Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové
    Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové

    Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové

  • Paříž je připravena bojovat i v těch nejtvrdších bitvách na ochranu svých zájmů, prohlásil náčelník generálního štábu
    Paříž je připravena bojovat i v těch nejtvrdších bitvách na ochranu svých zájmů, prohlásil náčelník generálního štábu

    Paříž je připravena bojovat i v těch nejtvrdších bitvách na ochranu svých zájmů, prohlásil náčelník generálního štábu

  • JAG zatýká soudkyni, která miluje ilegální cizince a hluboký stát
    JAG zatýká soudkyni, která miluje ilegální cizince a hluboký stát

    JAG zatýká soudkyni, která miluje ilegální cizince a hluboký stát

  • Občanská válka v texaských pohraničních městech pokračuje
    Občanská válka v texaských pohraničních městech pokračuje

    Občanská válka v texaských pohraničních městech pokračuje

Související zprávy

  • Paříž je připravena bojovat i v těch nejtvrdších bitvách na ochranu svých zájmů, prohlásil náčelník generálního štábu
    Paříž je připravena bojovat i v těch nejtvrdších bitvách na ochranu svých zájmů, prohlásil náčelník generálního štábu

    Paříž je připravena bojovat i v těch nejtvrdších bitvách na ochranu svých zájmů, prohlásil náčelník generálního štábu

  • USA nejsou demokracií, řekl Putin
    USA nejsou demokracií, řekl Putin

    USA nejsou demokracií, řekl Putin

  • “Král Karel není mrtvý”: Britské velvyslanectví v Moskvě to zuřivě popírá
    “Král Karel není mrtvý”: Britské velvyslanectví v Moskvě to zuřivě popírá

    “Král Karel není mrtvý”: Britské velvyslanectví v Moskvě to zuřivě popírá

  • Šéf ruské rozvědky Naryškin: Francie připravuje vyslání 2000 vojáků na Ukrajinu
    Šéf ruské rozvědky Naryškin: Francie připravuje vyslání 2000 vojáků na Ukrajinu

    Šéf ruské rozvědky Naryškin: Francie připravuje vyslání 2000 vojáků na Ukrajinu

Jak FBI ukryla čínskou infiltraci amerického volebního softwaru

Společnost Konnech, která sídlí v East Lansing v Michiganu, vytváří software pro správu volebních pracovníků, volebních místností, kampaní, majetku a zásob potřebných k provádění voleb ve Spojených státech, Kanadě a Austrálii.

V lednu 2021 Phillips řekl, že kybernetický analytik, se kterým pracoval, našel „zvláštnost v některých URL adresách“, jako jsou vote4la.com, vote4detroit.com a vote4boston.com, které softwarová aplikace „PollChief“ společnosti Konnech používala ke shromažďování osobních údajů o pracovnících průzkumu.

Pomocí Binary Edge, softwarového produktu, který společnosti používají k identifikaci a posouzení rizika kybernetického narušení: „jsme začali  zjišťovat, kam tyto adresy URL skutečně vedou. Zjistili jsme, že většina z nich se překládá na IP adresu a tato IP adresa, čínskou adresu URL“ řekl Phillips.

“To, co jsme se také dozvěděli v naší recenzi, apps.konnech.com [.net], bylo překlopeno na stejnou adresu URL v Číně, což znamená, že samotná aplikace sídlí v Číně,” pokračoval.

„Na Binary Edge můžete zjistit, jaký druh databáze používají, jejich databázový port a všechny různé služby nabízené porty v této konkrétní aplikaci, které žijí v Číně. Ukázalo se, že tam nejen žil, ale nechali otevřenou databázi.“

Tato databáze „uchovávala osobně identifikovatelné informace více než milionu Američanů,“ zdůraznil.

Engelbrecht a Phillips usoudili, že „toto bylo obrovské národní bezpečnostní riziko“ a okamžitě informaci předali FBI.

V roce 2005 Eugene Yu, zakladatel společnosti Konnech Inc., jejíž čínské jméno je Jianwei Yu, založil čínskou volební společnost s názvem Jinhua Yulian Network Technology Co., ve městě Jinhua v Číně. Dne 25. února 2006 Yu zaregistroval web své čínské volební společnosti „yu-lian.cn“ na e-mailovou adresu své americké volební společnosti „[email protected]“. V archivované verzi webu z roku 2013 Yu chválil „soudruha Jiang Zemina“ a „Čínskou komunistickou stranu“, než uvedl „Řešení volebního managementu, Detroit“ a „Američtí zámořští voliči“ jako své „úspěšné příběhy.“

Dne 31. července 2015 zaregistroval Eugene Yu web hongzhengtech.cn od čínské volební společnosti s názvem Jinhua Hongzheng Technology Co. Hongzheng Technology vytváří hlasovací zařízení a software pro Čínský národní lidový kongres ve spolupráci s Lenovo, Huawei, China Unicom, China Telecom a China Mobile.

V květnu 2022 na Národním lidovém kongresu Číny hlasoval pomocí tabletu a softwaru vytvořený webem Eugene Yu hongzhengtech.cn. Společnost Hongzheng Technology, která má více než 200 zaměstnanců a kanceláře v Zhejiang, Hangzhou, Shenzhen, Nanjing a Wuhan, staví technologii hlasování a mobilní aplikace pro Národní lidový kongres Číny ve více než dvaceti provinciích v Číně, uvádí na svých webových stránkách.

Když Engelbrecht a Phillips přinesli tyto informace FBI, FBI „řekla, že informace byly zaslány jejich kontrarozvědce a kontrarozvědka zahájila své operace v lednu nebo únoru 2021,“ řekl Phillips.

Phillips popsal, jak on a Engelbrecht sehráli aktivní roli v operaci FBI.

Phillips a Engelbrecht zdůraznili, že terénní úřad, s nímž během těchto 15 měsíců spolupracovali, byl “legitimní”, a nikoli “politický orgán činný v trestním řízení”.

“Byli to legitimní lidé, kteří se domnívali, že tento software představuje riziko pro národní bezpečnost Spojených států amerických, a úzce s námi spolupracovali, aby se pokusili zabránit tomu, aby byl tento software v provozu během voleb v polovině volebního období,” řekl Phillips.

Agenti FBI uvedli, že Konnech již „byl na jejich radaru“, a že existuje „mnoho dalších problémů“ s americkou volební společností, včetně „bankovních problémů“ a problémů souvisejících se zámořskými operacemi společnosti v „Austrálii“ a „Kanadě“.

V dubnu 2022 Engelbrecht obdržel hovor od jednoho z agentů FBI, který ho informoval, že „ústředí FBI ve Washingtonu DC“ je nyní zapojeno do vyšetřování.

Engelbrecht popsal, jak se po této výzvě všechno změnilo: „Už nebyla žádná dobrá vůle, nebylo už žádné pojďme spolupracovat, scénář byl obrácen a teď jsme byli cílem my,“ řekl. “To byl velmi znepokojující hovor.”

Agent informoval Engelbrechta, že “dvě ženy” v ústředí FBI se domnívají, že Phillips a Engelbrecht “udělali chybu, když to provedli“, a že se kancelář ve Washingtonu nyní snaží “zjistit, jak jste porušili zákon, abyste to všechno našli”.

Engelbrecht dodal: „Což jsme samozřejmě neudělali, ale to byl jejich MO [modus operandi], chtěli se nám pokusit něco přišít a dnes si můžete vybrat z mnoha titulků o tom, jak to FBI udělala znovu a znovu a znovu.”

Phillips poznamenal: „Problém je, že o tom vědí a rozhodli se nic nedělat. Rozhodli se to vyšetřit a nakonec se rozhodli obvinit nás, ale tohle je Čína. To jsou čínští agenti ve Spojených státech, to jsou čínští občané, kteří to programují.”

Engelbrecht a Phillips, kteří pracují ve volebním průmyslu dohromady padesát let, popsali, že šlo o “naprosté a totální selhání” federálních orgánů činných v trestním řízení, amerických zpravodajských služeb a ministerstva vnitřní bezpečnosti, které je primárně zodpovědné za “kritickou infrastrukturu”, jež tvoří americký volební systém.

“Prezident této společnosti sedí ve správní radě jiné volební společnosti, která je jedním ze zakládajících členů pracovní skupiny pro bezpečnost voleb Ministerstva vnitřní bezpečnosti! Takže chcete mluvit o lišce v kurníku?

Toto je komunistická operace Rudé Číny namířená proti Spojeným státům čínskými agenty, je to katastrofa.

Engelbrecht vysvětlil, jak agenti FBI zpočátku doufali, že se jim podaří přesvědčit washingtonskou kancelář, aby udělala správnou věc: “Naše kontakty říkaly, že se to pokusíme urovnat, ale jak dny plynuly, kontaktovali nás znovu a jeden z nich řekl, že bych možná měl být připraven: to znamenalo použít „výbušnou“ variantu a jít s tím do tisku,” řekl.

Protože FBI již neměla zájem Konnecha stíhat, uspořádali Englebrecht a Phillips v sobotu 13. srpna v Arizoně akci nazvanou “The Pit”, na níž se sešlo několik stovek “výzkumníků, nezávislých novinářů a velkých myslitelů”, aby se s nimi podělili o svůj příběh.

“Požádali jsme o pomoc lidi, kteří se akce zúčastnili, nevěděli jsme, jaké s námi má FBI plány, nevěděli jsme, jestli když o tom nebudeme mluvit veřejně, jestli k tomu budeme mít někdy příležitost, ale cítili jsme, že nejlepší šancí je podělit se o to s lidmi, kterým důvěřujeme a kteří mají prostředky, jak to dostat ven,” řekl Englebrecht.

Pokračoval: “Od té události se stalo tolik skvělých věcí, ale jednou z největších byla komunita, která se postavila bok po boku a řekla: pojďme to vyšťourat, pojďme zjistit, kolik dalších informací můžeme najít.

“Kvalita výzkumu, který doplnil a potvrdil to, co jsme již měli, je neuvěřitelná.”

Phillips dodal: “Jedná se o jeden z nejlepších výzkumů, které jsem kdy viděl. Kvalita, hloubka, nedávno jsme byli s jedním prokurátorem a měli jsme možnost se s ním o některé z těchto informací podělit.”

“Je pravděpodobné, že v příštím týdnu zde bude svolána velká porota. Je to podloženo nejen výzkumem, který můj tým OPSEC provedl pro Catherine a True the Vote, ale také výzkumem jednoho z nejlepších vyšetřovacích týmů, jaký jsem kdy viděl.”

Englebrecht dospěl k závěru, že příběh Eugena Yu a společnosti Konnech zdaleka nekončí a bude se dále ohromně zvětšovat.

Publikováno 14.9.2022

Přeložil pedro | Zdroj: Alerta Digital

Dokonce TV stanice Fox News informovala, že Bidena do Bílého domu dosadila FBI:

 

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
Odebírat
Upozornit na
7 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře