Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

  • Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise
    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

    Stovky zemědělců protestují před sídlem Evropské komise

Související zprávy

  • Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové
    Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové

    Seznamte se s Heidi Aganovou, profesionální dablérkou princezny Kate Middletonové

  • Ve Velké pyramidě v Gíze byla objevena skrytá chodba
    Ve Velké pyramidě v Gíze byla objevena skrytá chodba

    Ve Velké pyramidě v Gíze byla objevena skrytá chodba

  • Fraktální matrice: Jak vzniká realita v Matrixu a kdo ji vytváří?
    Fraktální matrice: Jak vzniká realita v Matrixu a kdo ji vytváří?

    Fraktální matrice: Jak vzniká realita v Matrixu a kdo ji vytváří?

  • Kauza Mgr. David Šubík vs. Manipulátoři.cz aneb Chceš vidět manipulátora naživo?
    Kauza Mgr. David Šubík vs. Manipulátoři.cz aneb Chceš vidět manipulátora naživo?

    Kauza Mgr. David Šubík vs. Manipulátoři.cz aneb Chceš vidět manipulátora naživo?

Majitel TV Barrandov Jaromír Soukup obdržel pozvánku od ředitele ČT Petra Dvořáka k diskuzi na České televizi

Na základě odhalení skandálních čachrů v hospodaření České televize s koncesionářskými poplatky obdržel majitel TV Barrandov JUDr. Jaromír Soukup pozvánku od ředitele ČT Petra Dvořáka k diskuzi na České televizi. Níže uvádím reakci Jaromíra Soukupa na pozvání od ČT v plném znění. ČT zatajuje smlouvy, vyvádí 12 milionů korun dvěma PR agenturám (přestože má ČT vlastní PR oddělení), zatajuje odměny klíčových pracovníků, manipuluje pořady ve prospěch favorizovaných politických názorů a naopak dehonestuje ty, co prosazují jiné politické názory (např. v pořadech 168 hodin, Reportéři ČT, Newsroom, zpravodajství ČT atd.). Jaromír Soukup odpovídá na pozvání:

“Přijdu nesmírně rád, jen co Česká televize zveřejní v registru smluv smlouvy s dodavateli, v plném znění a bez zbabělého začerňování, týkající se výroby všech seriálů, filmů, nákupů hotových pořadů ze zahraničí i tuzemska a nákupů sportovního obsahu a smluv s cestovními kancelářemi. Zejména je naprosto nezbytné zveřejnit všechny smlouvy, kde je jako kreativní producent uveden Jan Maxa, a to vzhledem k jeho zcela bezprecedentnímu konfliktu zájmů. Jinak s veškerým respektem k nutnosti tutlat de facto vše, co se hospodaření veřejnoprávní televize týká, uvádím, že není možné se na takovou debatu s panem Dvořákem připravit, stejně jako pro koncesionáře není možné se v zásadě cokoli o hospodaření instituce, kterou řídí, dozvědět. V současné době můžeme rovnocenně vést debatu o správnosti sestavení účetní závěrky a o auditorské zprávě, což je vzhledem k mému právnickému vzdělání a platné licenci daňového poradce možné, nicméně vzhledem k absenci podobného vzdělání u pana Dvořáka by taková debata byla zjevně nevyrovnaná.
Co jednotlivé položky tvoří, ví v zásadě jen pan Dvořák, koncesionáři včetně mě nikoliv. Poté se můžeme bavit o smyslu veřejnoprávních médií, novinářské svobodě a o počasí a blížícím se jaru.

[wp_ad_camp_2]

Já potom skutečně milerád přijdu, jen bych se teď coby oponent cítil úplně stejně jako koncesionář – zájemce o informace, který bezradně zírá na začerněnou smlouvu a má se o jejím obsahu bavit se signatářem smlouvy, který ji z nějakého důvodu sám začernil. Čili na případné setkání se za výše uvedených podmínek moc těším a jen prosím o zvážení platformy, na jaké se potkáme. V pořadu, na který se de facto nikdo nedívá, mi to vzhledem k závažnosti tématu připadá poněkud nedůstojné.”

Generální ředitel a majitel TV Barrandov JUDr. Jaromír Soukup tím naráží na fakt, že pořad Devadesátka na ČT24 se od svého uvedení potýká s mimořádným nezájmem diváků a i přes drobné zlepšení v letošním roce se jeho sledovanost počítá pouze v pětimístných cifrách. Sledovanost Kauz Jaromíra Soukupa je v průměru trojnásobná, u exponovaných dílů i vyšší, a Skupina Barrandov může panu Dvořákovi pro konfrontaci s panem Soukupem nabídnout i formáty s pěti- a vícenásobnou sledovaností, než je právě Devadesátka ČT 24. V této souvislosti Skupina Barrandov připomíná generálnímu řediteli České televize Petru Dvořákovi, že byl v dostatečném předstihu před vypuknutím celé “přestřelky” zván do pořadu Duel Jaromíra Soukupa. Pan ředitel si dal předložit odvysílané epizody a na pozvání nijak nereagoval. Tématu hospodaření ČT se bude publicistika médií Skupiny Barrandov věnovat i nadále.

Zdroj: FB profil Tomio Okamury

[wp_ad_camp_2]

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
3 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře