Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra
    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

Pohřeb. Mainstream, sluníčkáři, liberáli a spol. začínají středoveký hon na čarodějnice, zavádějí cenzůru a tresty za šíření pravdy

…..opakuji znovu, že středověk s moderními metodami je opět tady a věřte, bude ještě hůř. TUPÍ sluníčkáři a jim podobní si neuvědomují, že je to brzy smete taktéž. Až otevřou oči, budou se dívat do obličeje smrti. Pak bude ale pozdě, nebude co řešit. Dostanou se do soukolí a….

14:54

PAHREBA. Mainstream, slniečkari, liberáli a spol. začínajú stredoveký hon na bosorky, zavadzajú cenzúru a tresty za šírenie pravdy

 

[wp_ad_camp_1]

A zasa sa prepadávame do stredoveku. Pred rokmi liberáli a mainstreamové médiá žiadali slobodu slova, tlače, zhromaždenia, dodržiavanie ľudských práv a ústavy a pod. Dnes to všetko sami popierajú, zavádzajú klamársku cenzúru a hrozia tvrdými trestami

Ilustračné foto

Nazdar, Jožo, čo to zasa vymysleli? Aké komisie, tresty a obmedzenia idú zavadzať? Jedným slovom, to sa volá cenzúra. Kam sme sa to zasa dostali?

Ako hovoríš, nasadzujú cenzúru. Slniečkári, politici a mainstream sú neuveriteľne vystrašení zo slobodných médií, ktoré šíria pravdu, preto zavadzajú cenzúru. Je to klasický štýl totality.

No počkaj, veď stále vykrikovali, že chcú slobodu médií, tlače, slova, zhromaždení a pod. A teraz čo? Buď som hlupák a ničomu nerozumiem, alebo je to ozaj tak a všetko z nôh postavili na hlavu a teraz vlastne zakazujú slobodu slova a tlače, slobodu vyjadrovať svoj názor a postoje a budú tvrdo trestať tých, ktorí otvoria ústa?

Je to presne tak. S hlavou máš všetko v poriadku. Skôr je to presne naopak: problémy s hlavou majú tí iní, ktorí zavádzajú nové zákony, presnejšie povedané, stredovekú cenzúru.

Aha, tak za chvíľu začnú grilovať bosorky na „ohníkoch“. Takže asi mal pravdu istý politik a poslanec Národnej rady SR, ktorý povedal, že „sloboda slova je garantovaná už ústavou, článok 26. Nikdy sme však neboli ďalej od slobody slova, ako je tomu dnes.“ Povedal to predseda ĽSNS a banskobystrický župan, ale jeho meno radšej nepoviem:  možno už je zakázané spomínať si mená tých, ktorých odsudzuje mainstream.

Ešte zatiaľ môžeš, ale onedlho asi za to dostaneš po… no veď vieš… Pripravuje sa novela zákona, odklepnú ju a potom budeš podobné veci rozprávať iba v kuchyni – aj to potichu. Ako pred 50 rokmi… A to nielen u nás. V celej EÚ budú podobné inkvizičné zákony. Zaujalo ma, čo si v tejto súvislosti myslia naši politici, novinári a iní „kompetentní“. Pozeral si prednedávnom reláciu v televízii? Vlastne väčšina sa zhodla na tom, že nastáva doba ľadová: všetkých spútajú reťazami cenzúry – aj médiá, aj sociálne siete. Vlastne sa to už začalo.

Ale niektorým to nevadí. V istej televíznej relácii bývalý moderátor a novinár Karol Farkašovský vlastne nepovedal nič zrozumiteľné. Vykrúcal sa ako had, ako aj počas svojej televíznej kariéry v Markíze, keď sa hral na slušného chlapca – nech sa deje hocičo, on je nič – je muzikant… A čo iné by sme chceli počuť od zástupcu mainstreamu? Politik a spevák Dušan Jarjabek toho tiež veľa nenaspieval: je vlastne za slobodu slova a tlače, ale takú dosť čudnú – „učesanú“, prispôsobenú, skorigovanú, ktorá sa jemu hodí – scenzurovanú. Iba Boris Kollár a Marián Kotleba sa vyslovili za slobodu slova a tlače.

Neviem, načo sprísňujú cenzúru. Veď určité obmedzenia už existujú. Treba ešte pritvrdzovať? Veď ani dnes si nemôžeš hovoriť a písať všetko, čo chceš. Je zakázaná propagácia fašizmu, rasizmu, xenofobie, neonacizmu, náboženská a pohlavná diskriminácia a iné veci. Je toho málo? Dlhé roky to stačilo a teraz idú pritvrdzovať? A prečo, čo sa stalo? Vytvoria akési skupinky „odborníkov“, ktoré budú riešiť, čo je dobré a čo zlé. Podobné „skupinky“ vytvárali v 50. rokoch… Ale z koho vytvoria tie skupinky? Zo zástupcov mainstreamu, slniečkarov, neoliberálov a pod. Normálnych ľudí do tých „skupín“ nepustia. Takže je jasné, aké verdikty budú vynášať. Bude to presne ako v stredoveku. Nuž, zasa sa vracia cenzúra – inkvizícia.

No veď správne povedal v tej istej televíznej relácii Boris Kollár: „Je za červenou čiarou nabádať na fyzické lynčovanie či dehonestáciu. Ale aby si človek nemohol povedať svoj názor, to je zlé. Ten, kto vládne, bude posudzovať, kde je pravda. Toto sme tu mali za socializmu a je to nebezpečné.“ Stačí sa opýtať: a kto bude ten sudca, ten rozhodca?

Nuž, a títo mainstreamovi sudcovia budú mať za úlohu zahrdúsiť aj posledné zdroje šírenia pravdy. Chápeš, čo pripravujú? Mainstream vo veľkom šíri klamstvá, falošné informácie a ohovára. Kto ho za to potrestá? Nik! Pretože v tých skupinkách, komisiách, tribunáloch budú sedieť zástupcovia mainstreamu, slniečkari, neoliberáli a iní „kompetentní“. Budú to kati – inkvizítori. Budú podporovať mainstream a jeho klamstvá. Tieto popravčie čaty budú dusiť médiá a jednotlivcov, ktorí šíria pravdu – toto si vymysleli. Je to choré, je to zločin.

 

[wp_ad_camp_1]

 

A „kompetentní“ už strašia, že internetové platformy, ako je Facebook a Twitter sa budú musieť pripraviť na pokuty v desiatkach miliónov, v prípade, že budú ignorovať nenávistné prejavy a falošné správy. Ale aké falošné správy? Mainstreamu? Nie, tie správy slniečkari a liberáli považujú za správne, za pravdivé… Nemecká vláda už schválila návrh zákona ministra spravodlivosti Heika Maasa, u nás onedlho schvália návrh zákona ministerky Žitňanskej a stredoveký hon na bosorky sa môže začať.

Čítal som niektoré návrhy zákonov o médiách. Naši demokrati v EÚ asi úplne stratili rozum. Za to, že povieš pravdu, ktorá bude oponovať klamstvám mainstreamu, môžu ťa strčiť do basy, alebo ti naparia pokutu do 50 miliónov eur!! Chápeš to! Podobné návrhy pripravujú zástupcovia a priaznivci mainstreamu, pre ktorých tých 50 miliónov je nič, ktorí sú zvyknutí na také prachy, pretože ich dostávajú od „sponzorov“ a prostredníctvom reklamy obrovské sumy.  Ale obyčajné amatérske médium často položí aj pokuta vo výške pár tisíc eur. Ale „vládcovia sveta“ hrozia 50 miliónmi! Je jasné, pre koho sú ušité podobné zákony. Presne na mieru…

Videl som, že Facebook sa to už vopred snaží riešiť, aby aspoň trochu zjemnil napätie. Prišiel s vlastnou stratégiou na potlačenie “falošných správ” : umiestnil návod pre užívateľov, ako rozpoznať falošnú správu, a uvádza 10 najčastejších znakov takýchto oznámení. Je to tiež somarina, ale nech radšej označujú správy krížikmi, bodkami, číslami alebo aj čertíkmi, ale nech tie správy zverejňujú a autorov tých stráv netrestajú. Nech nejakú správu označia za falošnú a zlú, ale nech ju nevymažú a hlavne, nech za to nepostihujú médiá a osoby, ktoré tie správy prinášajú. Nech si ľudia sami rozhodnú, akým správam budú veriť. Nech ponechajú aspoň štipku slobody a objektivity.

Prečo vlastne začínajú tento hon na bosorky? Je to zaujímavé: všetci kritizujú hon na novinárov v Turecku. Tam novinári kritizujú vládu, našim slniečkarom to vyhovuje. Tu zavádzajú cenzúru, aby ani médiá ani ľudia nekritizovali vlády v USA a štátoch EÚ. Čo je v Turecku dobre, u nás je zle. Zasa je tu dvojitý meter. Vieš, čím sa to všetko začalo?

Samozrejme, viem. Sú dve príčiny. Ľudia sa naučili sami vyhľadávať pravdu a neveria mainstreamu a politikom. Pre obidve kategórie to znamená obrovské straty – strácajú moc nad ľuďmi a obrovské peniaze. Kto by sa kvôli tomu nejedoval? A druhá vec je tá, že sú absolútne bezmocní pred „ruskou propagandou“. Ľudia sa po celom svete naučili vyhľadávať pravdu a vidia, že tú pravdu presadzuje Rusko. Preto sa ten štát stal takým populárnym. Ako mainstream a naši politici znesú túto situáciu a vyhovoria sa, že to nie je pravda? Poznajú iba jedinú výhovorku: úplne všade šarapatí ruská propaganda – v každom štáte, takmer v každom súkromnom médiu, pomaly v každom dome a byte… 

To viem. Rusi majú svoje Russia Today a Sputnik – a to je celé. A miliardy do zahraničných médií, spolkov a mimovládok nenalievajú Rusi, ale Západ, slniečkari a rôzni „sponzori“ typu Sorosa. Lenže túto pravdu naši politici a médiá nikdy nepriznajú. Samozrejme, môžu nadávať na ruské médiá. Smola, je tu internet. Mnohí z náš ešte tu ruštinu nezabudli a niektorí mladí si študujú ruštinu práve preto, aby mohli čítať ruské médiá a poznali pravdu. Časy sa menia.

Samozrejme, vieme, že v Rusku nie je všetko ideálne: aj tam je korupcia, politické škandály, podvody, zločiny a pod. Ako všade. Nikto Rusko neidealizuje, ani tam nie je všetko tip top. Lenže v tejto krajine panuje zdravý duch, ale hnusoba a rôzne somariny sú tam na ústupe. Na Západe je to presne naopak, aj keď to klamstvami a podvodmi zakrývajú. Lenže ľudia vidia, že z východu fúka čerstvý zdravý vietor a na Západe sa všetko rozkladá a hnije. Preto besnejú slniečkari, mnohí politici a médiá. Snažia sa ututlať pravdu a zamotať nám hlavy alebo aj zastrašiť. Preto zavádzajú cenzúru. Lenže mnohí z nás už vedia, kde je sever. Takisto dobre vedia, čo je to je Východ a Západ…  

Nuž, a najlepší spôsob, ako vždy – obviniť svojich hriechov toho druhého. Zlodej zasa kričí „Chyťte zlodeja!“ Ruská armáda trčí doma a iba teraz na žiadosť Assada sa zapojila do diania v Sýrii. Američania vyvolávajú vojny po celom svete, všade majú základne, hrozia všetkým, NATO zo všetkých strán obkľúčilo Rusov, ale Rusko je agresor. Iba debil nevidí pravdu.

To isté je aj s médiami. Západní „dobroprajníci“ si skúpili takmer všetky médiá po celom svete a pridávajú sa k nim naši slniečkari. Stále vykrikujú, že Rusi ovplyvňujú médiá po celom svete, ale ešte ani raz nepredložili ani jeden najmenší dôkaz. Žerie ich to, že ľudia sa aj sami naučili hľadať pravdu, šíria ju na internete, zakladajú vlastné súkromné médiá – a tie už pomaly majú väčšiu váhu ako mainstream. Samozrejme, veľkomožných štve, že nad nimi víťazia amatéri, ktorí nemajú ani dolár, ani euro. Ako to ospravedlniť, ako to vysvetliť? Jasné – na vine je zasa Rusko!.. To sú zbabelci.

A ty sa pýtaš, prečo začínajú hon na bosorky a uvaľujú tvrdú cenzúru. Cítia, že je to ich posledná šanca. Preto, kým ešte majú nejakú finančnú, politickú a mediálnu moc, snažia sa cenzúrou a otvoreným klamstvom vyhrať tú mediálnu vojnu, ktorú sami začali a v ktorej prehrávajú už na všetkých frontoch. Možno vyhrajú ešte jednu bitku, ale nebudú dlho oslavovať a onedlho prehrajú celú vojnu. Pravda predsa vždy vyhráva – trochu skôr alebo neskôr. Mainstream a slniečkari sú v agónii. Nech im Pán Boh odpustí všetky ich hriechy…

Eugen Rusnák

[wp_ad_camp_1]
Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
1 Komentář
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře