Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena
    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

    Chazarská mafie plánuje na 8. dubna holocaust; bude zastavena

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

  • Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické
    Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické

    Magnetické pole Země se před 42 000 lety oslabilo. Následky byly dramatické

  • Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí
    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

    Odporný teroristický útok nenechal lidi na celém světě lhostejnými. Dosud vyjádřily soustrast ruskému lidu desítky zemí

Související zprávy

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

  • 10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr
    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

  • Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu
    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

  • Škodlivost vakcín proti covidu-19 převažuje nad přínosy, tvrdí studie
    Škodlivost vakcín proti covidu-19 převažuje nad přínosy, tvrdí studie

    Škodlivost vakcín proti covidu-19 převažuje nad přínosy, tvrdí studie

Zrůdný farma-byznys: Cílem není lidi léčit. Proč účinné léky nedostaneme? Falšování výzkumu. Pohrdání životem

Převratná genová terapie: Skoupit a třicetkrát zdražit! Korupce obřích rozměrů. Kdo tu vlastně vládne?

Gunnar Ulson dokazuje, že zájem západních farmaceutických společností disponujících obrovskou silou a finančními zdroji vůbec nespočívá v péči o pacienty

Zdálo by se, že péče o zdraví lidí je prvořadým zájmem farmaceutických společností. Vždyť právě díky nim  vydělávají astronomické peníze. Navíc veřejné zdraví je pro každý stát též otázkou národní bezpečnosti. Každému je jasné, že země zdravých a soběstačných lidí má větší šanci odrazit případný vnější útok, než země lidí nemocných a nesamostatných. Proč by tedy tyto farmaceutický byznys chtěl ničit vlastní obyvatelstvo?

[wp_ad_camp_2]

Je ovšem také každému jasné, že v záležitostech, které se týkají milkiard dolarů, věci, které se zdají být jinak samozřejmostí, dostávají najednou docela odlišné odstíny.

Na své cestě za astronomickými zisky používají farmaceutičtí giganti doslova všechno – úplatkářství lékařů, padělání výsledků výzkumu, korupci státních úředníků i skupování celých nemocnic za účelem „zvýšení informovanosti pacientů o produktech společnosti“.

Farmaceutická společnost pokud se obává skandálu, větší finanční ztráty či trestní odpovědnosti, má dost prostředků řešit vše mimosoudní dohodou nejen s obětí, ale také s obviněným. Málokdo si uvědomuje, že západní farmaceutické korporace a zdravotnické systémy, které tyto korporace vytvořily, ovládají, manipulují a využívají, představují nejen vrchol korupce, ale především ohrožují zdraví mnoha milionů lidí, kteří se dostali do jejich spárů.

Ohrožují už nejen Západ, ale jejich obří chapadla již sahají hluboko do Asie, Jižní Ameriky a Afriky.

 

 

[wp_ad_camp_2]

Big Pharma – svět zločinu

Farmaceutické společnosti, neboli Big Pharma, jsou zapojeny do mnoha skandálů týkajících se prakticky všeho, s čím zacházejí. Některé z největších západních farmaceutických korporací byly například přistiženy při mnohonárodnostním a mnohamiliardovém vydírání. Americké ministerstvo spravedlnosti ve své zprávě nazvané „Ministerstvo spravedlnosti zpravuje o největším případu podvodů ve zdravotnictví za celou historii“ přiznává:

Americký farmaceutický gigant Pfizer Inc. a její dceřiné společnosti Pharmacia & Upjohn Company Inc. souhlasil s tím, že zaplatí 2,3 miliardy dolarů, což je největší kompenzace za podvody ve sféře zdravotnictví v celé historii Ministerstva spravedlnosti, ve věci trestní a občanskoprávní odpovědnosti vyplývající z nezákonné propagace některých farmaceutických výrobků.

Pfizer bude souzen v podobných trestních řízeních po celém světě. Washington Post ve svém článku s názvem „Pfizer souhlasí s tím, že zaplatí 60 milionů dolarů za smírčí řešení případu podplácení cizinců“ uvádí:

Pfizer Inc. v úterý souhlasil s tím, že zaplatí 60 milionů dolarů jako soudní vyrovnání za obvinění, že některé z jeho zahraničních dceřiných společností podplatily lékaře a poskytovatele zdravotní péče, aby získaly certifikát na léky vyráběné ve společnosti, a zvýšily tak prodej v příslušných zemích.

V článku se konkrétně uvádí Bulharsko, Chorvatsko, Kazachstán a Rusko.

 

 

[wp_ad_camp_2]

Britský farmaceutický gigant GlaxoSmithKline (GSK) byl také přistižen při masivním úplatkářství. The New York Times v článku „Drogový baron čelí odplatě, jak se Čína zaměřila na úplatkářství“ uvádí:

Aféra Glaxo, která vedla k rekordním pokutám ve výši téměř 500 milionů dolarů a k řadě přiznání viny ze strany vedoucích pracovníků, obrátila dynamiku moci v Číně a narazila na čím dál odhodlanější vládu, která se rozhodla zpřísnit kontrolu nadnárodních korporací. 

Úplatky GSK v Číně nebyly ojedinělým incidentem této firmy. Společnost po mnoho let provozuje nekontrolovatelnou korupci na různých kontinentech.

Londýnský Guardian informuje, že společnosti GlaxoSmithKline byla za úplatky lékařům za účelem zvýšení prodeje uložena pokuta ve výši 3 miliard dolarů:

Farmaceutické skupině GlaxoSmithKline byla uložena pokuta 3 miliardy dolarů za úplatky lékařům, aby předepisovaly dětem nevhodná antidepresiva. Očekává se také, že Glaxo přizná, že okresnímu soudu v Bostonu ve čtvrtek neoznámila bezpečnostní problémy s diabetickým preparátem Avandia. Společnost povzbuzovala obchodní zástupce ve Spojených státech, aby nezákonně prodávali tři léky lékařům a nabízeli velkorysou pohostinnost a zájezdy těm, kteří by souhlasili s vystavováním dalších předpisů – šlo o zájezdy do letovisek v Bermudách, Jamajce a Kalifornii.

 

 

[wp_ad_camp_2]

Začátkem roku 2014 londýnský Telegraph napsal v článku „GlaxoSmithKline podplatila lékaře za propagaci léků v Evropě, tvrdí bývalý pracovník“:

“GlaxoSmithKline, největší britská farmaceutická společnost, byla obviněna z podplácení lékařů za předepisování léků v Evropě. Lékaři v Polsku obdrželi peníze na propagaci jejího léku na astma Seretide pod zástěrkou financování vzdělávacího programu, říká bývalý obchodní zástupce společnosti. Lékaři také uvedli, že dostávali fiktivní honoráře za přednášky, aniž se uskutečnily.”

Obří korupce není izolovaný jev omezující se na jeden incident nebo na jednu farmaceutickou společnost, ale je základní normou ve všech západních „velkých farmách“.

V mnoha ohledech představuje západní Big Pharma obchodníky s drogami v pláštích laborantů vyzbrojené masivními lobbistickými prostředky, aby vytvořili iluzi legitimity tam, kde ve skutečnosti nic takového neexistuje, jak dokazují mraky obdobných skandálů.

Ale bez ohledu na to, jak špatné je podplácet lékaře a dávat dětem nebezpečné léky, představují západní farmaceutické korporace mnohem horší zlo.

 

[wp_ad_camp_2]

Když visí život na vlásku

Drásající titulky o skandálech vycházejících z Big Pharma se vyskytují tak často a v takovém měřítku, že běžná populace je vůči nim už otupělá. Problém je v tom, že samotné korporace se z nějakého důvodu obviňují z výzkumu, vývoje, výroby a distribuce životně důležitých léků pod vedením zločinců požívajících téměř beztrestnost, a lidé to neregistrují jako krizi ve zdravotnictví, přestože o vážnou krizi opravdu jde.

Existuje však i jiná, mnohem horší manipulace, s níž Big Pharma zachází. Například genová terapie představuje změnu paradigmatu v léčbě. Namísto nebezpečných chemických preparátů modifikuje genová terapie DNA pacienta a léčí nemoc trvale od samotného zdroje onemocnění.

Typicky smrtelná leukémie byla vyléčena úpravou DNA buněk v imunitním systému. Nově naprogramované buňky mohou detekovat a odstranit leukémii a zajistit pacientovi stálou remisi krvinek. Byly provedeny počáteční studie u pacientů, kteří by bez genové terapie, museli zemřít.

Na této genové terapii je ohromující, že je aplikována pouze jednou a její účinky působí po celý zbytek pacientova života. Je tomu tak proto, že jak se přeprogramované buňky kopírují a dělí, kopírují rovněž nový kód DNA, čímž dál vyhledávají a eliminují příčiny leukémie.

 

[wp_ad_camp_2]

Pro pacienta trpícího tímto fatálním onemocněním je představa, že jedna injekce ho trvale vyléčí, zázrakem moderní medicíny. Pro farmaceutický průmysl je však naopak noční můrou představa trvalého vyléčení  jedinou injekcí, která je navíc mnohem levnější než konvenční méně účinná léčba,

Proto genová terapie vyvinutá dobročinnou organizací a lékařským týmem z Pennsylvánské university, která touto metodou léčí leukémii, byla zakoupena společností Novartis. Ta ji zatížila obrovskou cenou, aby se předešlo revolučnímu průlomu, který tak zůstal nereálným a nedostupným pro většinu pacientů.

The New York Times informovaly o tomto léčebném průlomu v článku z roku 2012 pod názvem „Poslední nadějí dívky na překonání leukémie je pozměnit imunitní buňky“:

Výroba umělých T-buněk stojí asi 20 000 dolarů na pacienta – mnohem méně než náklady na transplantaci kostní dřeně. Rozšířením této metody by se měla ještě podstatně zlevnit, ale podle vyjádření vývojového týmu tato cena nezahrnuje žádný zisk, odpisy zařízení ani jiné náklady na klinickou péči a další náklady na výzkum.

 

 

[wp_ad_camp_2]

V červenci 2017 noviny Washington Post v článku „První genová terapie – skutečný živý lék – před schválením FDA,“ poznamenaly, že korporace Novartis odkoupila genovou terapii:

Novartis nezveřejňuje cenu své terapie, ale analytici ji odhadují od 300.000 do 600.000 USD na jednu injekci. Brad Lonkar, jehož investiční fond se zaměřuje na společnosti, které vyvíjejí imunoterapeutické postupy, doufá, že náklady nevyvolají negativní reakci. „CAR-T není EpiPen,“ řekl, „ale jde o špičkový produkt vědy.“

Tento model skupování produktů vývoje velkými farmaceutickými společnostmi a zvyšování jejich cen ovlivnil genovou terapii všeho druhu. Big Pharma se zmocňovala jednoho vládního nebo dobročinného projektu za druhým a astronomicky zvyšovala jejich ceny, aby zajistila, že zůstanou mimo dosah umírajících a zoufalých pacientů. A tak její vlastní mnohem výnosnější a mnohem méně účinné produkty zůstanou jedinou dostupnou volbou pro drtivou většinu populace.

Kdo vlastně vládne

Mohutný vědecký potenciál Západu inovovat a zlepšovat život pacientů je natolik svázán zkorumpovanými monopoly, že nemá prostředky, jak svůj potenciál uplatnit. A nedělejme si iluze o úloze médií. Shora citované noviny jako NYT či Washington Post jsou ve skutečnosti spolupachatelé. Nejprve sice informovaly o skutečných nákladech na tyto průlomové metody léčby, ale poté prezentovaly jejich skupování a nadsazování ceny jako rozumné a „prospěšné“. Proč asi?

 

 

[wp_ad_camp_2]

Média, stejně jako univerzity a zdravotníci jsou předmětem masívního úplatkářství, které je druhou přirozeností farmaceutických korporací. Boj s tak fatálně zkorumpovaným a nebezpečnéým průmyslem, jaký představují velké západní farmaceutické korporace, by měl být být klíčovým pilířem národní strategické obrany každé země.

Pokud západní státy vůbec ještě nějakou takovou národní strategii mají. Vypadá to spíš, že ti, kdo vládnou nad zdravím a životy občanů, nesedí ve vládách – ale ovládají je.

Zdroj: 4,5

 

 

 

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
6 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře