Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra
    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

    Rekordní přechody nelegálních migrantů zvyšují tlak na potápějícího se britského premiéra

  • Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky
    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

    Bílé klobouky naznačují, že loď Dali byla v době srážky bez posádky

  • Zprávy dne 27.3.2024
    Zprávy dne 27.3.2024

    Zprávy dne 27.3.2024

  • Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující
    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

    Narušení zasedání RB OSN o Jugoslávii ze strany Francie je pobuřující

Související zprávy

  • Černý kašel – lež jako věž
    Černý kašel – lež jako věž

    Černý kašel – lež jako věž

  • Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí
    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

    Očkovaná populace v Anglii měla za 23 měsíců téměř milion úmrtí

  • 10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr
    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

  • Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu
    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

5 čistě přírodních antibiotik

První zářijové dny, kdy ještě počasí mělo k tomu podzimnímu opravdu daleko, jsou za námi. Teď už začíná podzim se vším všudy. Chladná rána a večery a teplejší počasí přes den se za chvíli s ubývajícím sluncem změní v krátké chladné dny s deštěm a větrem, kdy prochladnutí a nachlazení jen během cesty do práce není nic neobvyklého. Nachlazení bývá jedním z nejčastějších onemocnění, které nás na kratší či delší dobu dokáže vyřadit z provozu. I když nebývá nijak závažné, jeho příznaky dokážou i tak jednoho pořádně potrápit.

Většina z nás si nemůže dovolit při každém nachlazení zůstat doma ze školy nebo práce, proto se snažíme co nejrychleji z toho dostat, abychom zase mohli normálně fungovat. Často pak bohužel úplně zbytečně saháme po lécích, které nás sice většinou rychle z příznaků dostanou, ale příčiny pořádně nepoléčí, jen utlumí. Navíc mohou mít i negativní vedlejší účinky. Třeba taková antibiotika hubí prakticky všechny mikroorganismy v našem těle a to i ty, které jsou pro nás užitečné. Navíc nesmíme zapomenout na to, že většina konvenčních léků je testována na zvířatech. Příroda nám však ve své moudrosti nabízí spoustu stejně, mnohdy i víc účinných alternativ.

 

[wp_ad_camp_2]

 

 

LICHOŘEŘIŠNICE

Lichořeřišnice působí prakticky stejně jako širokospektrální antibiotika, avšak bez jejich škodlivých vedlejších účinků. Poradí si snad se všemi kmeny stafylokokových bakterií a úspěšně si vede i při boji se zlatým stafylokokem, který dokáže často odolávat i velmi silným lékům z řad antibiotik konvenční medicíny. Na rozdíl od nich však lichořeřišnice neničí střevní mikroflóru a nijak nenarušuje sliznice v těle. Díky vysokému obsahu vitaminu C působí nejen jako prevence, ale účinně posiluje obranyschopnost a urychluje uzdravovací proces i během právě probíhajícího onemocnění. Její další velkou výhodou je, že i přes své opravdu silné účinky působí velmi šetrně. Mohou ji proto užívat i těhotné či kojící ženy.

TEA TREE

Tea tree olejíček sice na vnitřní užívání moc vhodný není, o to víc vám však může předvést své antibakteriální a antimikrobiální účinky při vnějším použití. Je skvělý na dezinfekci ranek, zanícených pupínků i míst po bodnutí hmyzem. Patří také mezi jeden z mála éterických olejů, které můžete na pokožku používat v neředěné podobě. Navíc působí i antiparaziticky. Jeho vůně nejen že odpuzuje komáry a klíšťata, ale dokáže vás zbavit i případných nezvaných návštěvníků ve vlasech – vší.

Pár kapek tea tree oleje můžete kápnout místo aviváže nebo přidat spolu s aviváží do pračky, když chcete třeba vydezinfikovat prádlo po nějakém infekčním onemocnění. Stejně tak jej můžete nakapat do kýble s vodou při úklidu na dezinfekci ploch v domácnosti. Pokud byste rádi vyzkoušeli tea tree i vnitřně, je tu jeden kompromis. Přidejte pár kapek do sklenice s vodou a vyzkoušejte ho jako účinné kloktadlo.

KURKUMA

Kurkumě se taktéž přezdívá kvůli její žluté barvě indický šafrán. Naštěstí není tak vzácná jako opravdový šafrán, protože by tak byla spousta lidí ochuzena o její léčivé účinky. Na kurkumu ve svých recepturách spoléhá hlavně ájurvéda, která její léčivé působení prověřuje už více než 4000 let. Kurkuma má silné antibakteriální a protivirové účinky. Kromě toho podporuje trávení, pročišťuje krev, snižuje tak krevní tlak, a tím chrání před vznikem infarktu či mozkové mrtvice. Kurkumu můžete použít sušenou i čerstvou na vaření. Čerstvá chutná výtečně i ve smoothie. Kurkuma se přidává všude tam, kde chcete přidat pokrmu trochu žluté barvy. Zajímavé je, že si kurkumou můžete i vyčistit zuby. Na ty má totiž naprosto opačný efekt – vše ostatní zažlutí, ale zuby skvěle a šetrně bělí.

 

[wp_ad_camp_2]

 

 

OREGANO

Oregano působí protizánětlivě a kromě toho, že se dokáže vypořádat i s bakteriemi a viry jako většina přírodních antibiotik, jeho účinky platí i na plísně a kvasinky a dokáže si poradit dokonce i s většími parazity. Pokud chcete účinky oregana opravdu koncentrované, sáhněte po éterickém oleji. Pokud jej ale chcete užívat vnitřně, dejte si pozor, aby byl v co nejvyšší kvalitě. Ideálně s certifikátem bio nebo demeter. Ten pak můžete používat i jako lokální dezinfekci různých ranek, štípanců od hmyzu nebo na zanícené pupínky. Jen jej nezapomeňte naředit nějakým vhodným rostlinným olejem – neředěný oreganový olej má totiž tak silné účinky, že by mohl pokožku nebo sliznice v těle podráždit.

EXTRAKT Z GRAPEFRUITOVÝCH SEMÍNEK

Extrakt z grapefruitových semínek má tak široké a univerzální spektrum účinků, že by neměl chybět v žádné domácí ani cestovní (přírodní) lékárničce. Působí jako prevence během chřipkových onemocnění, ale dokáže zakročit i proti již probíhajícímu onemocnění. Své antibakteriální schopnosti umí využít i v péči o pokožku. Je skvělý také proti lupům, protože pomáhá zneškodnit bakterie, které je způsobují. Na grapefruitové semínko nedají dopustit ani ostřílení cestovatelé – vozí si jej všude s sebou jako přírodní dezinfekci vody z hygienicky nejistého zdroje.

 

zdroj: 9

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
15 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře