Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

  • Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise
    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

Související zprávy

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

  • Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise
    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

  • Šéf FSB: Za teroristickým útokem v Moskvě mohou stát USA, Velká Británie a Ukrajina
    Šéf FSB: Za teroristickým útokem v Moskvě mohou stát USA, Velká Británie a Ukrajina

    Šéf FSB: Za teroristickým útokem v Moskvě mohou stát USA, Velká Británie a Ukrajina

Rusko zverejnilo ďalšie podrobnosti o výskume biologických zbraní USA na Ukrajine

Rusko zverejnilo ďalšie dokumenty o výskume biologických zbraní Pentagónu na Ukrajine. Krátko nato už stránka ruského ministerstva obrany nebola prístupná.

Hovorca ruského ministerstva obrany zverejnil v tlačovom vyhlásení ďalšie podrobnosti o výskume biologických zbraní Pentagónu na Ukrajine. Už som informoval o tom, že Pentagón financoval biologické laboratóriá na Ukrajine, a uviedol som aj zoznam konkrétnych laboratórií. V minulosti to neboli tajné informácie, zverejnila ich vláda USA, ale neskôr ich stiahla z internetu.

Podozrenie, že USA vykonávajú nelegálny výskum patogénov v biologických laboratóriách kontrolovaných Pentagónom na Ukrajine a v Gruzínsku, t. j. v rozpore s Dohovorom o biologických zbraniach, nie je nové. Keďže USA odmietajú nezávislú kontrolu laboratórií, doteraz sa to nedalo overiť. Teraz by ruská armáda mohla prevziať kontrolu nad laboratóriami na Ukrajine a zistiť, čo sa v nich skúma.

Ruská armáda včera oznámila, že sa jej podarilo získať množstvo dokumentov, ktoré to potvrdzujú. Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva nariadilo v deň začiatku ruskej vojenskej operácie zničiť všetky kmene patogénov. Ukrajinské dokumenty, ktoré to potvrdzujú, zverejnilo aj ruské ministerstvo obrany. Informoval som o tom a uviedol odkaz na dokumenty, článok nájdete tu https://www.anti-spiegel.ru/2022/russisches-verteidigungsministerium-warnt-nato-und-meldet-hinweise-auf-biowaffen-in-der-ukraine/

Prvé zverejnené dokumenty zatiaľ neuvádzajú žiadne skutočne kritické kmene patogénov, hoci ruské ministerstvo obrany uviedlo, že stále skúma zvyšné dokumenty s kritickejšími informáciami a zverejní ich neskôr. Časť z nich bola teraz zverejnená na tlačovej konferencii.

Tu nájdete preklad tlačového vyhlásenia ruského ministerstva obrany.

Začiatok prekladu:

Ruské ministerstvo obrany opakovane poukazovalo na vojensko-biologické programy, ktoré Pentagón realizuje na postsovietskom území. Okrem iného bola na Ukrajine vytvorená sieť viac ako 30 biologických laboratórií, ktoré možno rozdeliť na výskumné, hygienické a epidemiologické. Túto prácu vykonáva Agentúra pre znižovanie obranných hrozieb (DTRA) v mene ministerstva obrany USA. Na projektoch sa podieľajú spoločnosti napojené na armádu, najmä Black and Veatch.

Existujú tri hlavné oblasti práce. Prvým je monitorovanie biologickej situácie v určených oblastiach pôsobenia vojenských kontingentov krajín bloku NATO, ako vysvetľuje Pentagón. Druhým je zber a vývoz kmeňov nebezpečných mikroorganizmov do USA. Tretím je výskum potenciálnych biologických bojových látok špecifických pre daný región, ktoré majú prirodzené ohniská a môžu sa preniesť na človeka.

Napríklad od roku 2021 Pentagón realizuje projekt “Diagnostika, monitorovanie a prevencia zoonóz v ozbrojených silách Ukrajiny”, ktorý je financovaný sumou 11,8 milióna USD.

V rokoch 2020 a 2021 nemecké ministerstvo obrany vykonalo prieskum patogénov krymsko-konžskej hemoragickej horúčky, leptospirózy, meningitídy a hantavírusov na Ukrajine v rámci realizácie ukrajinsko-nemeckej iniciatívy na zabezpečenie biologickej bezpečnosti na vonkajších hraniciach Európskej únie.

Pod zámienkou testovania látok na liečbu a prevenciu koronavírusových infekcií bolo z Ukrajiny do Výskumného ústavu Waltera Reeda americkej armády privezených niekoľko tisíc vzoriek séra od pacientov, najmä slovanského pôvodu.

Činnosť biologických laboratórií, ktorých aktivity monitorujeme od roku 2014, a program takzvanej “reformy” ukrajinského systému zdravotnej starostlivosti realizovaný Spojenými štátmi zároveň viedli k nekontrolovateľnému nárastu výskytu obzvlášť nebezpečných a ekonomicky významných infekcií.

Na Ukrajine sa zvýšil počet prípadov rubeoly, záškrtu a tuberkulózy. Výskyt osýpok sa zvýšil viac ako stonásobne. Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila Ukrajinu za krajinu s vysokým rizikom vypuknutia detskej obrny. (Poznámka prekladateľa: O týchto podivných zhlukoch nezvyčajných infekčných ochorení v blízkosti laboratórií v posledných rokoch opakovane informovala ukrajinská tlač).

Domnievame sa, že v roku 2007 bol v gruzínskom biologickom laboratóriu, ktoré riadil Pentagón, vytvorený kmeň afrického moru ošípaných so zvýšenou nákazlivosťou. Jej rozšírenie spôsobilo viacerým krajinám vrátane Ukrajiny a Poľska značné hospodárske škody a vylúčilo ich z vývozu bravčového mäsa.

Úrad náčelníka síl NBC obrany ruských ozbrojených síl neustále analyzuje biologickú situáciu na území Ukrajiny.

Podľa našich údajov dochádza k neplánovanému ukončovaniu biologických programov. Analyzované dokumenty potvrdzujú, že ukrajinské ministerstvo zdravotníctva vydalo príkaz na úplné zničenie biologických činidiel v laboratóriách od 24. februára.

Analýza pokynov, ktoré dostali zodpovedné osoby v laboratóriách, zároveň ukazuje, že príkaz na likvidáciu zbierok smeruje k ich nenávratnému zničeniu. Všetko potrebné na pokračovanie vojensko-biologického programu už bolo z Ukrajiny zrejme stiahnuté.

Z analýzy protokolov o likvidácii vyplýva, že v biolaboratóriu vo Ľvove sa pracovalo s patogénmi moru, antraxu a brucelózy a v laboratóriách v Charkove a Poltave s patogénmi záškrtu, salmonelózy a úplavice. Tu je niekoľko príkladov: len vo Ľvove bolo zničených 232 kontajnerov s pôvodcami leptospirózy, 30 kontajnerov s tularémiou, 10 kontajnerov s brucelózou a 5 kontajnerov s morom. Celkovo bolo zničených viac ako 320 kontajnerov. Nomenklatúra a veľký počet biopatogénov svedčia o práci, ktorá sa vykonala v rámci vojenských biologických programov.

Predstavitelia Pentagónu si uvedomujú, že je veľmi pravdepodobné, že ak sa tieto zbierky dostanú k ruským expertom, potvrdí sa porušenie Dohovoru o biologických a toxínových zbraniach zo strany Ukrajiny a USA. Ide o prácu na zlepšení patogénnych vlastností mikroorganizmov pomocou metód syntetickej biológie.

Už len týmto možno vysvetliť, prečo sa likvidácia uskutočnila tak rýchlo.

Toto je len malá časť dokumentov, pokračujeme v práci a budeme vás informovať.

Koniec prekladu

Preložila z. | Zdroj.

 

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
1 Komentář
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře