Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Paříž je připravena bojovat i v těch nejtvrdších bitvách na ochranu svých zájmů, prohlásil náčelník generálního štábu
    Paříž je připravena bojovat i v těch nejtvrdších bitvách na ochranu svých zájmů, prohlásil náčelník generálního štábu

    Paříž je připravena bojovat i v těch nejtvrdších bitvách na ochranu svých zájmů, prohlásil náčelník generálního štábu

  • JAG zatýká soudkyni, která miluje ilegální cizince a hluboký stát
    JAG zatýká soudkyni, která miluje ilegální cizince a hluboký stát

    JAG zatýká soudkyni, která miluje ilegální cizince a hluboký stát

  • Občanská válka v texaských pohraničních městech pokračuje
    Občanská válka v texaských pohraničních městech pokračuje

    Občanská válka v texaských pohraničních městech pokračuje

  • Bílé klobouky zničily druhé letadlo YAL disponující energetickou zbraní
    Bílé klobouky zničily druhé letadlo YAL disponující energetickou zbraní

    Bílé klobouky zničily druhé letadlo YAL disponující energetickou zbraní

Související zprávy

  • 10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr
    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

  • Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu
    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

    Podvod jménem ptačí chřipka. Válka proti ptákům je pokračováním války proti lidstvu

  • Škodlivost vakcín proti covidu-19 převažuje nad přínosy, tvrdí studie
    Škodlivost vakcín proti covidu-19 převažuje nad přínosy, tvrdí studie

    Škodlivost vakcín proti covidu-19 převažuje nad přínosy, tvrdí studie

  • Covid už tak nezabíjí, v Evropě včetně Česka přesto začalo umírat nadprůměrně lidí
    Covid už tak nezabíjí, v Evropě včetně Česka přesto začalo umírat nadprůměrně lidí

    Covid už tak nezabíjí, v Evropě včetně Česka přesto začalo umírat nadprůměrně lidí

Problém s otěhotněním u žen

Předchozí část: Problém s otěhotněním a plodností

Jak může ženská bylinná napářka pomoci ženě otěhotnět

Téma ženské neplodnosti, ale i té mužské je v současné době velice aktuální. Náš životní styl, posunutí doby prvního plánovaného těhotenství na pozdější věk, velká míra stresu a vysoké životní tempo, civilizační choroby, ovzduší, které dýcháme, voda, kterou pijeme, a špatné stravovací návyky ovlivňují náš reprodukční systém, a nebude to asi v budoucnu lepší. Ale to jsou jen takové obecné řeči, které vám řekne lékař, aby vás uchlácholil. Z mého pohledu takové vysvětlení ničemu nepomůže.

 

[wp_ad_camp_2]

Někdy může ženu zablokovat i to, že miminko příliš chce a nemyslí na nic jiného. To už je skoro takové lidové rčení, které vám řekne kdejaká kamarádka. Ani to vám asi problém nevyřeší. Jak totiž chcete jen tak přestat chtít něco, kolem čeho se točí celý svět!?

Jak to, že když jsou žena i muž úplně zdraví se jim nedaří otěhotnět nebo ženě miminko udržet?  Podle mého názoru to poukazuje na jinou oblast než je fyzické zdraví, environmentální vlivy nebo emoce. Poukazuje to na oblast spirituality, do které je potřeba se ponořit, aby se problém vyřešil.

Nemám svou vlastní zkušenost s neplodností a věřím, že je to strašlivě těžké nemyslet na miminko, když si jej tak moc přejete. Je obtížné vše pustit z hlavy a nechat miminku volný průběh, když jste zdravá žena v nejlepších letech a děťátko k vám stále nepřichází. Ale soucítím s vámi a chtěla bych vám tímto článkem pomoci a podpořit vás.

 

[wp_ad_camp_2]

Mým záměrem je přivést vás na myšlenku, že můžete udělat ještě něco víc než jíst hormony, navštěvovat kursy hormonální jógy, jít na akupunkturu, jíst tuny ananasu nebo cvičit metodu Mojžíšové. Ačkoliv vše uvedené vašemu tělu určitě může pomáhat a až na ty hormony je fakt super. Chci Vás tímto článkem motivovat, abyste zkusily hledat příčinu a ne hojit následky. To znamená obrátit pozornost sama na sebe a zeptat se, proč se mi to děje a najít vysvětlení ve svém srdci nebo si obstarat terapeuta, se kterým můžete svůj problém otevřeně řešit.

Na internetu si můžete vybrat a seznámit se se spoustou technik, jako třeba terapie metodou one-brain, diagnostiku automatickou kresbou, kraniosakrální biodynamiku, regresní terapii, holotropní dýchání, ruš apod. Ale vždycky vás to chtě nechtě přivede k práci na sobě samotné.

Ve chvíli, kdy zhojíte problém svého duchovního těla, zhojíte tělo fyzické, potom pravděpodobně otěhotníte.

Tak a teď k vaginálnímu napařování. Prvním krokem k tomu uvědomit si výše napsané, je poskytnutí pozornosti sama sobě. K tomu je vaginální napářka jako dělaná! Nejenom, že fyzicky podpoříte zdraví svého těla, což vás možná k napařování přivede prvotně, ale zároveň budete nucena obrátit svou pozornost sama k sobě. Pravděpodobně v klidu při napařování k vám přijdou jiné myšlenky, než přes den obyčejně chodí, protože na ně bude příhodný čas. Navíc je prokázáno, že ženy, které jsou ve stresu, produkují hormony, které blokují ovulaci a plodnost, proto je důležité umět se uvolnit a prohřát své nitro.

Bylinná nápařka

Proč napařovat a jak to funguje?

Napářka napomáhá pročistit tělo zevnitř. Tím, že necháte pronikat bylinné výpary na porézní sliznici vulvy, umožňujete léčivým látkám bylin dostat se rychle do krevního oběhu a zároveň k vnitřním ženským pohlavním orgánům, ke kterým by se toto ozdravné bylinné teplo jinak nedostalo. Dochází tak k prokrvení stydkých pysků, díky němuž mohou bylinky účinkovat uvnitř našeho těla.

 

[wp_ad_camp_2]

Když jsem se zamýšlela nad tím, jak nejjednodušeji vysvětlit, co se při napářce děje, napadlo mě přirovnání k ušní svíci, kterou si zapálíte, když potřebujete vytáhnout z uší přebytečný maz z vnitřního ucha. Kdybyste do ucha šprtaly mechanicky uchošťourem, akorát maz zatlačíte více dovnitř a ucho ucpete. To samé se děje ve vagíně a ve vašem lůně, když si je napaříte bylinnými výpary podle mého návodu.

Na vnitřní sliznici dělohy zůstanou po každé menstruaci zbytky, které vycházejí před nebo při další menstruaci jako tmavé chuchvalce nebo sraženiny. Možná se domníváte, že je to v pořádku, že sraženiny jsou neoplodněné vajíčko, jeho výstelka, nebo žluté tělísko, které takto nevyužité odcházejí s menstruační krví. Ale není to tak. Menstruační krev opravdu může být čistá a bez sraženin.

Jaké jsou přínosy při pravidelném zařazení napářky do měsíční hygieny zdravé ženy?

  •          Vymizení pobolívání či křečí v břiše před a během menstruace
  •          Vymizení migrény doprovázející menstruaci
  •          Vymizení příznaků PMS
  •          Účinky bylin napomáhají rozpustit hlen a zbavit se jej. Krev již neobsahuje sraženiny, ale vytéká čistá
  •          Revitalizace dělohy – zdravější a příjemnější cyklus
  •          Upravení pravidelnosti cyklu
  •          Prohřátí, zvlhčení a uzdravení pánevního dna
  •          Vyčištění dělohy, které vede k vyšší šanci otěhotnět. (vyléčení „neplodnosti“)
  •          Příjemný čas strávený jen sama se sebou v napojení na své lůno
  •          Pocit svěžesti

 

 

[wp_ad_camp_2]

Přínosy bylinné napářky při každoměsíční péči

  • Celková očista dělohy a odstranění toxinů z těla,
  • vymizení pobolívání či křečí v břiše před a během menstruace,
  • zlepšení cirkulace v oblasti dělohy a tedy i větší citlivost v této oblasti,
  • revitalizace dělohy – zdravější a příjemnější cyklus,
  • zdravé poševní prostředí bez zápachu,
  • vyrovnaná hladina poševního pH,
  • upravení pravidelnosti cyklu,
  • vymizení migrény doprovázející menstruaci,
  • vymizení příznaků PMS,
  • prohřátí, zvlhčení a uzdravení pánevního dna.
  • vyčištění dělohy, které vede k vyšší šanci otěhotnět,
  • příjemný čas strávený jen sama se sebou v napojení na své lůno,
  • pocit svěžesti,
  • díky uvolnění uložených emocí můžete lépe využít energii, která v této oblasti sídlí a je zdrojem vašeho tvůrčího potenciálu.

Monika Valová doporučuje: „Ženě, která má cysty, hemeroidy, pokles dělohy, nádory a podobné potíže, doporučuji vaginální napářku zařadit do své hygieny co nejčastěji a používat ji jako podpůrnou léčbu v kombinaci bylin, které se k jejím neduhům hodí.“

 

 

[wp_ad_camp_2]

Přínosy, které jsem vyjmenovala, jsou odzkoušené a zažité mnou na vlastní kůži. Ženě, která má cysty, hemeroidy, pokles dělohy, nádory apod., tedy problémy, které nemám na vlastní kůži odzkoušené, doporučuji vaginální napářku zařadit do své každodenní hygieny častěji a používat ji jako podpůrnou léčbu v kombinaci bylin, které se k daným neduhům hodí. Díky porézní sliznici na vulvě, která velmi dobře absorbuje léčivé výpary, se do krevního oběhu dostanou léčivé látky z rostlin rychleji. Tedy rychleji než v podobě čajů či jiných doplňků stravy.

Jak a kdy napařovat?

Záleží, s jakým záměrem si napářku rozhodnete dělat. Pokud nemáte problémy s menstruací, můžete napářku zařadit do svého života jako prevenci nebo jako rituál, díky kterému si dvakrát do měsíce, před a po menstruaci uděláte čas sama na sebe.

Pokud máte bolestivou, silnou nebo nepravidelnou menstruaci, proveďte si napářku 2-3x v týdnu před očekávanou menstruací a jednou po jejím skončení, až do doby, dokud se neupraví. Pokud budete mít pocit, že vám napářka přináší úlevu, můžete si ji provést kdykoli chcete kromě doby, kdy menstruujete. Nejedná se o léčebný proces, kterým byste se předávkovala, jde o to, že se učíte vnímat potřeby svého těla a citlivě na ně reagujete.

Po porodu je dobré začít, až jsou zahojená rodidla. Pokud nedošlo k porodnímu poranění, napářka může pomoci s rychlejším odcházením očistků a vyčištění děložního hrdla. Nicméně bych i zde doporučila zeptat se svého těla a podle toho se rozhodnout, jak často a jestli vůbec v období šestinedělí napařování provádět. Já se po svém porodu na poporodní napařování chystám a určitě svou zkušenost k tomuto článku připíšu, až ji budu mít (http://kalisek.cz/monika-valova-zenska-bylinna-naparka).

 

[wp_ad_camp_2]

Možnost popálenin

Pokud by byl hrnec s bylinkami moc blízko u intimních partií, k popáleninám by mohlo dojít. Ale pevně věřím, že žádná žena si nebude chtít způsobovat takovéto mučení a pokud zkrátka bude pára moc horká, chvíli počká či si pořídí vyšší stoličku.

Na otázku, jaká by měla být správná vzdálenost ženy od hrnce, paní Monika odpovídá: „Já bezpečnou vzdálenost neuvádím, je to totiž individuální. Velmi důležité je, aby se žena cítila příjemně a teplotu na svém napařovacím sedátku se sama naučila kontrolovat. U vyššího sedátka, které je vzdálené zhruba 40 cm, stačí po uvaření bylin počkat zhruba 5 minut a poté začít napařovat. Nicméně, je to dost vysoko a žena se lépe rozevře, když sedí níže. V případě nižší vzdálenosti od hrnce je potřeba počkat delší dobu na zchladnutí páry. Rovněž záleží na velikosti a dokonce také na materiálu hrnce.”

Kontraindikace

Ano samozřejmě, i tato metoda není univerzálně použitelná a má své kontraindikace. Nepoužívejte bylinnou napářku:

  • když jste těhotná (a to i tehdy pokud si zatím nejste úplně jistá),
  • při menstruaci,
  • při vaginální či kvasinkové infekci,
  • pokud máte na své intimní oblasti nějaké otevřené rány, vředy či puchýře
  • pokud máte zavedené nitroděložní tělísko (ano, mohlo by se uvolnit).

 

 

[wp_ad_camp_2]

Co k vaginálnímu napařování potřebujeme?

  •          Prkýnko nebo napařovací židličku. Vynalézavosti se však meze nekladou a proto lze vyřezat díru do plastové zahradní židličky, použít ratanovou židli nebo si dřepnout. Já doporučuji vyrobit alespoň prkýnko, které položíte na dvě malé židličky bez opěradla. (Viz. foto úplně dole) Židlička je samozřejmě nejdůstojnější, pokud vaginální napářku považujete zároveň za rituál, kterým vzdáváte hold své ženskosti.
  •          Alespoň třílitrový hrnec
  •          Sporák
  •          Vodu
  •          Bylinky
  •          2-3 deky
  •          Teplé ponožky

Zhruba hodinu a půl vašeho času na přípravu, samotnou napářku a odpočinek po ní

Byliny vhodné na napářku:

  •          Oregano
  •          Bazalka
  •          Afrikán
  •          Rozmarýn
  •          Lopuchové listí
  •          Srdečník obecný
  •          Heřmánek
  •          Řebříček
  •          Jitrocel
  •          Levandule
  •          Tymián
  •          Pelyněk
  •          Měsíček
  •          Kontryhel
  •          Okvětní lístky růže

 

[wp_ad_camp_2]

Z výše uvedeného seznamu bylin jsem si já vybrala a používala kombinaci těchto bylin:

  •          Řebříček
  •          Kontryhel
  •          Měsíček
  •          Okvětní lístky růže
  •          Tymián
  •          Pelyněk
  •          Levandule
  •          Jitrocel
  •          Heřmánek
  •          Rozmarýn
  •          Oregano

Kombinace bylin, které si namícháte je jen na Vás. Pokud budete používat bylinky čerstvé, budete potřebovat volně naplněnou asi litrovou sklenici. Pokud použijete rostlinky sušené, budete potřebovat 28g. Nejvhodnější doba pro sběr bylin je léto. Doporučuji je tedy během prázdnin používat čerstvé a pomalu začít sušit na zbytek roku.

Jak jsem si míchala bylinky pro svou potřebu? Každou bylinku jsem měla usušenou zvlášť a před každou napářkou jsem si intuitivně nabrala bylinky, které jsem cítila, že potřebuji. Někdy se dostalo na všechny pytlíky, někdy mou ruku přilákaly jen tři pytlíky.

 

 

[wp_ad_camp_2]

Upozorňuji, abyste do napářky nepoužívaly éterické oleje, nejsou k tomuto užití vhodné!

Postup:

Pokusím se nyní v bodech popsat, jakým způsobem napařování probíhá, přípravu a prostě vše potřebné k tomu, abyste si již konečně mohly bylinou parní lázeň dopřát.

  1.        Navažte si usušené bylinky (28g) nebo odměřte čerstvé (1l).
  2.        Nachystejte si napařovací židličku nebo prkýnko, 2-3 deky a teplé ponožky.
  3.        Dejte vařit do hrnce 2l vody. Když začne voda vřít, vložte do ní bylinky a vařte pod pokličkou 10 minut. Po 10 minutách odstavte z plotny a nechte ještě 5 minut pod pokličkou louhovat na místě, které již ze spodu nesálá. Nezapomeňte si v duchu připomenout záměr, se kterým si napářku chystáte.
  4.        Pusťte si příjemnou hudbu.
  5.        Přesuňte hrnec (bez pokličky) pod židličku a sedněte si na ni bez kalhotek. Pokud ucítíte, že jsou páry příliš horké a teplota vám není příjemná, zaklopte hrnec pokličkou a chvilku počkejte, dokud vám nebude teplota vyhovovat.
  6.        Když se pohodlně usadíte, obalte se dekami. Jednu zepředu, druhou zezadu, pořádně utěsnit. Pokud potřebujete ještě více tepla, třetí přehoďte přes sebe. Nezapomeňte na ponožky, aby vám teplo neutíkalo spodem.
  7.        Během napařování, které trvá 20 minut, se soustřeďte na svou dělohu, čípek, pánevní dno, vejcovody a vaječníky. Ponořte se do sebe, relaxujte, meditujte.
  8.        Po ukončení napářky, si alespoň na 40 minut lehněte do tepla a užívejte si vědomě příjemného pocitu prohřátí zevnitř.
  9.        Nakonec, třeba až ráno, bylinky s poděkováním vraťte zemi.

Napářku si můžete provést kdykoliv během dne. Nejvhodnější doba je však podvečer, abyste se po ní mohla rovnou uložit do postele a usnout nebo již prostě nevstávat.

Léčivé kameny – klenoty, které uzdravují

Děloha je největší zdroj síly ženy. Děloha, náš nejdrahocennější poklad, je ukryta v nejhlubším nitru a musí být ženou objevena a „vynesena na světlo“. Děloha je otevřená a připravená k přijetí, což je její hlavní vlastností bez ohledu na to, zda si to žena uvědomuje nebo ne. Děloha přijímá nálady, pocity, myšlenky – a ty v ní zůstávají uloženy. U žen, které nemají se svou dělohou kontakt a pravidelně ji nečistí a nepečují o ni, se děloha rychle stává skládkou odpadu, nasáklou bolestí, negativitou a emocemi všeho druhu. To mívá často velmi nepříjemné následky, od nejrůznějších sexuálních problémů a obtíží s menstruací po zákroky, při nichž je ženám operativně děloha odstraněna. Dokud je děloha plná bolesti a utrpení, žena nedokáže své ženství plně vychutnat. (Děloha je rovněž místo, kde trávíme prvních devět měsíců svého života. Nálada, jaká panuje v děloze, je první dojem, který od života dostáváme.)

 

 

[wp_ad_camp_2]

Aby se žena mohla plně poddat své ženskosti, musí být děloha očištěna a zbavena všech nahromaděných zátěží. Ženská samoléčba přitom nefunguje jako instantní polévka, snadno a rychle, ale je to překrásná dlouhá cesta pro milovnice života. Ke své děloze se proto prosím chovej vždy laskavě a trpělivě.

Ochrana dělohy

Ženskými klenoty, které slouží pro každodenní ochranu dělohy, jsou energetická vajíčka z různých minerálů. Děloha je otevřená a připravená k příjmu, pohlcuje neustále energii bez ohledu na to, zda si to uvědomuješ nebo ne. Pro ženu je proto důležité a velmi dobré, naučit se dělohu účinně chránit. A k tomu slouží energetická  vajíčka. Energetické vajíčko je možné přikládat zvenčí na dělohu, podbřišek, nebo si ho lze zavést přímo do pochvy (pro ženy, které si nejsou jisté anatomií, doporučujeme začít četbou Ženské pohlaví „pod lupou“ a věnovat také čas pohmatovému samostudiu).

Práce s kamennými vajíčky

Při práci s kameny je nejlépe dát na svou intiuci. Už při výběru kamene se můžete řídit svým pocitem a místo studia vlastností kamene si vybrat ten, který se vám „prostě líbí“. Podobně postupujte při očistě, hlavně je důležité do ničeho se nenutit. Možná vám tělo samo napoví kdy čistit a kdy naopak ne. Mnoha ženám například dělá dobře očistit dělohu po sexu, obzvlášť tehdy, když po něm cítí podivnou pachuť a necítí se dobře.

Co je třeba vědět:

  • Energetické vajíčko nepoužívej během menstruace, při nemoci, během těhotenství, a když nejsi ve své kůži a necítíš se dobře.
  • K očistě dělohy energetickým vajíčkem přistup pouze tehdy, když jsi v dobrém rozmaru a cítíš se s vajíčkem dobře.
  • Před prvním použitím vajíčko dobře očisti.
  • Zajisti si, aby tě při očistě nikdo nerušil a nepřišla například nějaká návštěva. Zamkni dveře, vypni telefon…

 

[wp_ad_camp_2]

Praktické rady jak vybrat, očistit a používat energetické vejce

Energetická, nebo také vaginální, vajíčka (ve světě známá jako Yoni Egg) jsou jedním z tajemství čínského královského paláce. Jedná se o krásné polodrahokamy vybroušené a vyleštěné do tvaru vajíčka, které se nosí uvnitř ženského lůna. Odhady jsou takové, že ženy takto používají kamenná vajíčka po více než 5000 let! V tomto článku odhalíme praktické rady jak energetická vajíčka používat.

Který kámen je ten správný ?

Energetické vajíčko je velmi osobní věc a často si takové vajíčko ženu přitáhne – zafunguje intuice a vy si vyberete přesně to správné vajíčko – takové, které je pro vás v dané životní situaci nejlepší. Pokud hned nevíte, dopřejte si čas. Můžete využít následující postup:

  • Posaďte se do svého oblíbeného křesla nebo si lehněte do postele. Myslete na své lůno, položte si ruce na podbřišek, dýchejte do něj (bude se nadzvedávat bříško, ne prsa).
  • Dělejte vše z láskou a pochopením k sobě samé a ke všemu, co jste skrze své lůno zažila. Pomyslete na energetická vajíčka a možná právě v ten moment přijde odpověď, které zvolit.

Pokud odpověď nepřichází, nebo pokud je pro vás tento postup prostě moc ezoterický, podívejte se na barvy vajíček nebo si přečtěte vlastnosti kamenů a vyberte si podle toho co se vám líbí.

 

 

[wp_ad_camp_2]

Existuje více velikostí vajíček

Většině žen začátečnic vyhovují vajíčka o velikosti 45 x 35 mm. Můžete zvolit i menší velikost, pokud máte z velkého vajíčka obavy. Nezapomeňte ale, že čím menší je vajíčko, tím větší obratnost co se týká práce se svaly pánevního dna musí být, aby ho žena uvnitř cítila a dokázala s ním pracovat.

Každá žena má jiné životní zkušenosti a pro každou bude v určitou část života vhodný jiný kámen. Důležité je, aby se kámen ženě líbil a používala ho s láskou a nadšením. Samozřejmě je možné mít více kamenů a používat je podle momentální nálady.

Které kameny v podobě energetického vejce jsou pro ženu nejvhodnější ?

Pro začátek je výborným kamenem achát, působí hlavně na tělesné úrovni a zpočátku neproniká do světa emocí. Uvolňuje tělesné blokády, zmírňuje menstruační problémy, pohlcuje jedovaté látky, uvolňuje a posiluje dělohu, podporuje síly sebeuzdravení, chrání během těhotenství, usnadňuje porod.

Vhodným kamenem pro začátek je také kalcit, známý i jako aragonit, který má mírné a jemné vlastnosti. Hodí se pro ženy s poraněním v sexuální oblasti. Kalcit spojuje se zemí, učí vnímat vlastní hranice, zprostředkuje bezstarostnost, veselí, radost.

Mnohostranný a ženami oblíbený je růženín. Má schopnost pronikat hluboko do světa citů, pomáhá znovuobjevovat vše krásné a dobré a vážit si toho. Vynáší city na povrch, zahání úzkosti, změkčuje zahořklé lidi, pomáhá důvěřovat a být laskavější.

 

[wp_ad_camp_2]

Ocenit lze i účinky mnoha druhů jaspisu. Jaspis pomáhá znovu vstát po porážce, usnadňuje vydržet konflikty, vnáší do života vitalitu, obnovuje a zlepšuje vztah s přírodou.

Vulkanický kámen obsidián má velmi silný očistný účinek. Působí na tělesné úrovni, ale také na citové. Může přivádět k výbuchu to, co je skryté, probouzí staré vzpomínky ukryté v těle. Zároveň obsidián má schopnost pohlcovat bolest, měnit energetické vzorce, propůjčovat životní sílu, chránit před negativními vlivy, uzemňovat a léčit.

Článek napsala Zita Žurková, www.vedomazena.cz

Čištění vajíčka

Před prvním použitím je potřeba energetické vajíčko očistit. Některé ženy vkládají vajíčko do vařící vody – je potřeba to udělat opatrně, nenechat ho v hrnci poskakovat, protože by mohlo prasknout. Z mých zkušeností se ale jedná o dost invazivní způsob očisty, a tak já osobně ke svým vajíčkům přistupuji s větší úctou a něhou. Nejraději mám očistu v přírodě – nechávám kameny přes noc v horském potůčku (to samozřejmě vyžaduje speciální místo a sama se k tomu dostanu 1-2 za rok). Můžete také cítit, že vašemu kameni by prospěl pobyt v zemi nebo v mrazu. Pokud to tak cítíte, udělejte to. Variantou běžné očisty je pro mě miska s čistou vodou na měsíčním světle. Některým kamenům ale naopak dělají dobře sluneční paprsky, jejichž energii si pak uchovají pro vaše lůno.

Pokud vajíčko potřebuji očistit ne energeticky, ale spíše sterilizovat, používám gel na intimní hygienu nebo antibakteriální čisticí sprej. Můžete také vajíčko na několik hodin (i dnů) ponořit do roztoku mořské soli a pak ho pořádně opláchnout tekoucí vodou.

Důležité je očistit vejce po každém použití. Nejde jen o to ho omýt z hygienických důvodů. Vejce do sebe vstřebává energii z našeho lůna, očišťuje ho od nepříjemných věcí. Pokud se toho v lůně nahromadilo mnoho špatného, může vejce změnit barvu či dokonce popraskat. V takovém případě již není možné ho dále používat a můžete ho – i se svými bolestmi, které vstřebalo – symbolicky pohřbít. Vyberte nějaké hezké místo a vraťte kámen zemi nebo vodě.

Další informace naleznete v PDF stahnout soubor

Zdroje:

https://www.sebevedomarodina.cz/

http://kalisek.cz/

Samozřejmě, že jsou vhodné i sedací a celkové koupele podle Marie Treben

 

 

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál
10 Komentáře
Řadit dle: nejnovější
Řadit dle: nejstarší Řadit dle: počtu reakci
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře