Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena
    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

  • Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise
    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

Související zprávy

  • Černý kašel – lež jako věž
    Černý kašel – lež jako věž

    Černý kašel – lež jako věž

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

  • 10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr
    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

  • Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu
    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

Káva opět pod mikroskopem z jiné pozice. Pijte kávu minimálně tři krát denně

…..poslední dobou se objevilo mnoho článků o kávě, jak je pro člověka prospěšná. Ano, je tomu tak. Proto doporučuji staré články o kávě, najdete je v rubrice zdraví, dobře prostudovat…..

01:54

[wp_ad_camp_1]

Šálek kávy prodlouží život až o devět minut, zlepší imunitu i fungování jater, tvrdí vědci

Až tři kávy denně prodlužují život a snižují riziko předčasného úmrtí kvůli nemocem trávicího ústrojí a oběhového systému. Tak by se dala shrnout rozsáhlá studie londýnských a kalifornských vědců o konzumaci kávy. Oblíbený nahořklý mok totiž obsahuje antioxidanty a další fenolické sloučeniny podporující zdravý život.
Doporučujeme

Espresso, cappuccino, latté nebo cold brew. Káva patří celosvětově mezi nejoblíbenější nápoje a nové studie výzkumníků z londýnské Imperial College a americké University of Southern California ukazují, že její pití může prodloužit život.

[wp_ad_camp_1]

Výsledky prozatím největšího výzkumu o pití kávy ukazují, že jeden šálek denně snižuje riziko předčasného úmrtí způsobené různými faktory včetně nemocí oběhového systému nebo trávicího traktu. O studii informoval britský deník The Telegraph.

Hrnek denně prodlužuje život mužů o devět minut

Podle profesora Davida Spiegelhaltera z Cambridgské univerzity ze studie vyplývá, že hrnek nahořklého moku prodlužuje život muže v průměru o devět minut a život ženy v průměru o tři minuty.

reklama

Autoři rozsáhlé studie z Imperial College a University of Southern California uvádí, že ochranný efekt je dán obsahem antioxidantů a látek zlepšujících zdraví. Ty bojují jednak proti inzulinové rezistenci, ale tlumí také záněty a zlepšují funkci jater.

[wp_ad_camp_1]

“Káva obsahuje mnoho antioxidantů a fenolických sloučenin, které hrají důležitou roli při prevenci rakoviny. Ačkoliv tato studie nevykazuje příčinnou souvislost nebo neukazuje na to, které chemické látky v kávě mohou mít tento ‘elixírový efekt’, je jasné, že káva může být zařazena do zdravého stravování,” uvedla k tomu Veronica Setiawanová, asistentka profesora z jihokalifornské univerzity.

Výzkumníci analyzovali data od více než půl milionu lidí ve věku od pětatřiceti let celkem z deseti evropských zemí, mezi nimi byla Velká Británie, Francie, Dánsko a Itálie. Po šestnácti letech sledování zemřelo více než 42 tisíc lidí na různé nemoci včetně rakoviny, nemocí oběhové soustavy, srdečního selhání a mrtvice.

S ohledem na životní styl zahrnující stravu nebo kouření vědci přišli na to, že skupina s nejvyšší spotřebou kávy vykazovala nižší riziko úmrtí ve srovnání s těmi, kteří kávu nepili. Spotřeba kávy snížila riziko úmrtí způsobené nemocemi trávícího traktu u mužů o 51 procent a u žen o 40 procent.

Káva pro lepší den i játra

“Zjistili jsme, že vyšší spotřeba kávy byla spojena s nižším rizikem úmrtí z jakékoliv příčiny. Specificky byla nižší u smrti následkem nemocí oběhového systému a onemocnění trávícího ústrojí,” uvedl vedoucí výzkumu Marc Gunter z Mezinárodní agentury pro výzkum rakoviny (IARC).

[wp_ad_camp_1]

Zúčastnění vědci také přišli na to, že pití kávy podporuje lepší fungování jater a zlepšuje imunitu. “Naše výsledky dokazují, že umírněné pití kávy – kolem tří šálků denně -, není zdraví škodlivé a zahrnutí kávy do stravování naopak může být přínosné,” dodal Gunter.

Již předchozí studie prokázaly, že pití kávy je spojeno se snížením rizika několika typů rakoviny, cukrovky, onemocnění jater, Parkinsonovou chorobou a dalšími chronickými onemocněními. Vědci by nyní chtěli dále pokračovat v detailnějším zkoumání těch sloučenin, které se podílejí na zlepšení zdraví.

Světová zdravotnická organizace (WHO) v loňském roce vyňala kávu ze seznamu karcinogenů a uvedla, že naopak může snížit riziko rakoviny jater a dělohy.

Přestože z anglo-americké studie vyplynuly pozitivní výsledky, některé vědce o prospěšnosti kávy nepřesvědčila. Mezi ně patří například profesor Naveed Sattar z univerzity v Glasgow.

“Je to velmi dobrá studie, napsaná skvělou skupinou, ale její výsledky mě nepřimějí k tomu, abych začal pít kávu, nebo abych ji doporučoval lidem jako prostředek, jak snížit riziko srdečních onemocnění,” uvedl Sattar.

Podívejte se: Umělec dělá reprodukci obrazů do mléčné pěny.

Jihokorejský barista Lee Kang-Bin se stal slavným díky reprodukcím obrazů do mléčné pěny.
Zdroj (1)
[wp_ad_camp_1]
Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
2 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře