Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra
    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

Související zprávy

  • Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra
    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

  • Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise
    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

Problémy s otěhotněním a plodností

Velmi rozšířený je nejen  problém s rakovinou různých orgánů, ale ženy mají problém s otěhotněním a muži s plodností. Někdy pomůže životní změny – změna bydliště nebo zaměstnání (stres, shon,… udělá svoje); v některých případech pomohla i adopce dítěte a později se narodilo do rodiny další dítě,….vhodné je cvičení podle Ludmily Mojžíšové, partneři mohou cvičit společně a zároveň jejich myšlenky se mohou směřovat jinam než k vytouženému dítěti; během tohoto cvičení se můžete vyblbnout……

Vzhledem k rozsahu je tato část věnována oběma partnerům a mužské plodnosti….příští část bude věnována ženám…kde bude odkaz ke stažení souboru (obě části) o cca 50 stranách……

Bylinné léčby neplodnosti podle Marie Treben

První přikázání při neplodnosti zní: ruce pryč od cigaret a alkoholu.

Bolševník obecný

esence
Nadrobno nasekané listy a výhonky bolševníku obecného naplníme do láhve 38-40procentní režnou pálenkou. Takto získané esence užíváme denně dvakrát 30 kapek v čaji.
Užívat esenci podle návodu v kontryhelovém čaji.

 

[wp_ad_camp_2]

Kontryhelový čaj

Vrchovatou čajovou lžičku kontryhele na jeden šálek čaje spaříme horkou vodou, necháme půl minuty vyluhovat, scedíme a po doušcích vypijeme denně až tři šálky.

Jmelí bílé

Ženy, jejichž touha po dítěti zůstává nenaplněná, by měli užívat denně 25 kapek jmelí, ráno na lačný žaludek a večer před spaním. Čerstvá jmelová šťáva dokáže ženu zbavit neplodnosti!
Kapky ze jmelí lze zakoupit v lékárnách, prodejnách zdravé výživy a bylinářstvích (dle knihy od MT). Kdo si je chce zhotovit sám, musí čerstvě natrhané jmelí důkladně umýt a za vlhka vymačkat v odšťavňovači.

Kokoška pastuší tobolka

Esence
Čerstvě natrhanou kokošku – používá se list, květ a stonek – umyjeme, nasekáme nadrobno a volně naplníme do láhve. Byliny zalijeme 38-40procentní režnou pálenkou. Láhev necháme stát alespoň dva týdny v teple.
Neplodnost a impotence – kokoškovou esencí potíráme podbřišek.

Zdroj – knihy od Marie Treben

 

[wp_ad_camp_2]

Šatavari, královna bylin pro ženy

Šatavari, Asparagus racemosus, nebo česky chřest hroznovitý, je keř vyrůstající až do výšky třech metrů. Jedná se o popínavou trvalku s malými lístky, trojúhelníkovými větvemi, trny a bílými nebo růžovými voňavými květy. Obsahuje saponiny, alkaloidy, bílkoviny, škroby, třísloviny, slizy, vanilin, coniferin a diosgenin. Původem pochází z Indie, ale v současné době na ni můžeme narazit i v Austrálii. Její výskyt ovlivňuje i množství a typ saponinů v rostlině, a tak rostlinky z jižní Indie mají jiné složení saponinů než jedinci ze severní Indie nebo Austrálie.

Svoji kouzelnou moc však představuje nejen u plodnosti žen. Posiluje i mužské reprodukční orgány. Podporuje potenci zvyšováním kvality a množstvím spermatu. Je vhodnou bylinou při léčbě impotence. Zvyšuje sexuální touhu a je účinným afrodisiakem.

 

[wp_ad_camp_2]

Jak šatavari užívat

Z celé rostliny chmele hroznovitého se využívá především kořen, který je velmi bohatý na celou škálu sterolů a minerálů. Při vnitřním použití je možné podávat dvakrát denně jako odvar, kdy se čtvrt hodiny svaří půl gramu kořene. Odvar se slije a podává. Pomletý kořen lze užívat ale i bez vaření, stačí 1 až 2 čajové lžičky prášku smíchat s mlékem nebo vodou. Takto se podává večer po jídle. K dostání jsou také kapsle v dávkování dle návodu. Kromě vnitřního použití se využívá kořen i ve formě obkladů jako účinný prostředek na ztuhlé klouby, krk a svalové spasmy.

AŠVAGANDA – energie, vitalita, 60 kapslí, Organic India

Vytrvalá, stálezelená dřevnatějící bylina nebo keř vysoký 50 až 200 cm. Větve má hustě porostlé hvězdicovitými chlupy, které rostlině dávají našedlou barvu. Jsou porostlé řapíkatými listy s vejčitými či podlouhlými čepelemi, dlouhými 3 až 10 cm a širokými 2 a7 cm. Celokrajné listy s klínovitou bázi jsou na vrcholu špičaté, z lícní strany našedlé a řídce chlupaté a z rubové hustě šedě plstnaté.

Žlutozelené, pětičetné, oboupohlavné květy na krátkých stopkách vytvářejí v počtech čtyři až šest úžlabní svazečky. Srostlý kalich dlouhý je v době květu dlouhý 5 mm a má úzce trojúhelníkovité cípy, žlutozelená, zvonkovitá koruna je o málo větší kalichu a stejně jako kalich je na vnější straně chlupatá, V květu je pět tyčinek se žlutými prašníky. Dvouplodolistový, jednodílný svrchní semeník má jednu čnělku. Plodem je oranžová, lesklá, kulovitá, 5 až 8 mm velká bobule obalená vytrvalým kalichem. Obsahuje světle hnědá semena velká asi 2 mm.

Jak brát ashwagandhu

Doporučené dávkování, aktivní množství, další podrobnosti

Nejnižší efektivní dávka pro využití ashwagandhy je 400-500 mg extraktu. Optimální dávka je však až několik gramů denně.

Dávka 400-500 mg denně se zdá být účinná ve většině situací. V některých případech může být za efektivní považována dávka ji od 100 mg, zejména u standardizovaných extraktů s vyšším procentem účinných látek, pro snížení imunosuprese při stresu a snižení úzkosti.

 

[wp_ad_camp_2]

Extrakt z kořene ashwgandhy je upřednostňovaná forma oproti obyčejnému prášku z kořene ashwagandhy. Důležitá je též, aby byl extrakt standardizován na určité množství aktivních látek jako je Withanolid-A, Withaferin-A a další withanosidy. Tím se odliší od nekvalitního extraktu, nebo obyčejného prášku z kořene, které jsou take mnohem levnější na výrobu.

Ashwagandha by se měla pro dobrou vstřebatelnost užívat společně s jídlem.

Cvičení podle Ludmily Mojžíšové je známé především jako cvičení pro otěhotnění

Cvičení může pomoci při neschopnosti otěhotnět a při dalších problémech. Nejedná se však o jakékoli cvičení. Cviky musí být vybrány a sestaveny odborníkem. Známou odborníci v oblasti fyzioterapie je rehabilitační pracovnice Ludmila Mojžíšová, která svou sestavou cviku pomohla mnoha ženám otěhotnět a mnohým pomohla při odstranění jejich potíží. Cvičení podle Ludmily Mojžíšové je doslova fenoménem, který však pomáhá nejen k vytouženému otěhotnění.

Princip cvičení podle Ludmily Mojžíšové

Cílem sestavy cviků nazývané Cvičení podle Ludmily Mojžíšové je uvolnění a posílení svalů, které udržují správné postavení páteře. Cviky jsou sestaveny tak, aby odstranily potíže vyvolané funkčními poruchami v oblasti krční, hrudní a bederní páteře. Cílem cviků je navodit v počáteční fázi uvolnění a protažení často přetížených oblastí trupu a velkých kloubů horních a dolních končetin. Sestava cviků Ludmily Mojžíšové je nenáročná na provedení, mohou ji cvičit i jedinci s nízkou fyzickou kondicí. Aby byla účinná, je třeba dodržovat správnou techniku i pořadí cviků, jinak se může dostavit i opačný účinek.

 

[wp_ad_camp_2]

Jak cvičit podle Ludmily Mojžíšové

  • Při cvičení podle Ludmily Mojžíšové je třeba cvičit velmi pomalu a dbát při cvičení na správné zapojení svalů.
  • Cviky neprovádíme švihem, ale pozvolným, plynulým zapojováním jednotlivých svalů.
  • Cvičení nesmí v žádném případě vyvolat bolest, proto provádíme cviky jen do příjemného tahu, tlaku nebo napětí.
  • Pokud se nám nedaří provést nějaký cvik, raději ho jen naznačíme. A to tím způsobem, že v základním postavení mírně napneme svaly tak, jako bychom se chystali cvik skutečně provést.
  • Při pocitu tahu nebo napětí po cca deseti vteřinách cvik zvolna ukončíme.
  • Pokud nemáme bolesti, zvolna pokračujeme v provedení cviku až k pocitům tahu a napětí, které jsou předstupně bolesti. Opět chvíli v této poloze vytrváme a potom se zvolna vracíme do původní polohy.
  • Sestavu cviků neprovádíme najednou, ale mezi jednotlivými cviky necháváme deseti až třicetivteřinové přestávky podle náročnosti cviků, fyzické kondice a zdravotního stavu cvičícího.

Popis jednotlivých cviků podle Ludmily Mojžíšové

Sestava cviků podle Ludmily Mojžíšové zahrnuje tyto cviky:

  1. V sedu na židli vytáhneme hlavu vzhůru, ramena stáhneme dozadu a dolů. Předkloníme hlavu a otáčíme ji vpravo a vlevo.
    Cíl cvičení: uvolnění a protažení krční páteře a šíjového svalstva.
  2. V sedu na židli kroužíme rameny vpřed a vzad.
    Cíl cvičení: uvolnění ramenního kloubu.
  3. V sedu zkřižmo ze vzpažení skrčíme upažmo dolů, zatlačíme lopatky vzad a dolů. Zatlačíme do loktů („svícen“). Ruce v úrovni ramen, lokty tlačíme vzad. Při vzpažení vdech, při skrčení dolů upažmo výdech.
    Cíl cvičení: posílení pletence ramenního.
  4. V sedu na židli pokrčíme vzpažmo, předloktí dovnitř, ruce jsou spojeny dlaněmi. Táhneme dlaněmi od sebe a napínáme prsní svaly. Poloha paží určuje napětí v různých místech žeber.
    Cíl cvičení:posílení prsních svalů.
  5. Ve vzporu klečmo opřeme ruce o stoličku ve výši cca 30 cm. Zvolna vyhrbíme bederní páteř a zvolna ji prohneme. Dbáme na to, abychom procvičovali převážně dolní část páteře.
    Cíl cvičení: uvolnění beder.
  6. Ve vzporu klečmo jsou ruce opřeny o stoličku ve výši cca 30 cm. Otáčíme trup a střídavě upažujeme pravou a levou ruku.
    Cíl cvičení: rotační protažení bederní páteře.
  7. Ve vzporu klečmo jsou ruce opřeny o stoličku. Provádíme úklony stranou v oblasti bederní páteře a pohyb bérců proti hlavě.
    Cíl cvičení: uvolnění a protažení v oblasti bederní páteře.
  8. Ve vzporu klečmo zvolna vyhrbíme bederní páteř a zvolna ji prohneme. Důležitý je také pohyb hlavou, při prohnutí jde hlava vzhůru.
    Cíl cvičení: uvolnění a protažení v oblasti hrudní a horní části bederní páteře.
  9. Ve vzporu klečmo otáčíme trup a zároveň střídavě upažujeme pravou a levou ruku.
    Cíl cvičení: protažení do otočení v oblasti dolní části hrudní a horní části bederní páteře.
  10. Ve vzporu klečmo provádíme úklony stranou a pohyb bérců proti hlavě.
    Cíl cvičení: protažení do otočení v oblasti dolní části hrudní a horní části bederní páteře.
  11. V podporu klečmo na předloktích střídavě vyhrbíme a prohneme horní část hrudní páteře. Důležitý je také pohyb hlavy.
    Cíl cvičení: uvolnění a protažení v oblasti horní části hrudní páteře.
  12. V podporu klečmo na předloktích otáčíme trup a střídavě upažujeme levou a pravou ruku.
    Cíl cvičení: protažení do otočení v oblasti horní části hrudní páteře.
  13. V podporu klečmo na předloktích provádíme úklony stranou v oblasti horní části hrudní páteře, pohyb bérců proti hlavě.
    Cíl cvičení: protažení v oblasti horní části hrudní páteře.
  14. V lehu na zádech skrčmo přednožmo lehce přidržujeme rukama kolena. Přitáhneme kolena k hrudníku tak, aniž bychom zvedali hlavu a hrudník. Potom stáhneme hýždě a tlačíme kolena do dlaní.
    Cíl cvičení: uvolnění beder a křížokyčelního skloubení.
  15. V lehu na zádech vzpažíme a vytahujeme trup do délky, paže a nohy opačným směrem tak, že se snažíme vyrovnat všechna zakřivení páteře.
    Cíl cvičení: uvolnění oblasti celé páteře.
  16. V lehu na zádech pokročmo roznožný pokládáme střídavě kolena v ose kyčle vlevo a vpravo.
    Cíl cvičení: uvolnění v oblasti křížokyčelního skloubení.
  17. V lehu na levém boku unožujeme pravou nohu. Střídáme leh na pravém a levém boku.
    Cíl cvičení: uvolnění vazů mezi pánví a křížovou kostí.
  18. V lehu na břiše pokrčíme levou dolní končetinu a pánev přitiskneme k podložce. Přitáhneme levé koleno co nejvíce vzhůru, případně ho přitáhneme rukou do skrčení únožmo. Střídáme skrčení únožmo levou a pravou nohu.
    Cíl cvičení: uvolnění v oblasti křížokyčelního skloubení, protažení svalů podél páteře, protažení přitahovačů stehna.
  19. Ve vzporu klečmo zanožíme levou nohu a protáhneme ji do dálky s výdrží cca 6 vteřin, Hlavu nezvedáme. Hlava je v poloze prodloužení trupu.
    Cíl cvičení: posílení v oblasti bederní páteře a hýžďových svalů.
  20. V lehu na zádech přednožíme a kmitáme rukama vzhůru a dolů v rozsahu asi 15 stupňů po dobu cca 10 vteřin. V druhé fázi následuje leh skrčmo, dvakrát hluboký nádech a výdech.
    Cíl cvičení: posílení břišních svalů.

Někdy bývá uváděno i 22 cviků

 

[wp_ad_camp_2]

Zvýšení plodnosti u mužů. Jak zvýšit počet spermií?

  1. Nepřehřívat varlata (vhodné jsou trenýrky a volné kalhoty)
  2. Při sportování noste suspenzor (úder do varlat bolí a tak neprospívá spermiím)
  3. Masírujte tělo bylinnými oleji (masáže zlepšují krevní oběh a tím jsou i zdravější spermie)
  4. Pořádný spánek a nízký stres je pro sperma vhodný (pozor na přehřátí varlat pod peřinou. A zneužívání tohoto budu vůči partnerce)
  5. Přestaňte kouřit (zvýší se kvalita a počet spermií)
  6. Snižte alkohol na minimum (alkohol ovlivňuje funkci jater a ty zase sperma, hladinou estrogenu, který sperma potřebuje)
  7. Ejakulujte méně často (budete mít více spermií)
  8. Dejte si pozor na toxiny, chemikálie,…(pokud s nimi pracujete, používejte ochranné pomůcky)
  9. Některé léky mohou způsobit snížení počtu spermií nebo neplodnost!!!!!
  10. Začněte cvičit – fitko nebo základní cviky s vlastní váhou: dřepy, kliky,….. alespoň hodinu denně
  11. Zhubněte (zvýší se počet spermií)
  12. Jezte zdravě (viz seznam s odrážkami níže)
  13. Zkuste potravinové doplňky (viz níže s odrážkami níže)
  14. Nechejte si udělat test na pohlavně přenosné choroby
  15. Zjistěte, zda netrpíte varikokélou – nemoc, při které otékají žíly, které zásobují varlata krví. Tím se zvyšuje teplota varlat a narušuje produkce spermií
  16. Zjistěte si zda máte hormony v rovnováze (nerovnováha může způsobit snížení spermií)
  17. Pozor na wi-fi, mobily blízko těla nebo v kapsách kalhot! a také méně sledovat TV (způsobují snížení pohyblivosti spermií nebo nepolodnost)
  18. Jízda na kole (vyšší počet hodin strávených na kole ovlivňuje velikost a tvar spermií)
  19. Mějte více sexu (zvýší se testosteron a počet spermií) Sex s vlastní partnerkou či manželkou!
  20. Máte často notebook na klíně? Okamžitě s tím přestaňte; teplo baterie snižuje produkci spermií ve varlatech (jinak viz bod 17.)
  21. Pokud možno nepoužívejte během sexu lubrikanty a gely (snižují pohyblivost spermií)
  22. Nepoužívejte drogy (snižují počet a pohyblivost spermií)
  23. Pijte více vody (voda má přímý vliv na počet spermií)
  24. Kupujte přírodní kosmetiku (ftaláty snižují tvorbu spermií)

 

[wp_ad_camp_2]

Jezte zdravě
  • bílkoviny
  • zeleninu
  • goji maliny neboli kustovnice čínská (zvyšují počet spermií)
  • banány (podporují tvorbu spermií)
  • kořen macy neboli peruánský ženšen
  • rajčata (efekt na morfologii spermií)
  • česnek
  • karotka
  • celozrnné produkty
  • vejce
  • ústřice (zvyšují počet spermií)
  • ovoce
  • vlašské a lískové ořechy
  • kešu oříšky
  • slunečnicová a dýňová semena
  • tmavá čokoláda (zvyšuje počet spermií)
  • ryby (zvyšují pohyblivost spermií a mají příznivý vliv na testosteron)

 

[wp_ad_camp_2]

Potravinové doplňky
  • Kyselina listová
  • Sulfát zinečnatý
  • Vitamín C
  • Selen

Alergie na sperma – co vše způsobuje

Náš organismus se za život setká s několika druhy alergenů. Nejčastější a nejznámější jsou alergie na prach, pyl, zvířecí srst a nebo alergie potravinové. Méně známá je už alergie na sperma, která se bohužel také vyskytuje a může znamenat nejen problémy s početím, ale v horším případě může sama o sobě představovat nebezpečné onemocnění.

Pálení a svědění během styku nebo i po styku nemusí mít vždy příčinu ve vaginálním zánětu nebo infekci. Mnoho žen může být totiž alergických na partnerovo sperma. Tento problém byl popsán poprvé v roce 1967.

 

[wp_ad_camp_2]

Jak poznat alergii na sperma?

  • během pohlavního styku a po něm (několik minut i hodin) můžete cítit úporné svědění, štípání a pálení
  • objevuje se začervenání, zduření a vyrážka zevních pohlavních orgánů
  • můžou se vyskytnout bolesti podbřišku nebo břicha s doprovodnými stahy dělohy
  • můžete zvracet nebo mít průjem
  • při silné alergické reakci mohou nastat pocity mravenčení, potíže s dýcháním, bledost – v takovémto případě je nutné vyhledat či zavolat co nejrychleji lékařskou pomoc, neboť zde hrozí riziko rozvoje anafylaktického šoku s následkem smrti

Jak řešit alergii na sperma?

  • rozhodně navštivte svého gynekologa, který váš problém zváží po společné poradě s alergologem
  • obvykle se v takových případech doporučuje používat již zmíněný kondom
  • jako další možné řešení je i podání léků na utlumení alergické rekce nebo provádění podkožní a poševní hyposensibilizace, která spočívá v pozvolném snižování citlivosti na kontakt s alergenem

 

[wp_ad_camp_2]

Představuje alergie na sperma nějaký další problém?

  • ano, kromě toho, že tato nepříjemná reakce může narušovat požitek z pohlavního styku a představovat v horším případě riziko anafylaktického šoku, je zde i problém v případě, že se pár rozhodne počít miminko
  • početí přirozenou formou je za těchto okolností velmi složité a velice často se vůbec nedaří, proto se doporučuje přistoupit k umělému oplodnění, protože sperma je od bílkovin očištěno a pro organismus ženy tak nepředstavuje provokující alergen

Zdroj: 1

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
9 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře