Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena
    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

  • Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise
    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

  • Šéf FSB: Za teroristickým útokem v Moskvě mohou stát USA, Velká Británie a Ukrajina
    Šéf FSB: Za teroristickým útokem v Moskvě mohou stát USA, Velká Británie a Ukrajina

    Šéf FSB: Za teroristickým útokem v Moskvě mohou stát USA, Velká Británie a Ukrajina

Související zprávy

  • Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….
    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

    Vtip, co není vtipem. Prosíme všechny očkované….

  • Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21
    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

    Zprávy od meldy 17.Q5.2Q21

  • Vtip, co není vtipem
    Vtip, co není vtipem

    Vtip, co není vtipem

  • Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…
    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

    Čo by ste mali vedieť o politike, alebo raz nám bude dobre…

Aféra uvnitř aféry uvnitř aféry: Jak se podařilo Putinovi přesvědčit agenty o spiknutí s Trumpem? Metody typu matrjoška. Uniklá zpráva odhaluje viníky. Volání po “tvrdém postupu”. Střihneme si další sankce?

RUSSEL O’PHOBE přináší reportáž o novém skandálu, který jako dokonalá zpravodajsko-mediální bouře strčí do kapsy všechny předchozí skandály kolem Vladimira Putina, Donalda Trumpa a amerických voleb v ruské režii

[wp_ad_camp_1]

Už téměř rok dominují politické a mediální krajině Spojených států ruské vměšování do amerických prezidentských voleb a eventuální účast Trumpova volebního štábu na celé záležitosti. Ale přísně tajná zpráva amerických tajných služeb, která senzačně unikla do médií, podobný příběh naprosto vyvrací. Současně odhaluje pozadí celé aféry – což je drama ještě mnohem větších rozměrů. Podobnou eventuatlitu jsme si zatím ani neuměli představit, a proto podobné spekulace v dosavadních analýzách zcela chyběly.

NSA, CIA i FBI

Uniklá zpráva má za cíl zodpovědět dvě hlavní otázky: Za prvé, jak je možné, že po téměř roce stále ještě nemáme jediný hmatatelný důkaz, který by potvrdil, že se Rusové skutečně nabourali do amerických počítačových sítí, či že se na tom s nimi někdo spikl? A za druhé, vezmeme-li v potaz tento citelný nedostatek hmatatelných důkazů, jak je možné, že americká média a politické elity o ničem jiném už dlouhé měsíce nemluví a jakoby ani nemohly zmlknout, což budí podezření na zvláštní formu psychické poruchy zvané nutkavá obsese?

Konečná zpráva, která byla společně vyhotovena vedením všech sedmnácti amerických tajných služeb – to znamená vedením DIA, CIA, FBI a NSA – dochází k závěru, který nelze nazvat jinak než senzační:

“Pokud skutečně chybějí tvrdá data, dokazující vměšování či spiknutí, musíme si položit otázku, jak a proč se stalo, že celá politická a mediální scéna už měsíce a měsíce mluví jen o této věci.

[wp_ad_camp_1]

Jedno možné vysvětlení by bylo, že se všichni pomátli na rozumu. Ale vzhledem k tomu, že takové vysvětlení je statisticky nepravděpodobné, zůstává možná pouze jediná varianta: Celá aféra Russiagate je chytrý a mimořádně podlý hoax, který má svět přesvědčit o tom, že se naše média a politici dočista zbláznili. Tím se podryjí základy naší demokracie, našich hodnot a kultury.”

Viník je jasný

Co se týče toho, kdo by byl schopen tak komplikovaný podvod nastražit, zpráva poměrně přesvědčivě ukazuje jedním směrem:

“Naše zhodnocení dostupných dat ukazuje na to, že podobnou falešnou zprávu mohl objednat a zinscenovat jedině Vladimir Putin osobně – čehož důkazem je to, že nenávidí naši demokracii, naše hodnoty a naši kulturu.”

Samozřejmě, že podobná tvrzení jsou skandální a zajímavá – nicméně vyvolávají řadu otázek v myslích těch, kdo se celé aféře Russiagate alespoň trochu věnovali. Za prvé, pokud Vladimir Putin skutečně nenaboural americké počítačové účty, ani se nespikl s lidmi kolem Trumpovy kampaně, jak se mu podařilo obalamutit celou zpravodajskou komunitu, politiky i média a téměř rok je nechat honit se za přeludem?

Podle nejmenovaného zdroje z vysokých zpravodajských kruhů, který s autory zprávy úzce spolupracuje, je to právě tato otázka, co trápí experty z řad zpravodajců nejvíce:

“Jak pro všechno na světě můžete někoho přesvědčit, že jste nabourával počítače, osnoval spiknutí a vměšoval se, když jste to neudělal? A jak potom takovou myšlenku prodat nám a nechat nás měsíce ji obsesivně zkoumat, až vypadáme, že nám všem kape na karbid?

[wp_ad_camp_1]

Je to děsivé pomyšlení: Rusům se nejspíš podařilo vyvinout technologii, která jim dovoluje osnovat velmi komplikované kanadské žertíky či hoaxy, které z nás potom v očích celého světa dělají pitomce.”

Musí to být Putin osobně

Druhá otázka, která se ve věci nabízí, je ta, jaké skutečné důkazy máme o tom, že prezident Putin stojí u zdroje celého hoaxu. Podle našeho již citovaného zdroje o tom však není nejmenších pochyb:

“Fakt, že se někomu podařilo nás všechny přesvědčit, že se Putinovo Rusko motalo do amerických voleb a dokonce na takovém podrazu spolupracovalo s naším vlastním prezidentem, ukazuje sám o sobě na to, že jeho zdrojem je sám prezident Putin. 

Možná se nenaboural do našich voleb, ani se nespikl s Trumpovým týmem. Ale rozhodně se zatraceně dobře postaral o to, abychom si všichni mysleli, že to udělal, a abychom o ničem jiném tak nejméně rok nemluvili. Podobné ďábelské intriky je schopen jedině Putin. To je přece zřejmé.”

Nekompromisně

Třetí otázkou je: pokud skutečně je celá aféra jen hoaxem, který má za cíl vymalovat naše politické a mediální elity v očích světa jako naprosté imbecily, jak bychom na podobný bezprecedentní útok na naši demokracii, naše hodnoty a kulturu měli reagovat? Zpráva sama obsahuje sérii doporučení, volajících po nekompromisním postupu:

[wp_ad_camp_1]

“Je evidentní, že Russiagate je Putinem vytvořený hoax. Jedná se o útok na naši demokracii, hodnoty a kulturu skrze vyvolání klamného dojmu, že Putin zasahoval do našich voleb a kul pikle s kampaní prezidenta Trumpa. 

Podobný útok nemůže zůstat bez odezvy. Doporučujeme zavedení zpřísněného režimu sankcí vůči Rusku a speciální vyšetřování, které by odhalilo, zda se Donald Trump spikl s Vladimirem Putinem za účelem vyvolání falešného dojmu o spiknutí v život.”

Možné je všechno

Samozřejmě je to riskantní postup: pokud totiž zavedeme nové sankce a nová vyšetřování toho, jak mohlo Rusko zasáhnout do našich vnitřních záležitostí tím, že vyvolávalo mylný dojem, že zasahuje do našich vnitřních záležitostí, riskujeme další mohutné mediální pokrytí celé záležitosti a reprízu dojmu, že se americké tajné služby, politikové i média dočista pomátli.

Když jsme se našeho zdroje tázali, zda i teorie o ruském hoaxu nemůže být de facto sama hoaxem, dostali jsme nepovzbudivou odpověď:

“Samozřejmě, samozřejmě, to je všechno klidně možné. Je možné, že Putinovy hoaxy se zasouvají jeden do druhého jako ruské matrjošky. Jenže protože prostě nemůžeme nechat Putina, aby nám podrýval demokracii, hodnoty a kulturu, potřebujeme teď vyslat silný signál. Včetně toho, že budeme o hoaxu dvacet čtyři hodin denně vysílat na zpravodajských stanicích, vyšleme do éteru množství zatím nepodložených tvrzení a budeme kohokoli, kdo se odváží pochybovat či něco namítnout, obviňovat z velezrady. To Putinovi rozhodně tvrdě připomene, že si podobné jednání nenecháme líbit.”

Do skonání…?

Teď nezbývá, než se zeptat velevážené čtenářské obce, co si o tom všem myslí…

Myslíte, že Putinův plán na to, jak udělat z americké politické scény totální smečku pitomců, zafungoval?

[wp_ad_camp_1]

Myslíte, že je třeba dalšího vyšetřování a silných gest vůči Putinovu Rusku?

Myslíte, že budeme jednoho dne konečně moci přestat o aféře Russiagate informovat, nebo bude vaším i nešťastným osudem babrat se v tomhle absolutním nesmyslu až do skonání světa?

 

zdroj: 1

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
6 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře