zlo”, kterému je třeba ve stravě vyhýbat je tuk a ne cukr.

Dnes už však máme lepší poznatky a víme, že zdravé tuky jsou nezbytné pro zachování našeho zdraví. Mnoho lidí však stále nechce přestat s pitím limonád.

Nadměrná konzumace cukru je dobře známa příčina, která stojí za vznikem srdečních chorob a vážných poškození metabolismu.

Vědci z Bostonské univerzity však chtěli vědět jak pití slazených limonád, uměle slazených limonád a ovocných džusů ovlivňuje zdraví lidského mozku.

Pomocí fotografií magnetické rezonance, testů psychických funkcí a za použití již existujících údajů vědci zjistili, že každodenní pití 2 slazených nápojů nebo 3 limonád vede k zmenšování hmoty mozku.

Máme zde na mysli skutečné scvrkávanie mozku v důsledku zmenšování hippocampus. Pravidelná konzumace limonád také urychluje stárnutí mozku, výsledkem čehož je slabší paměť.

To jsou rizikové faktory příznačné pro první stádia Alzheimerovy choroby. Dokonce i pití jedné dietní uměle slazené limonády denně vede ke zmenšování mozku. (3)

[wp_ad_camp_1]

Pití dietních limonád vede i k jiným problémům

Vědci z Bostonské univerzity byli první, kteří poukázali na souvislost mezi pitím dietních limonád a vznikem demence.

Seznam medicínských výzkumů, které poukazují na souvislost mezi pitím uměle slazených nápojů a hromadou dalších zdravotních problémů je však podstatně delší. Z mnohých můžeme zmínit:

1. Deprese. Pití 4 a více plechovek denně vede k 30 procentnímu zvýšení rizika vzniku deprese. (4)

2. Poškození ledvin. Dlouhodobá konzumace dietních limonád vede k 30 procentnímu zhoršení činnosti ledvin. (5)

3. Cukrovka 2. typu a metabolický syndrom. Každodenní pití dietních limonád zvyšuje riziko vzniku metabolického syndromu o 36 procent, a riziko vzniku cukrovky 2. typu o 67 procent ve srovnání s osobami, které nekonzumují dietní limonády. (6)

 

[wp_ad_camp_1]

Tři zdravé nápoje, které jsou mnohem lépe než limonády

Proč bychom měli pít nápoje, které nám zkracují život? Raději vyzkoušejte následující:

1. Vyzkoušejte čaj. Pravidelné pití čaje může snížit riziko vzniku Alzheimerovy choroby až o 86 procent. Nemáte rádi čaj? Pití kávy může snížit riziko vzniku deprese o 10 procent. (7)

2. Kombucha (kombucha). Máte při pití limonád rádi to šumění? Raději vyzkoušejte nápoj z  kombuchy . Tento nápoj, který má původ v Číně a známý je jako “elixír zdraví a nesmrtelnosti”, je šumivý a plný probiotik prospěšných pro naše střeva.

3. V trendu je nyní popíjet tento starodávný tonik. Vývar z kostí zažívá comeback. Cena za šálek vývaru z kostí se v New Yorku šplhá k 10 dolarům. Naše prababičky jej však vařily alespoň jednou týdně. Vyzkoušejte léčivou sílu pití vývaru na vlastním těle.

Závěrečné myšlenky ohledně uměle slazených nápojů a rizika vzniku mrtvice a demence

  • Pravidelné pití dietních a uměle slazených limonád zvyšuje až trojnásobně riziko vzniku mrtvice a demence.
  • Pravidelné pití jedné dietní limonády denně přispívá k zmenšování mozku.
  • Pravidelné pití slazených limonád vede ke zmenšování hippocampus pokud rychlejšímu stárnutí mozku, čehož výsledkem je oslabování paměti. Tyto uvedené rizikové faktory jsou příznaky počátečního stádia Alzheimerovy choroby.
  • Namísto slazených nebo dietních limonád pijte raději čaj. Pití čaje může snížit riziko vzniku Alzheimerovy choroby až o 86 procent.

Zdroj (1)

 

[wp_ad_camp_1]
Líbil se vám článek? Pošlete ho dál