Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra
    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

MZV Izraele obvinilo Sorose z podvratné činnosti

…..každému myslícímu tvoru je naprosto zřejmé, že se ze strany SOROSE jedná o likvidaci bílé rasy dle Calgeriho plánu. Peníze které nakradl za svůj život, dává na rozvrat lidského společenství po celém světě. Konečně byl odhalen….

11:54

[wp_ad_camp_1]

Americký multimiliardář George Soros

MZV Izraele obvinilo Sorose z podvratné činnosti

© AFP 2017/ Lakruwan Wanniarachchi

Izrael považuje za legitimní kritiku na adresu amerického miliardáře George Sorose a obviňuje ho ze systematických pokusů podrýt demokraticky zvolenou vládu židovského státu, oznámilo místní MZV.

Vztahy k finančníkovi, který sponzoruje síť mezinárodních nevládních organizací, ministerstvo zahraničí formulovalo jako vysvětlení slov svého velvyslance v Maďarsku Yossiho Amraniho. Ten nedávno vyjádřil obavy před formami, které časem získá protisorovská kampaň v hostitelské zemi, a varoval před hrozbou probuzení démonů a stínů minulosti.

„Izrael lituje jakéhokoliv projevu antisemitismu v libovolné zemi a všude podporuje židovské komunity v boji proti této nenávisti. To byl jediný cíl prohlášení, se kterým vystoupil velvyslanec Izraele v Maďarsku,” je uvedeno v tiskové zprávě.„V žádném případě nemělo za cíl delegitimizovat kritiku (na adresu) George Sorose, který systematicky podrývá demokraticky zvolenou izraelskou vládu financováním organizací, které haní židovský stát a neuznávají jeho právo na sebeurčení,” vysvětlilo MZV a mělo na mysli Sorosovu podporu neziskových organizací, které kritizují politiku Izraele na okupovaných palestinských území.

Příští týden má izraelský premiér Benjamin Netanjahu v plánu návštěvu Maďarska, jehož orgány se srazily se zahraničním a vnitřním odporem proti zákonům, které by jim dovolily omezit svobodu činnosti struktur Sorose, zejména uzavřít Středoevropskou univerzitu, kterou dotuje tento miliardář.

Zdroj (1)

[wp_ad_camp_1]

George Soros sa stal terčom kritiky už aj rumunských predstaviteľov. Finančný špekulant má “neziskové” chápadla takmer vo všetkých štátoch

Bukurešť 10. júla 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Kevin Wolf)

Predseda rumunskej vládnej Sociálnodemokratickej strany (PSD) Liviu Dragnea obvinil amerického finančného špekulanta maďarského pôvodu Georgea Sorosa, ktorý má do Veľkej Británie zakázaný vstup, z mediálnej kampane zameranej na údajnú diskreditáciu svojej osoby a strany

Po dnešnom rokovaní predstaviteľov koaličných strán Dragnea dementoval obvinenia z korupcie, ktoré sa objavili na opozičnom webovom portáli RiseProjekt.ro, s tým, že za útokom proti jeho osobe môže stáť práve Soros podporujúci spomínaný portál.

George Soros

Aj rumunský premiér Mihai Tudose sa v Bukurešti vyjadril v tom zmysle, že diskreditácia Dragneu, ktorá podľa jeho názoru destabilizuje nielen PSD a vládnu koalíciu, ale rumunskú vládu a celú krajinu, je v Sorosovom záujme.

V Maďarsku je v plnom prúde bilbordová kampaň proti Georgeovi Sorosovi so sloganom “Nenechajme, aby sa nakoniec smial Soros!”. Na bilbordoch s portrétom finančníka, ktoré rozvešali po celej krajine, je označenie Národná konzultácia 2017 a je na nich uvedená poznámka, že 99 percent ľudí (Maďarov) odmieta ilegálnu migráciu. V podobnom duchu sú nakrútené aj klipy vysielané verejnoprávnou televíziou krajiny.

Predseda Zväzu židovských náboženských obcí v Maďarsku (Mazsihisz) András Heisler vyzval v uplynulých dňoch premiéra Viktora Orbána na ukončenie tejto kampane s poukázaním na riziká, ktoré sa spájajú s takýmto podľa jeho názoru šírením nenávisti.

Orbán v reakcii podčiarkol, že v Bruseli realizujú Sorosov prisťahovalecký plán a je správne, ak sa o tom Maďari dozvedia. Jedným z jeho bodov je dostať milión migrantov ročne do Európy, konštatoval vo vysielaní maďarského rozhlasu minulý týždeň Orbán, ktorý hovoril aj o druhom bode plánu. Podľa jeho slov je ním plánovaný európsky úrad pre utečencov, prostredníctvom ktorého by sa problematika dostala mimo právomoci úradov členských krajín. “Nie my by sme rozhodovali o tom, koho prijmeme, ale ani o rozdeľovaní migrantov,” konštatoval.

[wp_ad_camp_1]

Výzva izraelského veľvyslanca v Maďarsku Jossiho Amraniho ohľadom ukončenia bilbordovej kampane voči Sorosovi nebola zameraná na delegitimizáciu kritiky tohto amerického miliardára maďarského pôvodu. Vyhlásil to v nedeľu izraelský rezort diplomacie, ktorý reagoval na slová ambasádora, že bilbordy maďarskej vlády neevokujú iba “smutné spomienky, ale aj rozosievajú nenávisť a strach”.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu, ktorý je takisto kritikom Sorosa, navštívi Maďarsko v blízkej budúcnosti. Izrael zároveň nesúhlasí s výzvou svojho veľvyslanca v Maďarsku na ukončenie informačnej kampane.

Izrael považuje za legitímnu kritiku na adresu amerického miliardára Georgea Sorosa a obviňuje ho zo systematických pokusov podkopať demokraticky zvolenú vládu židovského štátu, oznámilo miestnej MZV.

Vzťahy k finančníkovi, ktorý sponzoruje sieť medzinárodných mimovládnych organizácií, ministerstvo zahraničia formulovalo ako vysvetlenie slov svojho veľvyslanca v Maďarsku Jossiho Amraniho.

“Izrael ľutuje akéhokoľvek prejavu antisemitizmu v ľubovoľnej krajine a všade podporuje židovskej komunity v boji proti tejto nenávisti. To bol jediný cieľ vyhlásenia, s ktorým vystúpil veľvyslanec Izraela v Maďarsku,” je uvedené v tlačovej správe.

“V žiadnom prípade nemalo za cieľ delegitimizovat kritiku (na adresu) George Sorosa, ktorý systematicky podkopáva demokraticky zvolenú izraelskú vládu financovaním organizácií, ktoré hania židovský štát a neuznávajú jeho právo na sebaurčenie,” vysvetlilo MZV a malo na mysli Sorosovu podporu neziskových organizácií, ktoré kritizujú politiku Izraela na okupovaných palestínskych územiach.

Zdroj (1)

[wp_ad_camp_1]
Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
2 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře