Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena
    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

  • Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise
    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

Související zprávy

  • New York Times: Zpravodajské informace naznačují, že plynovody Nord Stream sabotovala proukrajinská skupina
    New York Times: Zpravodajské informace naznačují, že plynovody Nord Stream sabotovala proukrajinská skupina

    New York Times: Zpravodajské informace naznačují, že plynovody Nord Stream sabotovala proukrajinská skupina

  • Společnosti Norfolk Southern v Ohiu vykolejilo 20 vagónů nákladního vlaku
    Společnosti Norfolk Southern v Ohiu vykolejilo 20 vagónů nákladního vlaku

    Společnosti Norfolk Southern v Ohiu vykolejilo 20 vagónů nákladního vlaku

  • Zprávy ze světa 17.2.2023
    Zprávy ze světa 17.2.2023

    Zprávy ze světa 17.2.2023

  • Do politického súboja v USA sa „zapojili mimozemšťania“
    Do politického súboja v USA sa „zapojili mimozemšťania“

    Do politického súboja v USA sa „zapojili mimozemšťania“

Nový dopisovatel z Austrálie nám poslal zajímavý článek o přistěhovalcích

…..velice děkujeme Michailovi za zaslání popisu událostí, které probíhají na australském kontinentu. Že by podoba čistě náhodná s Evropou????

05:54

Mnohé podobné případy jsou známé právě z Německa….

Melbernský Triptych

12. listopad 2018
Michail Prouza

V prosinci loňského roku, 33-letý Saíd Noori najel svým autem do davu chodců na chodníku rušné Flinders Street v centru Melbern, hlavního města australského státu Viktoria. Zabil tak 83-letého Antoniose Crocarise a zranil přes tucet dalších lidí. Krátce na to stanul před městským soudem, který dodnes řeší námitku obhájce, že mentálně nestabilní Noori pouze utíkal před voláním hlasů v jeho emigrací trýzněné hlavě a že obvinění z pokusu o genocidu či o hromadné zabití odmítá.

Útok na Finders St. 2017

Zdroj: https://www.perthnow.com.au/news/australia/flinders-street-rampage-morethan-adozen-
of-the-officers-responding-to-horrific-car-attack-were-on-their-first-day-on-the-job-ng-b88698310z

[wp_ad_camp_2] V lednu tohoto roku, 6 lidí, 3 z toho malé děti, nepřežilo volání hlasů v hlavě 28-letého Jamese Gargasoulase, který konvertoval k islámu a vzývaje hlasitě z okna svého auta proroka Allaha, na plný plyn naháněl chodce na nedaleké obchodní třídě Bourke Street. Dalších 27 chodců to tentokrát přežilo s “pouze” těžkými zraněními.

Bourke St. útok 2018

Zdroj: https://www.afr/com/news/man-shot-by-police-in-melboure-cbd-20181109-h17qd4

Minulý pátek, 9. 11. odpoledne, inspirován svými bratry ve víře, ve snaze vymačkat střeva i duši z těl co nejvíce nevěřících, vjel 30letý Somálec Hassan Khalif Shire Ali svým autem do lidí opět na chodníku Bourke Street a odpálil v autě ukrytou plynovou bombu. S voláním “Allahu Akbar!” na retch pak podříznull 74-letého Sisto Malaspinu, místního restauratéra a italskou legendu melbernských gurmánů, který mu v nastálém zmatku přispěchal na pomoc. Nabroušenou kudlou pak Hassan Ali vážně pobodal další chodce a zahnal na útěk dva policisty přivolané k hořícímu autu, kteří si chtěli ověřit není-li Ali zraněný a zda by pro něj neměli zavolat ambulanci.

Video třetího melbernského útoku Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=1XUb3Hy87d4

Další ze záznamů pátečních událostí na Bourke Street v Melbern pořízené kolemjdoucími zde:
https://www.youtube.com/watch?v=JchGDz71X1w
https://www.youtube.com/watch?v=FsNPO9SYc-s

Pak ale přiletěla      lesklá a horká střela     uprostřed jeho těla      našla si mrcha cíl …

“Zastřel ho! ” a “Zabte ho!” volali totiž v panice jeden přes druhého vyděšení nevěřící. Jeden z policistů pak nevyhodnotil situaci “korektně”, na okamžik ztratil sebekontrolu … a střelil.

Hassan Ali tragicky v nemocnici svému zranění podlehl. Místní noviny zatím jen napsaly, že v posledních týdnech trpěl politický azylant Ali, na jehož trestním rejstříku se za 20 let od jeho příletu do Austrálie nahromadily pouze drobné loupeže, běžné násilnictví, výtržnictví, neplacení dopravních pokut a marihuana, že trpěl depresivními stihomamy a blouzněním …

[wp_ad_camp_2]

Se shovívavým úsměvem mudrce řekl již v pátek do televizních kamer slovutný Isse Musse, melbernský imám a blízký přítel rodiny Aliho, že “jinak tak dobrácky oddaný Ali si časem stěžoval, že je pronásledován tajemnými tvory s oštěpy”. Jiný zdroj uvedl, že “jeho život se odchýlil od normálu a že problémy s jeho duševním zdravím mají za vinu návykové látky.” A že “minulý týden ho viděli vycházet z jeho domu velmi rozrušeného. Rozešel se se svou ženou …”. Ano, život emigranta v nepřátelsky nepřizpůsobivém prostředí může být mučivě skličující.

Početná somálská komunita Melbern truchlí a zcela pochopitelně začala kopat zákopy v očekávání zběsilé reakce rasistů a pověstně zarytých xenofobů. Není se co divit. Vždyť mluvčí policie nezodpovědně a bez sebemenšího pokusu objektivně posoudit mentální zdraví emigrací trýzněného utečence ze Somálska označil jeho volání o pomoc za “teroristický útok” už ve chvíli, kdy byl postřelený Ali nakládán do sanitky !!!

Uvědomělá australská veřejnost očekává, že mluvčí policie bude pro jeho bezdůvodné rozdmychávání napětí uvnitř harmonické multikulturní společnosti pohnán k zodpovědnosti. Ministerský předseda Morrison, hlásící se stále ještě ke katolické víře, se na sobotní tiskové konferenci zodpovědně islámu zastal a připomněl, že “v historii nebylo vůči násilí zcela imunní žádné náboženství”. Slíbil, že nepřestane budovat dlouhodobě pozitivní vztahy s muslimskou menšinou. Zdůraznil také, že přeci “právě představitelé muslimské komunity jsou těmi, kdo vyjadřují své upřimné obavy z nárůstu radilalizmu ve společnosti ze všech nejsilněji”.

[wp_ad_camp_2]

Řekl dále: “Seděl jsem tuhle v obývacím pokoji jedné muslimské rodiny. Čtyři z jejich synů se vrátili domů na Střední východ bojovat za Islámský stát. Všichni čtyři v boji tragicky zahynuli. Viděl jsem zoufalství a ztrátu naděje v očích ubohé matky i otce…” zjevně zmatených verbíři IS, kteří přišli do Austrálie a obrali je o 4 z jejich milovaných dětí. Premiér Morrison bohužel doposud neměl příležitost sednout si s právě ovdovělou paní Malaspinovou …

Morrison v sobotu vyzval náboženské vůdce aby chránili své komunity v Austrálii před šířením nebezpečných učení a ideologií. “Musíte být proaktivní, bdělí a musíte vymýtit radikalizmus z vaší komunity” uvedl a dodal, že vláda a celá australská multikulturní společnost s nimi bude oddaně spolupracovat. Premiér Morrison pak vyzval všechny Australany, aby se nenechali páteční příhodou zastrašit nebo vyvést z míry. “Buďte sami sebou, buďme všichni Australany” řekl. “Buďme pyšní na to kdo jsme. Vím, že jste a že právě to je to, co nám vždy pomůže prohlédnout záludné intriky zákeřného zla.”

[wp_ad_camp_2]

Mnozí doufali, že toto vyznání vstřícnosti a lásky liberálního premiéra Morrisona pomůže muslimské komunitě přenést se přes další tragédii na ni seslanou a že otupí planou nesnášenlivost australských rasistů a ojedinělých xenofobů. Představitel melbernské somálské komunity skutečně v neděli svolil přečíst, se zaťatými zuby, před TV kamerami větu politování nad tím, že pan Sisto Malaspina to páteční nedorozumění kultur nepřežil.

Nicméně do pondělka se už muslimská kominita stačila zorientovat, znovu se sjednotila a převzala iniciativu. Za podpory mluvčích levicové Labour Party se ústy svých vůdců začala zcela oprávněně a proto velice důrazně domáhat omluvy liberálního premiéra Morrisona za sobotní znevažování a osočování jejich víry a odkazu jejich proroka. Ano, parlmentní volby se blíží …

 


Oblibený restauratér Sisto Malaspina, oběť útoku na Bourke St. Zdroj: News Corp Australia

Pan Sisto Malaspina vyznával zastaralou ale dnes už úspěšně překonávanou víru, která člověka nabádá “Pomáhej bližnímu svému”. Čest jeho památce a upřímnou soustrast všem, kterým s láskou a úsměvem rozdával radost ze života.

Zdroj: Michail Prouza, Austrálie

[wp_ad_camp_2]
Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
5 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře