Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

  • Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise
    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

Související zprávy

  • Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové
    Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové

    Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové

  • Ve Velké pyramidě v Gíze byla objevena skrytá chodba
    Ve Velké pyramidě v Gíze byla objevena skrytá chodba

    Ve Velké pyramidě v Gíze byla objevena skrytá chodba

  • Fraktální matrice: Jak vzniká realita v Matrixu a kdo ji vytváří?
    Fraktální matrice: Jak vzniká realita v Matrixu a kdo ji vytváří?

    Fraktální matrice: Jak vzniká realita v Matrixu a kdo ji vytváří?

  • Kauza Mgr. David Šubík vs. Manipulátoři.cz aneb Chceš vidět manipulátora naživo?
    Kauza Mgr. David Šubík vs. Manipulátoři.cz aneb Chceš vidět manipulátora naživo?

    Kauza Mgr. David Šubík vs. Manipulátoři.cz aneb Chceš vidět manipulátora naživo?

Bakalův freemail Centrum.cz maže a blokuje všechny e-maily, které obsahují odkazy nebo zmínky o serverech české alternativy

Víme první! Bakalův freemail Centrum.cz maže a blokuje od prosince minulého roku všechny emaily, které obsahují odkazy nebo zmínky o serverech české alternativy. Blokován je Aeronet, Parlamentní listy a další přibývají. Bakalova Economia zřejmě porušuje zákon Evropské unie o síťové neutralitě! Známe podrobnosti!

[wp_ad_camp_2]

Redakce Aeronetu v posledních dnech pátrala a prověřovala informace od již více než dvou stovek čtenářů ze všech koutů České republiky, kteří nám píší do redakce podivná zjištění. Když posílají svým kamarádům a přátelům přes emaily na Centrum.cz odkazy na články z našeho serveru AE News, adresátům nic nedojde. Odesílatelé hlásí, že emaily odchází v pořádku z jejich poštovních schránek např. na Seznamu nebo Gmailu, ale příjemci na Centrum.cz je nikdy nedostanou. Když jsme začali celou věc prověřovat, našli jsme společného jmenovatele, a to právě freemaily na Centrum.cz, což je zpravodajský a emailový server, který spadá do mediálního koncernu Economia, jenž je ovládán bývalým uhlobaronem Zdeňkem Bakalou, podporovatelem prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše. Podařilo se nám vypátrat, že problémy s doručováním emailů do schránek na Centrum.cz začaly v polovině prosince minulého roku. Naše redakce tak ve spolupráci s našimi kolegy a čtenáři provedla v poslední době několik testů a s hrůzou musíme konstatovat, že k dnešnímu dni, kdy je psán tento článek (12-02-2017 v čase 17:30), opravdu mizí veškeré emaily odeslané na Centrum.cz, pokud obsahují v textu zprávy URL odkaz na jakýkoliv článek na doméně “aeronet.cz”.

Toto zjištění neznamená nic jiného, že Centrum.cz používá aktivní crawler filtr, který tzv. resolvuje a obrazně kliká na každý link v emailu a zjišťuje, co daný link osahuje. Nejde tedy o statický slovníkový filtr, ale o komplexní blokování odkazů na články z Aeronetu. Úplně stejně jsme dopadli, když jsme zkoušeli poslat odkazy na články z Parlamentních listů. Freemailová služba Centrum.cz je také nedoručila, takže zcela úmyslně nedoručuje emaily s vybraným obsahem, a to už je závažný problém. Předali jsme dnes podnět právnímu zastoupení Evropské unie pro jednotný trh v Bruselu, aby prozkoumal podezření z porušení evropského zákona o síťové neutralitě, který nařizuje provozovatelům komunikačních sítí a poskytovatelům datového obsahu (mezi které patří provozovatelé veřejných emailů zdarma), aby nediskriminovali jednotlivé zákazníky na trhu, bez ohledu na typ a charakter datové komunikace. V tomto případě totiž už dokonce ani nejde o cenzuru, ale rovnou o porušení zákona o síťové neutralitě, kde v případě prokázání úmyslného porušování přenosu dat mezi uživateli internetu na selektivním základě hrozí pokuta až do výše 1 miliardy EUR.

[wp_ad_camp_2]

Vydavatelství Economia zřejmě porušuje evropský zákon o síťové neutralitě

Kauza selektivně nedoručovaných emailů, které obsahují odkazy na alternativní servery, má zřejmě spojitost s prezidentskou kampaní Jiřího Drahoše v prosinci a s tím, jak veřejně si stěžoval, že lidé si přes emaily posílají odkazy na články z tzv. dezinformačních webů, které se ho prý snaží poškodit. Podle všech indicií to vypadá, že administrátoři freemailu na Centrum.cz vzali zákon do vlastních rukou a podle našich informací ze systémových logů vyplývá, že blokování doručování emailů začalo 15. prosince 2017, kdy lidé nám poprvé začali hlásit, že jejich kamarádům najednou už nechodí emaily s odkazy na články Aeronetu. Tímto vyzýváme naše čtenáře, aby nás informovali, zda-li prokazatelně někomu byl nedoručený email do schránky na Centrum.cz ještě před tímto datem. Shromážděné informace bychom rádi použili k následujícím právním krokům u evropských úřadů. Provozovatel Centrum.cz, společnost Economia Zdeňka Bakaly, se staví do role arbitra, který posuzuje, co smí a co nesmí přijít do vaší poštovní schránky.

Problém je v tom, že Centrum.cz vás vůbec neinformuje o tom, že jejich poštovní servery zahazují veškerou poštu, která obsahuje odkazy na Aeronet.cz, aniž by pro takové zahazování byl právní a zákonný důvod. Aeronet.cz není ani stránka, která by provozovala spam nebo něco prodávala či nabízela, aby byla blokována z důvodu spamu. Podle testů jasně vyplývá, že poštovní servery na Centrum.cz zahazují veškeré příchozí emaily, které obsahují jakýkoliv URL odkaz na “aeronet.cz”, přičemž o zahození zpráv se vůbec nedozvíte, pokud tedy odesílatel vás neupozorní, že vám něco posílal, ale vy jste to nedostali. Ani odesílatel však nic netuší, protože poštovní servery Centrum.cz emailovou zprávu přijmou a žádnou chybu nebo zprávu o odmítnutí odesílateli nezašlou. Všechny logy hlásí: Mail sent OK. Status: Accepted.

[wp_ad_camp_2]

Podnět Evropské komisi a kontrolním úřadům jsme již zaslali, připojte se!

Znáte někoho, kdo má na Centrum.cz freemailovou schránku? Pošlete mu v emailu pozdrav a odkazy na některé další servery české a třeba i slovenské alternativy a dejte nám vědět, napište nám přes kontaktní formulář své nálezy. Je důležité, aby se o tomto dozvědělo co nejvíce lidí. Napište všem svým kamarádům, že Centrum.cz Zdeňka Bakaly zahazuje veškerou zaslanou poštu, která obsahuje odkazy na články na Aeronetu. Pokud máte poštovní schránku na Centrum.cz, zrušte ji a otevřete si freemail jinde, nejlépe mimo území ČR. Tato kauza ukazuje, že doba cenzury a umlčování svobodné komunikace je tady, uhlobaroni blokují doručování pošty, která obsahuje odkazy na nepohodlné články české alternativy. A samozřejmě, nesmíte mlčet!

Sdílejte prosím tento článek v emailech, na všech sociálních sítích, rozmázněte to všude, v diskusích na internetu, nezapomeňte zalarmovat poslance v poslanecké sněmovně a informujte všechny politiky, že dnes Zdeněk Bakala, obrazně řečeno, pročítá poštu na Centrum.cz a zahazuje veškeré emaily uživatelů, které obsahují odkaz na náš server, ale zítra může začít procházet a zahazovat poštu adresovanou českým poslancům.

Protože mnoho poslanců parlamentu ČR má své emaily na Centrum.cz, ale když jim občané zašlou dotaz nebo podnět na základě článku z Aeronetu, poslancům nic nepřijde, protože filtrovací systém na poštovním serveru Centrum.cz všechny takové emaily voličů a občanů zahodí. Porušení síťové neutrality je zde zcela zjevné, protože blokování a nedoručování dat uživatelům poštovních schránek na Centrum.cz je prováděno na základě “kvalitativního” a nikoliv “objektivního” důvodu. Jde tedy o tzv. datovou diskriminaci na základě politického či světonázorového důvodu. Tuto kauzu budeme intenzivně sledovat a žádáme všechny ostatní české a slovenské alternativní servery, aby tuto kauzu medializovaly. Proti těmto praktikám se musíme postavit společně.

[wp_ad_camp_2]

Doplnění informací

Podle posledních zpráv čtenářů se problém nedoručování emailů týká nejen URL odkazů na články Aeronetu, ale i samotného textového řetězce “aeronet.cz”, pokud je napsaný kdekoliv v emailu. Jak uvádí čtenáři našeho serveru své nálezy, tak to vypadá, že společnost Economia blokuje emaily všech svých freemailů, čili nejen Centrum.cz, ale i Atlas.cz a Volny.cz. Stejně tak jsme zjistili, že emaily s odkazy na články Aeronetu dorazí na Centrum mail jen v případě, pokud odesílatel odešle zprávu taktéž z Centrum mailu. V takovém případě není email blokován, bez ohledu na to, jestli má nebo nemá URL odkaz na Aeronet. Z celé věci se tak začíná stávat největší skandál na českém internetu od počátku jeho vzniku. Takže shrnutí:

  • Emaily s odkazem na Aeronet.cz odeslané z jiných freemailů na Centrum.cz nedorazí
  • Economia filtruje poštu nejen na Centrum.cz, ale i na Atlas.cz a Volny.cz
  • Pošta zasílaná z Centrum schránky na jinou Centrum schránku není zjevně filtrována.
  • Nedoručené emaily nejsou v Centrum schránce k nalezení ani ve spamu, ani v hromadné poště.
  • Economia blokuje emaily i na slovenských mutacích svých freemailů, např. Centrum.sk.
  • Economia blokuje i emaily s odkazy na servery slovenské alternativy, např. Hlavné správy.

Situaci pozorně sledujeme a budeme vás o celé kauze podrobně informovat. V této chvíli je třeba nashromáždit co nejvíce informací a svědectví, abychom dokázali zmapovat dopad tohoto úmyslného nedoručování pošty na základě selektivního rozhodovacího klíče.

Zdroj: 1

Já jsem už před několika lety slyšela, že česká BIS umí vlézt do jakékoliv e-mailové schránky od českých poskytovatelů jako je Seznam, Centrum. Já osobně používám a všem doporučuji využít služeb švýcarské společnosti Proton Technologies AG, nabízející službu s názvem ProtonMail.com. Mají jak placenou, tak i verzi zdarma. Skenování URL adres v e-mailech by se dalo obejít pomocí tzv. zkracovačů, např. vool.cz

[wp_ad_camp_2]

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
16 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře