Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí
    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

  • Zprávy dne 22.3.2024
    Zprávy dne 22.3.2024

    Zprávy dne 22.3.2024

  • Američtí zákonodárci se snaží zabránit přerušení financování federální vlády
    Američtí zákonodárci se snaží zabránit přerušení financování federální vlády

    Američtí zákonodárci se snaží zabránit přerušení financování federální vlády

  • Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové
    Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové

    Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

Globální finanční systém – největší podvod na světě? Posluhujeme dluhu?

Chcete vědět, co je skutečnou příčinou finanční krize? Stále nemůžete pochopit, proč ceny neustále stoupají? Pokud ano, tak nejdříve musíte vědět, jakým vlastně způsobem funguje finanční systém, kde a jak vznikají peníze a kredit, a na jakých principech fungují banky.

Zamyslete se a odpovězte si sami, kde se berou všechny peníze, jak je možné, že jsou všechny státy současně zadlužené stávajícímu systému a co by se stalo, kdyby všichni najednou splatili své dluhy?

[wp_ad_camp_2]

Série bankovních krizí v USA z let 1873, 1893 a 1907 vyvolala silnou poptávku po vytvoření centralizovaného bankovního systému.

V listopadu 1910 se skupinka „Vyvolených“ vydala se senátorem Nelsonem W. Aldrichem (což byl, jen tak pro zajímavost, tchán syna nejbohatšího muže tehdejších USA J. D. Rockefellera, který měl v bankovnictví své lidi) na pobřeží Georgie a odtud pak na ostrov Jekyll Island, který byl mimochodem, spoluvlastněn J. P. Morganem. V této skupince vyvolených byli A. Piatt Andrew, dále tři zástupci J. P. Morgana – Benjamin Strong, Charles D. Norton, Henry P. Davison, dále Rockefellerův muž, Frank Vanderlip a konečně i nejdůležitější muž celé konference, Paul Warburg.

Všichni tito lidé, mimo senátora Aldriche, byli bankéři a mnozí z nich dokonce z Wall Street. Toto místo nebylo vybráno náhodou, byl zde klub pro milovníky lovu kachen, ve kterém panovala dohoda o tom, že v případě, že se na ostrově bude konat nějaké jednání, členové klubu, kteří nebudou pozváni, v tuto dobu na ostrově nebudou. Elita bankovní sféry tak měla celý ostrov jen pro sebe.

Během necelých čtrnácti dní zde vymysleli plán legislativy k budoucí centrální bance. Nejdůležitější však bylo, aby se o tom nikdo nikdy nedozvěděl. Kdyby totiž veřejnost zjistila, že návrh bankovní legislativy byl vytvořen samotnými bankéři a to ještě bankéři z Wall Street, byl by takový návrh okamžitě odsouzen ke svému neúspěchu. I tohle bankéři splnili téměř do puntíku, jelikož první informace o této tajné schůzce mocných vyplavaly na světlo světa až ve třicátých letech 20. století, tedy v době, kdy už byl FED dávno založen.

[wp_ad_camp_2]

Federální rezervní systém (neformálně Fed) je centrální bankovní systém Spojených států amerických. Fed je formálně soukromá instituce. Stát k ní sice nemá přímý přístup, avšak má vliv na složení jejího vedení.

Charles Lindberg sr., na adresu FEDu při jeho vzniku řekl:“(Je to ten) nejhorší legislativní zločin spáchaný tímto bankovním a měnovým návrhem. Od teď už budou deprese vědecky vytvářeny.“

Federální rezervní systém je prostě asi natolik federální jako Federal Express. Není ani kvazi-vládní, a vůbec ne vládní. To je fakt. Je to proti ústavě: článek jedna, sekce A, věta pátá – tam se jasně praví, že pouze Kongres je oprávněn regulovat nabídku peněz. Stalo se to v předvečer svátku vánočního roku 1913. Umíte si představit, že Washington byl jako po vymření. Ten den byl hrstkou zákonodárců přijat zákon o Federálním rezervním systému. Podívejte se na pád hodnoty dolaru od té doby – od té doby jsou lidi uvrhováni v závratné míře do zadlužení. Dolar je dnes, co byly tehdy tři centy. Když dnes chcete v USA na studia, musíte si vzít půjčku – třeba 25 tisíc dolarů za rok. Celý národ posluhuje dluhu. Všichni pracují na banky. To je Federální rezerva!“

FED – Federal Reserve System – Centrální banka byla založena 23.12.1913. Založilo jí 11 bank : Warburg Bank – Amsterdam + Hamburg , Rothschild Bank – London + Berlin , Lazard Fréres Bank – Paris , Israel Moses Seif Bank – Italie a z mesta New York banky : Lehman Brothers , Kuhn-Loeb , Goldman-Sachs , Rockefeller Bank , Chase National Bank , Morgan First National Bank , Marine Midland Bank.

Veřejnosti bylo řečeno, že centrální banka bude ekonomickým stabilizátorem a inflace a ekonomické krize jsou věcí minulosti. Jak však historie ukázala, pravdou byl přesný opak. Mezinárodní bankéři měli nyní elegantní mašinérii na rozšiřovaní a dosahovaní svých osobních ambicí. V letech 1914 až 1919 zvýšila centrální banka množství peněz v oběhu skoro o 100%, výsledkem byly rozsáhlé půjčky malým bankám a veřejnosti. Potom roku 1920 stáhla centrální banka zpět velkou část peněz z oběhu a to způsobilo, že banky, které je měly od ní půjčené, musely vypovědět svým klientům velké množství půjček, a stejně jako roku 1907, nastal masový výběr bankovních vkladů, bankroty a kolapsy. Zkolabovalo více než 5.400 bank mimo Federální rezervní systém.

[wp_ad_camp_2]

Tím se ještě víc upevnil monopol malé skupiny mezinárodních bankéřů. Vědom si tohoto zločinu, poslanec Lindbergh prolomil mlčení a v roce 1921 prohlásil: “Pod rouškou zákona o centrální bance je panika vytvářená vědeckým způsobem. Momentální panika je první vědecky vytvořenou panikou a funguje stejně dokonale, jako když řešíme matematickou rovnici.” Panika z roku 1920 byla však jen slabým zahřáním.

V letech 1921 až 1929 centrální banka opět zvýšila množství peněz v oběhu. To mělo opět za následek mnoho půjček pro veřejnost a komerční banky. Na trhu cenných papíru se tak objevil nový typ půjčky – tzv. marginální půjčka. Velmi zjednodušeně: marginální půjčka dovolovala investorovi složit jen 10% ceny cenného papíru, zbylých 90% bylo půjčeno prostřednictvím burzovního makléře. Jinými slovy, někdo mohl vlastnit cenné papíry hodnoty 1000 Kč a stačilo mu na to jen 100 Kč. Tato metoda byla kolem roku 1920 velmi populární. Zdálo se, že každý na trhu vydělával peníze.

Tento typ půjčky měl však jeden háček: O její splacení mohlo být požádáno kdykoliv a musela být splacena do 24 hodin. Takový krok se nazývá výzva na dodatkovou úhradu. Jeho typickým výsledkem je, ze majitel musel prodat cenné papíry, které byly díky půjčce zakoupeny. Několik měsíců před říjnem 1929 J.D. Rockefeller, Bernhard Barack a jiní zasvěcení hráči v tichosti odešli z trhu a 24. října 1929 začali finančníci v New Yorku požadovat splacení těchto marginálních půjček ve velkém. To okamžitě spustilo na trhu rozsáhlé výprodeje, kdy každý musel získat peníze na splacení marginální půjčky. Znova nastal masový výběr bankovních vkladů. Zkolabovalo víc než 16 tisíc bank.

To bankéřům z FED umožnilo nejen koupit konkurenční banky s výraznou slevou, ale také koupit celé korporace za pár drobných. Byla to největší krádež v americké historii. To však ještěnebyl konec. Namísto toho, aby centrální banka zvýšila množství peněz a uzdravila trh z kolapsu, stáhla z něho ještěvíc peněz a tak způsobila jednu z největších depresí v historii. Rozhněvaný poslanec Louis McFadden, dlouhodobý odpůrce bankovních kartelů, začal prosazovat trestní zodpovědnost vůči vedení centrální banky. O kolapsu a depresiřekl: “Byla to precizně naplánovaná událost. Bankéři centrální banky FED chtěli do společnosti vnést zoufalství, aby se mohli stát vládci nás všech.”

[wp_ad_camp_2]

Po dvou neúspěšným pokusech o vraždu McFaddena byl třetí pokus úspěšný. McFaddena otrávili na banketu předtím, než mohl prosadit trestní zodpovědnost vůči vedení FED. Poté, kdy bankéři zubožili společnost, rozhodli se odstranit krytí bankovek zlatem. Aby to mohli udělat, potřebovali získat zbylé zlato v systému. A tak pod zamínkou “pomoci ukončit ekonomickou krizi” přišel roku 1933 zákon o povinnosti odevzdat zlato. Pod hrozbou 10-letého trestu byl každý v Americe povinen odevzdat všechny zlaté předměty do státní pokladnice. Tím byla veřejnost okradena i o poslední zbytky bohatství, které jí zůstaly.

Koncem roku 1933 bylo zrušeno krytí bankovek zlatem. Když se podíváte na dolarovou bankovku před rokem 1933, je na ní napsáno, že je vyměnitelná za zlato. Když se podíváte na dolar dnes, stojí tam, že je to legální prostředek na platbu – což znamená, ze není krytý absolutně ničím. Je to bezcenný papír. Jediné, co dává penězům hodnotu, je to, kolik se jich nachází v oběhu. Proto moc regulovat množství peněz je stejná moc, jako regulovat jejich hodnotu a moc, která možná celou ekonomiku a společnost může položit na kolena.

Mezinárodní bankovní systém už dlouho tvoří mocný a jednotný spolek. Když prezident Abraham Lincoln 1861 potřeboval peníze na financování občanské války a kredit od Rothschild banky mu byl moc drahý, nechal tisknout dolarové bankovky. A 14.4.1865 byl snad proto zavražděn. John F. Kennedy chtěl monopol na peníze FEDu vrátit zpátky do moci státu USA. Jeho otec Joseph Kennedy jej varoval, že jej zabijí. Přesto 4.6.1963 podepsal J.F. Kennedy Executive order number 11110 , kterým se moc k tisknutí bankovek vrátila od kartelu privátních bank FED zase státu. A 22.11.1963 byl prezident zabit a moc k tisknutí bankovek se vrátila FED. Připomeňme, že FED založilo roku 1913 dvanáct privátních bank většinou židovských. Dnes jej vlastní i jiné banky a má i více členských bank , které mohou peníze FED dodat a dostanou 6% úrok. Dnes jsou hlavními majiteli FED banky J.P.MorganChase a Citigroup.

V 19. století nebyly centrální banky, finanční trhy se samy korigovaly a krize nebyly tak veliké jak dnes, když se konjunktura udržuje uměle na živu.

Federální rezervní systém je často kritizován z obou stran současného amerického politického spektra. Představitelé libertariánské pravice, například Ron Paul, kritizují FED na základě protiústavnosti. FED je totiž v dnešních dnech hlavním zdrojem tisknutí amerického dolaru, přestože dle ústavy Spojených států amerických má výhradní právo tisknout americkou měnu pouze ministerstvo financí. Levice i libertariáni dále kritizují na FEDu, že je soukromý a je ovládán neprůhlednou úzkou skupinkou lidí. Levice také zdůrazňuje možnost zapojení FEDu do světové finanční krize a další nelegální praktiky. FED není ničím kontrolován a navzdory svým pravomocem a prostředkům funguje fakticky jako nezávislý orgán.

[wp_ad_camp_2]

Zajímavé svědectví podává Karen Hudesová, která více než 20 let pracovala v právním oddělení Světové banky. Nyní odhaluje na veřejnost naprosto šokující informace.

Karen Hudesová je absolventkou práv na Yale na univerzitě v Amsterodamu. V letech 1980-1985 pracovala pro US Export Import Bank a od roku 1986 do roku 2007 pracovala v právním oddělení Světové banky.

Podle Hudesové elita využívá velmi úzké spolupráce finančních institucí a velkých korporací. Dnes se snaží Karen Hudesová odhalit zkorumpovaný finanční systém, který globální elity používají k ovládání světa. V rozhovoru pro New American potvrdila, jak dobrovolně umožňujeme globální elitě úplně ovládat všechny zdroje planety. V tomto rozhovoru také vysvětlila, že globální finanční systém je ovládán malou skupinou zkorumpovaných, mocichtivých postav soustředěných kolem soukromého vlastnictví amerického Federálního rezervního systému (FEDu), kteří zakrývají své zločiny také díky ovládání medií.

Podle Hudesové globální elity kromě mega korporací řídí také nikým nevolené organizace, jaké jsou Světová banka, Mezinárodní měnový fond, centrální banky států jako např. FED v USA. Tímto způsobem dokážou řídit veškerý tok financí na celém světě.

Na vrcholu tohoto systému je Bank for International Settlements – Banka všech bank.

Cílem je kontrola. Chtějí všechny, politiky, celé vlády zotročit pomocí dluhů. Chtějí politiky závislé na jejich štědrých finančních příspěvcích na kampaně a vzhledem k tomu, že elity vlastní hlavní mainstreamová media se nikdy nedozvíme, jak zásadně špatně náš systém funguje.

Máme systém “neo-feudalismu”, ve kterém je každý z nás a našich vlád zotročený dluhy. Tento systém je řízený centrálními bankami a BIS (Bank for International Settlements ), kteří systematicky převádí veškeré bohatství pod křídla globálních elit. To proč většiny lidí nemá ani tušení, že se něco takového může dít je díky ovládání šesti obřích mediálních korporací, které kontrolují více než 90% zábavního a zpravodajského průmyslu(v USA).

http://www.svetkolemnas.info/novinky/zahranicni/549

[wp_ad_camp_2]

Video pod článkem velmi zjednodušeně vysvětluje jak funguje bankovní systém, který za posledních sto let přebral kontrolu nad politiky a jak si snaží pomocí (vnuceného) dluhu zotročit celý svět.

[wp_ad_camp_2]

Den krachu na New Yorské burze

Ellen Hodgson Brown , kniha anglicky a nemecky :
Web of debt – The shocking truth about our money system – The sleight of hand that has trapped us in debt and how we can break free , ISBN 0979560802 , 2008 , 544 stran , 22 dolaru – Web of debt
Der Dollar Crash – Was Banker Ihnen nicht erzählen – Die schockierende Wahrheit über die US-Notenbank, unser Währungssystem und wie wir uns von ihm befreien können , ISBN 3938516690 , 2008 , 640 stran , 25 euro – Der Dollar Crash

G. Edward Griffin , kniha anglicky a nemecky :
The creature from Jekyll Island – A second look at the Federal Reserve , ASIN: B00181HBR0 , 2008 , 608 stran , 36 dolaru – The Creature from Jekyll Island
Die Kreatur von Jekyll Island – Die US-Notenbank Federal Reserve – Das schrecklichste Ungeheuer, das die internationale Hochfinanz je schuf , ISBN 3938516283 , 2006 , 672 stran , 30 euro – Die Kreatur von Jekyll Island

[wp_ad_camp_2]

Zdroj: 1

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál