Hledejte na tadesco.org

Archiv

Nejnovější zprávy

  • Dvě reality – energetické “infuze”
    Dvě reality – energetické “infuze”

    Dvě reality – energetické “infuze”

  • 10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr
    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

    10 překvapivých věcí, které nastanou, přestanete-li jíst cukr

  • Krádež ako spôsob politiky – Západ opakuje rovnaké postupy
    Krádež ako spôsob politiky – Západ opakuje rovnaké postupy

    Krádež ako spôsob politiky – Západ opakuje rovnaké postupy

  • Adrenochromoví Oscaři
    Adrenochromoví Oscaři

    Adrenochromoví Oscaři

Související zprávy

  • Európe už dochádza s utečencami trpezlivosť
    Európe už dochádza s utečencami trpezlivosť

    Európe už dochádza s utečencami trpezlivosť

  • Jsou mezi námi
    Jsou mezi námi

    Jsou mezi námi

  • Nové hnutí Superstraight – Superhetero: Kontroverzní typ orientace?
    Nové hnutí Superstraight – Superhetero: Kontroverzní typ orientace?

    Nové hnutí Superstraight – Superhetero: Kontroverzní typ orientace?

  • Islámský učenec říká, že muslimové by měli odejít ze Západu, aby uprchli před LGBT učením
    Islámský učenec říká, že muslimové by měli odejít ze Západu, aby uprchli před LGBT učením

    Islámský učenec říká, že muslimové by měli odejít ze Západu, aby uprchli před LGBT učením

Austrálie: Model pro omezení imigrace

Před čtyřmi lety vyvolala australská vláda vlnu kritiky poté, co uvedla inzerát, jehož cílem bylo odradit žadatele o azyl od nezákonného přicestování do země. Plakát se jmenoval  No Way  . “Austrálie se nestane vaším domovem, pokud sem přicestujete nelegálně. Každé plavidlo, které usiluje o nelegální vstup do Austrálie, bude zadrženo a odvlečeno z australských vod.”

 

[wp_ad_camp_2]

 

Bylo to velmi těžké rozhodnutí, ale zafungovalo to. “Míra migrace do Austrálie je nejnižší za posledních deset let,” řekl Peter Dutton, ministr vnitra Austrálie. V minulém týdnu, kdy mluvil pro Today Show , Dutton dodal, že regulace migrace byla nutná pro “obnovení integrity našich hranic”. Australané s tím souhlasí. Nové hlasování ukázalo , že 72 % voličů podporuje přistěhovaleckou politiku premiéra Malcolma Turnbulla. Austrálie, západní demokracie, se po léta pokoušela vypořádat se s migrační krizí.

 Evropané si myslí, že pro Austrálii je snadné kontrolovat své hranice, ale jenom tím ospravedlňují to, že sami nic nedělají.”řekl generál ve výslužbě Jim Molan , spoluautor australské azylové politiky.

V roce 2013 byl Tony Abbott zvolen jako předseda vlády pod heslem Zastavme lodě “. “ Zastavme lodě  je také slogan nového italského ministra vnitra Mattea Salviniho, který se od založení nové vlády minulý měsíc zcela zaměřil na potlačení ilegální migrace přes  nejsmrtelnější světovou trasu: Středozemní moře.

Zdá se, že nejlepším možným migračním modelem pro Evropu je implementace bodového přistěhovaleckého systému založeného na dovednostech a schopnostech, který by omezil nelegální migraci.

Minulý rok přišli oficiální úředníci EU do Austrálie z prosbou o pomoc. Na nedávném summitu členské státy Evropské unie souhlasily s kopírováním australského modelu vrácení lodí migrantů a jejich odeslání do třetích zemí, do středisek provozovaných místními orgány na základě modelu Regionálního zpracovatelského střediska Manus v Papue-Nové Guineji, která byla využita k přemístění migrantů vrácených z Austrálie. Itálie nyní chce vytvořit podobné přijímací centra na jižní hranici Libye .

François Crepeau, zvláštní zpravodaj OSN ve věci lidských práv migrantů, naléhal na Evropu, aby nepovažovala Austrálii za model hodný následování. Označil tu myšlenku za ” krutou, nelidskou a ponižující ” . Ochrana migrantů před smrtí na moři je ale opakem krutosti. Je to lidské. “Máme stovky, možná tisíce lidí, které se utopí při pokusu dostat se z Afriky do Evropy,” řekl Abbott v roce 2015 . “Jediným způsobem, jak můžete zastavit smrt, je zastavit lodě.”

Australský ministr pro migraci Peter Dutton vysvětlil, že “nebudeme přijímat lidi, kteří se snažili dostat do naší země nelegálně na lodi” . Humanitáři, jak to uvedl Abbott, jim pomáhali ve jméně ” pomýleného altruismu ” .

Za bývalé australské vlády premiérky Julie Gilliardové, v květnu 2013, Austrálie vyškrtla dokonce svou pevninu ze své migrační zóny. To znamenalo, že migranti mohli být posláni do detenčních zařízení v zahraničí, i když jejich lodě přistály na australské pevnině.

Australský model není založen pouze na udržení hranic v bezpečí a upřednostňování vysoce kvalifikovaných přistěhovalců . Rovněž se točí kolem myšlenky kulturního dědictví, které migranti musí přijmout. Předseda vlády Turnbull říká, že chce testovat ” australské hodnoty ” pro přistěhovalce včetně otázek týkajících se toho, zda je přijatelné udeřit svou manželku, zakázat dětem vzdělávání nebo provádět mrzačení ženských pohlavních orgánů (FGM). V multikulturní Evropě by představoval tentýž test tabu. Turnbull vyzval k ” obraně ” těchto australských hodnot. V zájmu zachování národního státu a jeho kulturní západní tradice, jak říká, je nezbytné asimilovat migranty. ” Moje dlouholeté zkušenosti s australskou politikou byly, že kdykoli se zdá, že vláda má pod kontrolou migraci, zvyšuje se podpora migrace mezi veřejnosti a naopak, když je migrace nekontrolovaná, objevuje se nepřátelství vůči přistěhovalectví ,” napsal bývalý australský premiér John Howard.

Jelikož se Itálie nyní potýká s loděmi z Afriky , které se snaží dostat na její břehy, mohlo by být užitečné připomenout veřejnosti, že Austrálie také začínala s ” aférou Tampa ” : V roce 2001 Austrálie zabránila norské lodi, která zachránila stovky azylantů v Indickém oceánu, aby je přivedla do Austrálie. Říkalo se jí ” loď, která to všechno změnila ” . Ministr pro migraci Philip Ruddock varoval Australany, že 10 000 lidí z Blízkého východu se chystá nalodit a plout z Asie do Austrálie. Australská vláda ignorovala žádost Organizace spojených národů o to, aby uprchlíci mohli přistát na jejich ostrově. Veřejnost stála za vládou. Před několika desetiletími obdržela australská veřejnost první vlnu “lidí z lodí” z Vietnamu (1976-1981), kteří byli přijati se sympatiemi. Postupně se ale noví příchozí začali stávat předmětem rostoucího znepokojení , jak je tomu nyní v Evropě. Od té doby byla migrační politika Austrálie tato: ” žádné přesídlení, žádné lodě ” .

V návaznosti na aféru Tampa byly vymezeny první body budoucí migrační politiky Austrálie:

“Ostrovy byly vyloučeny z australské migrační zóny, aby se zabránilo podávání žádostí o udělení víz žadatelům o azyl. Na ostrově Manus v Papuy-Nové Guine a na malé a zkrachovalé republice Nauru byli vytvořeny detenční centra. A námořnictvo bylo zaměstnáno k zachycování a odvrácení lodí se žadateli o azyl.”

Itálie čelí nové vlně 700 000 migrantů , kteří jsou v současné době v Libyi. Italská vláda by nyní měla následovat příklad Austrálie.

Musí být hrozné žít v zemi, kde vláda je zkorumpovaná a nekompetentní a ekonomické příležitosti omezené. Lidé z těchto zemí vědí, že riskují svůj život a hledají lepší živobytí. Pokud ale nechceme, aby byl Západ převálcován, je třeba tyto problémy vážně řešit.

Nelegální přistěhovalectví je pro Evropu špatné – a také je špatné pro migranty.

 

[wp_ad_camp_2]

 

Zdroj: 1

Líbil se vám článek? Pošlete ho dál